torstai 15. helmikuuta 2018

Kiinalainen uusi vuosi alkaa - koiran vuosi

Kiinalainen uusi vuosi vaihtuu 16.2.2018 koiran vuodeksi. Toivotan siis hyvää kiinalaista uutta vuotta! Maa-koiran vuosi alkaa, ja sitä luonnehditaan astro.fi sivustolla näin:

Ai koiran vuosi - sopii oikein hyvin mulle!

Maakoiran vuosi 2018 (16.2.2018 - 4.2.2019)

Maakoiran vuodessa yhdistyy kovan vuoren kaltainen Yang Maa ja Yang Koira, jonka luontainen elementti on myös Maa. Tupla-annos vahvaa maaelementtiä takaa sen, että nyt pysytellään tukevasti maan kamaralla ja jätetään ne kaikkein hulluimmat ideat toiseen ajankohtaan.

Musta tää vois olla lumikoiran vuosi.
Maaelementti yhdistetään vakauteen, harkitsevuuteen ja luotettavuuteen. Edellisvuosien, Tuliapinan 2016 ja Tulikukon 2017, roihahdus on nyt sammunut ja tämän tulen tuhkalla ruokitaan maaperää, josta Maakoiran vuoden uusi energia ponnistaa. Nyt kynnetään tuttua ja turvallista. Luvassa on varmasti suurta kiinnostusta luomuviljelyyn ja peruselintarvikkeiden puhtauteen sekä muihin ”maallisiin” asioihin.

Maallisia asioita kasvimaalla. Luomuna omasta takaa on aina tosi jees!

Pahin materialismi ja rahan himo väistyvät kuitenkin hetkeksi, sillä on aika pistää yhteiskunnan asioita järjestykseen. Siinä missä Kukko koreili ulkoisesti ja juhli paraateissa pitkin vuotta, Maakoira ei ehdi kiinnittää huomiota ulkoisiin seikkoihin ajaessaan palavasti aatetta paremmasta maailmasta. Moni pysähtyy myös miettimään omia arvojaan ja omaa suuntaansa. Kyseessä voi olla sisäisesti käänteentekevä, suuren henkisen kehityksen vuosi, joka heijastuu myös yleiseen ilmapiiriin.

Koira on tunnetusti tarkka reviiristään ja Yang Maan järkähtämätön vuorienergia korostaa reviiritaisteluita. Mitäpä muutakaan se voisi merkitä kuin nokkapokkaa maailman suurvaltojen välillä rajakiistoissa? Kumpikaan osapuoli ei ole halukas antamaan periksi neuvottelupöydässä, vaikka juuri Koiran vuonna tulokset voisivat olla menestyksellisiä Koiran lempeän ja oikeudenmukaisen perusluonteen vuoksi.

En kyllä anna periksi, vaikka aseena on vain maitohampaat!

Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä ja siksi esille nousevat vuoden teemoiksi rehellisyys, tasavertaisuus, avunanto ja luotettavuus. Epäitsekkäällä Koiralla on lämmin sydän ja höröllä kuunteleva korva. Koira on aina valmis auttamaan! Hyväntekeväisyys luo välittämisen ilmapiiriä koko yhteiskuntaan ja sitähän me tässä maailman turbulenssissa menossa juuri tarvitsemme. Olipa kyseessä sitten eksyneen löytäminen metsästä, opaskoirana tai masentuneen kaverina toimiminen, Koira suorittaa askareensa iloisena, velvollisuudentuntoisena ja väsymättä. Koiran vuodella onkin meille paljon opettamista näissä asioissa, jos olemme tottuneet suorittamaan arkea ilman ilon pilkahdusta tai kyseenalaistamatta kaiken toiminnan merkitystä. 

Iloa pilkistää ja toiminnan merkitys on ihan selvä. Mä pidän ainakin hauskaa!

