keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivää!

Hyvää Ystävänpäivää kaikki ystäväni ja kaverini! Ei teitä niin montaa ole, koska olen tosi huono ystävä itse. Uppoudun omiin pieniin puuhiini, enkä aina muista pitää yhteyttä. Olen enempi se runon tähti taivaalla, joka pysyy eikä katoa.

Kilpiangervokaverit kevään nousussa.

Suomalaiset ovat suurelta osin introverttejä, eikä meitä pidetä tämän kansan keskuudessa edes kummajaisina. Ulkomaan elävät ihmettelevät suomalaisten kollektiivista tapaa olla hiljaa yhdessä.

Pionien lehdet taustoittavat sävyssä Apricot-tulppaania.
Tai me mitään hiljaa olla, jos tutumpia ollaan. Varsinkin kun joku heittää kipinää, joka ottaa tulta. Tuskin tämän bloginkaan lukijakunta yhteen sattuessaan hiljaa olisi! Mutta bussissa istuessa ei tee mieli heittää kevyttä keskustelua kenenkään tuntemattoman kanssa. Istutaan mieluummin hiljaa ja omissa aatoksissa.

Kylmänkukasta hapsuterälehtisempi versio.
Toisaalta saunaan voi mennä alasti ihan tuntemattomienkin kanssa. Siinäpä kulttuurista pohdintaa muualta tulleiden silmin. Kai me suomalaiset olemme vähän omituisia.

Pärskäjuuret kevään tulvien keskellä.

Toisaalta meitä on niin valtavan vähän maailman väkilukuun nähden, että ihan uhanalaisia olemme. Pieni kansakunta kaukana pohjoisessa. Maassa jossa aurinko paistaa puoli vuotta ja toisen puoli vuotta on pimeää. Ei täällä voi selvitä kuin omituinen kansa kummallisine tapoineen.

Sisaruksia ystävinä. Nämä on aikuisia roikaleita nykyään.
Ystävät ovat kuin tähtiä,
aina olemassa, vaikkei niitä aina näe!

12 kommenttia:

 1. Sydänlämpöistä ystävänpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna - kevään riemua sinne etelämpään!

   Poista
 2. Sama täälä. Voin olla sujuvasti sanomatta sanaakaa, mutta auta armias ku pääsen vauhtihi, loppua ei näy :D
  Roikalehista söpöt vauvakuvat. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuppisuinen ja pidättyväinen Navettapiika ei ihan mahdu mun mielikuvitukseeni. Kipinä kun on yhteinen, niin siinä tähdet välähtelee taivaalla, jos joskus yhteen päädyttäisiin. Reistataan joskus!

   Kuvan etummaisena istuva Nipsu jäi kotio, toiset lähti omiin koteihinsa. Oli ne suloisisa penikoita. Näin elämä kulkee etiäpäin.

   Poista
 3. Olen muutaman kerran sattunut samaan paikkaan puutarhabloggareiden kanssa ja voin vakuuttaa, että tuppisuisuus on niistä tilanteista kaukana. Juttua riittää niin, että aika loppuu tyystin kesken. Aivan kuin olisi tuntenut kaikki juuri ensimmäistä kertaa tavatut ihmiset ikuisuuden.

  Hyvää Ystävänpäivää (näin jälkikäteen)! Kaikille ja kaikenlaisille tähdille on paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisipa hauskaa joskus tavata livenä niin tuttuja blogikirjoittajia! Meilläpäin kokoontuu klorofylli.com keskustelupalstan väkeä vuosittain muutamankin kerran. Ihania kasvihörhöjä, joiden kanssa aika rientää ja juttu luistaa. Ne on aivan huippuja vertaistukiryhmiä niille, joilla harrastus on ehkä lähtenyt vähän lapasesta :)

   Poista
 4. Hyviä päiviä jatkossakin, ystäviä voi muistaa joka päivä. Hienot kukkakuvat ja suloiset kissanpoikaset. Vaikka ovatkin kasvaneet jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie - ystävät ovat todella tärkeitä elämässä.

   Poista
 5. Komppaan Betweeniä ja samoissa 'keimeissä' olleena voin vakuuttaa hänen kommenttinsa todeksi koko sanan painovoimalla! Tuppisuita ollaan, lähes erakoitakin - minä jonossa ensimmäisenä varmaan, mutta kun samanhenkiset kohtaavat joskus - kerran vuodessa, puhe ja nauru tulvii, ilo kiirii taivaaseen asti!

  Oikein ihaniasta Ystävänpäivää ihan joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, Saila - hyvässä ja samanhenkisessä seurassa introvertitkin innostuvat - se on mahtava kokemus! Tästäkin olisi monta hauskaa juttua, ehkä kirjoittelen niistä myöhemmin.

   Poista
 6. Osuvasti kuvattu suomalaisia. Usein unohdan itsekin pitää yhteyttä.

  Jotenkin aivan ihana tuo ensimmäinen kilpiangervo-kuva. Piti googletella, millaiseksi ne kasvaa, kun ei ollut entuudestaan tuttu kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Pihan vuosi! Kilpiangervo on melkoinen jättiläinen, kunhan saa levittää lehtensä isoiksi. Tykkään!

   Poista