torstai 8. helmikuuta 2018

Kesän sadepäivänä tätä haikeudella muistan ☺

Aamu valkeni ihanan puuterilumen verhoillessa maisemaa, ja pakkanen oli hellittänyt puolella. Pakkohan se oli aamukahvin jälkeen lähteä Riesan kanssa kiertämään lenkkiä peltojen poikki metsään, sieltä Isolahden jäille, ja metsiä pitkin takaisin.

Primus motor. Joka päivä ulkoillaan pari tuntia.
Kameran otin mukaan, sillä ensi kesän kylminä vesisadepäivinä voi lämmöllä muistaa upeita kevättalven aurinkokelejä. Ilma oli tosi lempeä - vain kuutisen astetta tyyntä pakkasta ja auringon paistetta.

Isolahden jäällä on nuorison auraama ajoharjoittelurata, vieressä menee
kyläläisten talkoilema latu, ja kävelijätkin mahtuvat hyvin kulkemaan.
Täällä  maalla on monipuolista mahdollisuutta harrastaa, ja yhteisvoimin askaroidaan sovinnollisesti erilaisia harrastemahdollisuuksia. Nuoriso saa vapaasti harjoitella ajotaitojaan jääradalla - sieltä voi uusia Räikkösiä ja Grönhomeja kasvaa. Tai ovat ainakin pois pahanteosta senkin aikaa. Moottorikelkoilla ja mönkijöillä saa ajella, vaikkei virallisia reittejä olekaan. Maanomistajien luvalla pääsee ajelemaan. Koska kaikki tuntevat kaikki, niin luvan saaminen on helppoa. Jokainen tuntee myös vastuunsa.

Postikorttimaisemat ja siunattu rauha.
Päiväni oli täysin aikataluton, joten askaroin pari isoa vuokaa kaalilaatikkoa leivinuunin lämpimään hautumaan. Siitä saattaa viedä laatikkoa muillekin asiasta tykkääville. Harva yksinäinen ihminen viitsii alkaa kaalilaatikkoa itseä varten tekemään. Töiseväähän on paistaa ensin kaikki voissa, ja sitten kermassa tunteja hauduttaa. Pakko sitä on vain silloin tällöin tehdä!

Mukavaa loppuviikkoa - toivottavasti ulkoilukelit hellivät sinuakin!18 kommenttia:

 1. Ihania talvikuvia❤ Kaalilaatikko on kyllä iso töinen vaan onpa herkkua:) Leppoisaa perjantai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Päde. Ja kaalilaatikkko lämmitettynä on seuravaankin päivän herkku. Puolukkahillolla, ilman muuta.

   Poista
 2. Ihanaa talven tunnelmaa kuvissa! Kiva, että teilläpäin tehdään yhteistyötä ja ollaan vastuullisia. Kuulostaa sellaiseselta paikalta, jossa viihtyisin. Voi kuinka ikävöinkään maalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla on mukavaa, mutta kaikki palelut on kyllä kaukana. Joka talossa on ainakin pari autoa, joten kunnon veronmaksajia täältä myös löytyy.

   Koska palvelut on kaukana, niin porukkahenkeä ja talkootöitä tehdään yhteiseksi iloksi. Tuonne Isolahden jäälle on aurattu myös luistinrata tenaville. Harrastaa voi siis monipuolisesti varsinkin liikuntalajeja.

   Poista
 3. Tätä kuohkean ja puhtaan lumen kautta sitä kaipaa sekä loskan aikaan, että kesän rankkasateissa. Ihania kuvia taas kerran ja eläköön -huuto talkoohengelle!

  Riesa on yllättävän yleinen koirannimi ;-)
  Kivaa viikonloppua kaikille teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mennään talven huippufiiliksissä. Ihan tuota pikaa kyllästyy niiiin perin pohjin lumeen, kylmyteen ja koko hiton talveen.

   Lopulta äkeänä potkii hankia, heittelee tuhkaa hangille ja toivoo koko valkoisen schaissen katoavan mahdollisimman pian. Sillä kevät on pitkän ja piinallisen odotuksen takana. Ja kevät on minun vuoteni ehdoton kliimaksi.

   Rieko, Riesa, Riepu ja Ressu - nimi vaihtuu lennosta. Vakiona alkaa olla Stanan Riesa. Meillä on murrosikä ja huono kuulo.

