sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Yhtä juhlaa ruusujen kera.

Helmikuu on monenlaista juhlaa. Tänään Esikoinen täyttää 20 vuotta, mikä tietenkin saa hyvinkin nostalgisen olon. Se on äitien etuoikeus. Itsekin olen nauranut vuosikymmenet, kun syntymäpäiväni koittaessa äitini aina soittaa, ja kertaa Luomiskertomukseksi  nimeämäni kokemukset vuodelta 1965. Joka vuosi. Osaan sen oikein hyvin ulkoa :)

Virtuaaliruusut tyttärelleni! Olen ylpeä sinusta, ruusuni!

Ystävälläni on juuri pian synttärit, ja olin käymässä hänen luonaan. Vein hehkuvan punaisia ruusuja ison kimpun, kun hän on puolivälikymmenissä. No minullakin on tämän kuun lopussa syntymäpäivät, joten etevä ja taitava ystävä antoi vastalahjaksi ruususukat!

Sukat taiteltuna kantapää alas, että hieno ruusukuviointi näkyy.
Ihailen käden taitoja kaikin tavoin. Itseltäni on kutomiset ja muut käsityöt jääneet jo vuosia sitten pois repertuaarista. Mutta rehtiä villasukkaa arvostan aivan tavattomasti. Minulla on oikeastaan aina kylmään vuodenaikaan käsin kudotut villasukat jalassa. Niitä onneksi riittää, kun on tuollaisia eteviä ja käteviä ystäviä.

Sivukuvaa. On siinä ollut kirjomista! Luultavimmin näiden kutomisessa
ei ole voimasanojakaan säästelty :)
Villasukat on naisen (ja miksei miehenkin) paras ystävä. Timanteista en niinkään välitä, mutta rakkaudella hiljakseen silmukka kerrallaan kudotut villasukat ovat kaikkein lämmittävin ajatus, mitä voi materiaksi muuttaa ja lahjaksi antaa.

Yritys kuvata sukat jalassa, vaikka farkun lahkeet onkin tungettu rumasti
sinne alle. Joku muukin tunki sitten kuvaan mukaan.
Helmikuun juhlien lisänä on saamelaisten kansallispäivä ja ystävänpäivä. Sattuneesta syystä saamen kieli ja kulttuuri on hiipinyt tähänkin talouteen * vilkuttaa Oulun suuntaan * Laskiainenkin tuo hernekeitot ja laskiaispullat repertuaariin. Tänään hain anopilta hänen leipomat laskiaispullat. Siinäpä taas ihminen, jonka ryhtymiskynnyksen ylitys leipomapuuhiin on oleellisesti omaani matalampi. Nautimme tuloksista - kermakin on ihan oikeaa ja ehtaa!

Tämmöistä täällä meillä. Sukkien tekijälle tiedoksi, että sukat eivät
kärsineet kuvauksessa. Ehjäksi jäivät.

Oikeastaan helmikuu sujuukin pikkujuhlissa, jotka piristävät arkea aina hitusen. Pakkanenkin on, mutta kohtuullisena. Ulkoiluhetket on oikein pukeutuneena ihan mukavia, ja ehkä päästään jo kantohangillekin. Kevät jatkaa päivän pituutta aina vain suuremmin askelin. Mikäs meillä on helmikuussa kevättä odotellen, mutta päivistä nauttien!

Toivotan oikein mukavaa viikon alkua - otetaan ilo irti pienistä onnen pipanoista! Minäkin tänä iltana kuulin ekaa kertaa helmipöllön puputusta kuun noustessa taivaalla. Maestro kehui kuulleensa jo monta iltaa sitten tutun puputuksen. Se on yksi kevättalven merkkihetkiä - pöllöystävillä on aavistus kevättä rinnassa!

26 kommenttia:

 1. Kerrassaan upeat sukat!
  Helmipöllön puputus on hauska ääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ihan pakko laittaa jalkaan Ruususeuran vuosikokoukseen. Menee virkapuvusta :)

   Poista
 2. Onpa komeat villasukat! Ne ovat tosiaankin joka neitosen ja herran ystävät, toki tykkään timanteistakin - niitä saa vain harvemmin.

  Meillä alkoi joka helmikuinen madepilkki, saalistakin tuli. Samoin myös synttäriboomi. Onnea sinne teillekin sankareille! Meillä puoli sukua täyttää vuosia helmikuussa! No sinullakin pian on juhlapäivä, onnea!

  Puputusta en ole vielä kuullut, pitänee mennä ulos kuuntelemaan, meidän mäellä pöllöjä riittää :D :D :D.

  Ihanaista lempeää helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on maailman parhaat kapineet. Helmikuu on suosittu syntymäkuu. Tässäkin suvussa ja kavereissa heti monet synttärit kummipoikaa ja väyvyä myöten.

   Kevät alkaa ääntää ulkona yhä selvemmin äänenpainoin. Linnut konsertoivat kukin sukujuuriensa perinteillä. Kevättä!

   Poista
 3. Komiat on ruususukat! Mikä tyä ja kuinka sattuukaa, kuvaki iha kohorilleen :) Onnittelut esikooselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruususukat sujahtavat lämmöllä jalkoihin, vaan saapassukiksi en niitä raaski. Saavat olla edustussukina fiinimmissä yhteyksissä.

   20 vuotta sitten olin tuore äiti, joka opetteli vaipan vaihtoa. Hurjasti on asioita tapahtunut sen jälkeen!

   Poista
 4. Todella kauniit lahjasukat ystävältä. Toivottavasti koiruli ei tehnyt niihin reikiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut reikiä, Rieko sen kun kalisteli isoja hampaitaan sukkien huumassa sekin. Ymmärtää fiinin päälle :)

   Poista
 5. Ihanat ruususukat! Ystäväsi on todella taitava. Tykkään kyllä timanteista, mutta vain kerran olen niitä saanut ja yhä ovat käytössä. Timanttien takia en ryhdy miestä vaihtamaan, joten villasukat kelpaavat hyvin toiselle sijalle.
  Onnea esikoiselle ja onnea myös sinulle ennakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävä on etevä ihan tosi monessa. Minut se hakkaa mennen ja tullen noissa käsitöissään. Toinen bravuuri hänellä on tomaatin taimien kasvatus, jossa nokittaa minut nohevasti. Kiitokset onnitteluista!

   Poista
 6. Myöhäiset onnittelut Esikoiselle!
  Hienot sukat, kertakaikkiaan upeat. Minulla on oma sukkaprojekti aloittamatta, onneksi youtubessa on paljon opetusvideoita for dummies. Ihan yksivärisistä aloitan, tuommoiset ruusukuviot syntyvät todellisten mestarien puikoilla.

  Helmikuu on kiva kun on kaikkea juhlan aihetta. Tänään unohdin Runebergin tortut suosiolla leipomoon mutta laskiaispullia en jätä väliin!

  Ihania aurinkoisia kevätpäiviä, nautitaan nyt niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlia siellä ja täälläkin. Sukkamestarit on huippuja ystävinä - saattaa saada joskus jotain tosi lämmittävää. Mun edellisestä sukan kudonnasta alkaa olla se 20 vuotta aikaa. Sentään Maestrolle yhdet sukat olen kutonut. Se kai on hyvän vaimon mittapuissa yksi etappi?

   Runebergit ja laskiaispullat on korkkaamatta. Anoppi tosin leipoi laskiaispullia, vaan en ole vielä maistanut. Ei kai ne jääkaapissa pitäen siitään enää parane. Pitää ryhtyä toimeenkin.

   Aurinkoiset kevätpäivät on täällä perin kylmiä just nyt. Mutta kaivoin toppahousut kaapin periltä käyttöön. Tarkenee taas.

   Poista
 7. Aivan ihanat ruususukat! Itsellä ei kutomishommat oikein suju. Arvostan todellakin kaikkea käsinkudottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsin kudotussa on ahkeruuden ja rakkauden leima.

   Poista
 8. Kuule minäkin sain anopilta samalla kuviolla tehdyt "kintaat "lapaset tai mitenkä niitä kutsutaan. Meillä on joskus kotona 'ongelmia " kun on asioille ja esineille eri nimet .Hienot on. Hyvää alkavaa viikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ruusulapaset - mahtaa olla hienot! Raaskiiko semmoisia pitäkään?

   Poista
 9. Suloiset ruususukat ja -tumput!
  Meillä kuului viime viikolla huuhkajan huhuilua. Saa nähdä oliko vaan läpikulkumatkalla vai onko asettunut taloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuhkajalla on mahtava basso! En ole itse muutamiin vuosiin kuullu huuhkajan huhuuta. Monta huonoa myyrävuotta peräkkäin taisi tuottaa petolinnuille liian laihat ajat.

   Poista
 10. Onpas kauniit ruususukat!
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, ruusuista voi nauttia monin tavoin - jopa näin lämpimästi.

   Poista
 11. Hienot ruususukat. Itse en myöskään ole kovin taitava tai nopea neulomaan, joten arvostan hurjasti lahjaksi saatuja villasukkia.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole tullut vuosiin kokeiltua neulomista, mutta luulen sen olevan kuin pyörällä ajokin - opi kerran ja osaat aina. Pitäis varmaan testata tuo teoria :)

   Poista
 12. Oi miten ihanat ruususukat, on noissa varmasti melkoinen tekeminen ollut:) Kyllä vaan toiset osaa, minulta ei onnistuisi:) Ihana Rieko♥ Kaunista talvista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuommoiset ei taatusti onnistuisi minultakaan, jos vaikka tavanomaiset saisikin neulottua. Erityisen hienot ovat!

   Poista
 13. Oi kun ihanan ruusuiset lapaset ja villasukat <3 ja koirakin on todella suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuisia haaveita tässä jo kevään myötä alkaa syntymään, joten sukat on ihanasti sielun kanssa samaa rataa.

   Poista