   Poista
 4. Maalla on kiva asua, kun on tilaa ympärillä. Mekin asutaan liki 15 km keskustasta ja vaikka kauppareissun kuluu hieman enemmän aikaa, niin en vaihtaisi tätä pois. Hyvä kylän yhteishenki on kullanarvoinen asia, siitä ollaan myös täällä saatu nauttia.
  Toivottavasti kesällä saataisiin vaihteeksi hellepäiviäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuun pakkaspäivät vanhojen merkkien mukaan povaavat aurinkoa elokuulle. Maalla on ihan hiton mukavaa, jos tykkää yksinkertaisista ja maanläheisistä asioista. Konserteista vastaavat linnut, taiteesta maisemat. Muuta kulttuuria on kaikkinainen harrastus luonnossa tavalla tai toisella liikkuen. Raitista ilmaa piisaa ihan jokaiselle.

   Poista
 5. Mä kyllä kesäsatees kaipaan ennemmi aurinkua, ku lunta ja pakkaasta :) Hyvä yhteeshenki teillä ja elävä kylä kaikin pualin, ku o monen ikäästä porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo - kesäsateissa ei ehkä ihan satasella iske kaipaus kevättalven hangille. Otsikointi oli ihan vähäsen provosoiva. Mutta joka vuodenajassa on optimaaliset kelit. Kevätpuoleen taittuneen talven iloja on lauhemmat pakkaset ja auringon näyttäytyminen ilman ihan viiltävää viimaa. Tänään virisi taas tuuli, joka teki meren rannan lenkistä jälkikäteen arvioiden väärän valinnan. Tai kulkusuunta oli väärinpäin suhteessa tuuleen.

   Kylällä on kaiken ikäistä porukkaa. Nuoriso pistää aina energiaa liikenteeseen. Hyvässä ja pahassa. Mieluusti niitä hyviä harrastemahdollisuuksia laitellaan, niin ilkivalta pysyy minimissä. Ne kun keksii viikonloppuisin myös niitä vähemmän rakentavia harrasteita. Silti sukupolvi toisensa jälkeen raggareista tuleekin keski-ikäisiä perheellisiä. Historia toistaa itseään hartaasti :D

   Poista
 6. Ihanan lenkin teit ilmojen ja maisemien puolesta. Kaalilaatikko on hyvää ja paranee lämmittäessä . Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ulkoilusäät hellineet pitkän aikaa, kun ei ole ollut karseita pakkasia. Helpolla päästään, jos ei talvi vielä yllätä.

   Poista
 7. Oi miten ihania lumimaisema kuvia. Kyllä niitä täälläkin on tänä talvena saanut ihailla.Hyvää Ystävänpäivää Tita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on pitkään olleet kuin postikortista. Lunta on piisannut oikein hyvin, mutta metsissä pääsee vielä kulkemaan tallaantuneita polkuja pitkin. Ystävänpäivätoivotukset laitoin seuraavaan postaukseen.

   Poista
 8. Nuo aurinkoiset talvipäivät ovat yhtä harvinaista herkkua kuin hellepäivät kesällä - nautitaan molemmista! Aah, kaalilaatikko on niin herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on vanhanaikainen talvi, niin voisi olla perinteinen kesäkin siihen päälle. Eli toivon lämpöä ja aurinkoa ensi kesäksi! Kaalilaatikkoa on ihan pakko ajoittain saada. Nam.

   Poista
 9. Kaalilaatikko on ihan lemppariani! Teen sitä joskus ihan ronskisti pilkkoen kaalit suoraan uunivuokaan ja jauhelihat sekä ohrat muassaan munamaitoon ja voita nokareina pinnalle. Ei vaadi kuin piiitkän haudutuksen ja ihan kelpaa ainakin mulle.

  Kivasti on aktiviteettejä siellä ja vähän sama aon täällä meilläkin, kun syrjemmässä asumme.

  Riesalle rapsuja, siitä on tullut komea nuorukainen!

  Oikein hyvää Ystävänpäivää sinulle Tita! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivinuunissa vois kokeilla tuota paistamatta tehtyä versiota. Ja riisin voisi vaihtaa ohraan, en ole sitäkään kokeillut.

   Syrjässä on kiva asua, kun on tilaa harrastaa kaikkea mahdollista. Riesa kiittää rapsutuksista, ja yrittää hetkittäin olla fiksu koira. Ystävänpäivää sinnekin, Nina!

   Poista