Maakoiran vuoden energia juurruttaa meitä ja palaamme itselle tärkeimpiin asioihin, kuten turvallisuutta ja pysyvyyttä merkitsevän perheen pariin. Ja Koira jos mikä puolustaa laumaansa, joka on sille kaikki kaikessa. Perheettömät voivat kohdistaa oman huolenpitonsa ystäväpiirinsä lisäksi eläimiin, luontoon, yhteiskunta- tai ympäristökysymyksiin, sillä toimelias Koira ajaa kiivaasti heikompien asiaa eikä epäröi niin tehdessään vähän räksyttää. Koiran vuonna asiat voi sanoa niin kuin ne ovat, ilman sokerikuorrutteita raksujen päällä. Diplomatia saattaa siis joidenkin kohdalla muodostua ongelmaksi. Koira näkee asiat helposti turhan mustavalkoisina ja jakelee ihmiset jonosta oikealle ja vasemmalle joko ystäviin tai vihollisiin. On parempi kuitenkin luoda pitkään kestäviä ystävyyssuhteita kuin vihamiehiä. Lauman etu ja korkea moraali ovat Koiran ominaisuuksia. Toivotaan, että tämä mentaliteetti yltäisi myös kansakuntien päättäjien korvien väliin. Koiramäen kansa elää mieluummin porkkanoilla kuin luunapeilla, ja sen työttömiä kyykyttävät poliitikot saavat vielä nähdä. Jos maailman meno jatkuu hulluna kuten tähän asti, joku saa ikävän näköiset koiran puremat pohkeeseensa. Ehkä asiat sitten alkavat muuttua parempaan suuntaan!

Rakkauden ja ihmissuhteiden saralla Maakoiran vuosi 2018 lupailee pelkkää hyvää. Koska perhearvot koetaan tärkeiksi, avioliittojen ja vauvojen määrä kasvaa. Sinkuille Koiran vuoden optimismi ja uskollisuus on tervetullutta: nyt voi löytää vakituisen kumppanin, joka ei heti juokse toisten perään, vaan pysyy rinnalla.

Jos viihdettä itselleen haluaa, niin kurkista tuota Astro.fi linkkiä, josta näet omalle merkillesi tehdyn ennusteen. Omani oli mielenkiintoinen, vaikka en vieläkään uskalla uskoa hyvän lankeavan tähän maaperään. Viime vuosi oli kyllä niin myötäkäymisiä täynnä, että ihmeeltä tuntui. Minä olen syntynyt 1965, joten olen käärme kiinalaisessa horoskoopissa.

Käärme

Maakoiran vuosi 2018 Käärme - Astro.fi
Käärme on vuoden onnekkaimpia eläimiä ja nytpä on ruusuiset tulevaisuuden kuvat. Teetpä sitten melkein mitä tahansa, hyvin tulee käymään. Finanssiasiat kukoistavat ja uuden yrityksen perustamiskirjat voi hyvillä mielin laittaa vireille tai nauttia viime vuonna kylvetystä sadosta. Aiemmin aloitetut projektit kantavat ja työn tuloksia kelpaa ihailla. Ei hullumpaa!

Käärmeen kannattaakin jatkaa kuuman raudan takomista, sillä nyt siihen on voimia ja otollinen ajanlaatu. Itseluottamusta on kertynyt mukavasti onnistumisten myötä ja Käärmeen vauhti ei hyydy. Myyntimiehillä menee lujaa ja diilejä syntyy. Rahaa on aika lyödä tiskiin isompi tukku ja sijoittaa tulevaisuuden kannalta merkityksellisiin kohteisiin, tutkimalla taustat tietysti ensin. Laakereilla lepäily ei tässä tilanteessa kannata, vaan opiskeluun, taitojen kartuttamiseen ja asioiden lisätutkimiseen voi hyvin panostaa. Tärkeintä on käyttää Käärmeelle luontaista älliä ja avata suu oikealla hetkellä ja astua näkyviin, sillä menestys ei napsahda syliin ilman omaa panosta.

Käärmeellä riittää energiaa myös muilla rintamilla ja nyt on tullut aika päättää, että onko eipäs-juupas kumppani lähdössä mukaan menestykseen vai jätetäänkö se rannalle ruikuttamaan. Energiaa on turha tuhlata raskassoutuiseen parisuhteeseen. Sinkuilla käy flaksi Koiran vuonna, joten nyt parhaat käärmeennahkakengät jalkaan ja menoksi. Ne, joilla on kiva kaveri jo rengastettu, keskittyvät perhe-elämään ja kodin laittamiseen. Jälkikasvuakin ounastellaan.

Terveyden suhteen Käärmeellä on asiat hyvin ja jotta tämä tilanne jatkuu, voisi sitä lenkkipolkuakin käydä välillä katsomassa ja happea haukkaamassa. Niin saavat aivotkin taas lisäenergiaa ja kauaskantoisten päätösten teko helpottuu. Tästä vuodesta kannattaa ottaa kaikki irti!

No ihan pakko peukuttaa itsellekin, vaikka hupina pidänkin näitä horoskooppeja. Elämä kun on opettanut lujalla kädellä viimeisimmät vuodet. Ei uskalla uskoa. Jalat maassa on turvallisinta edetä, niin ei korkealta tipu.

Toivottavasti postauksesta oli rippunen iloa sinullekin :) Itseäni huvitti kyllä lukea kiinaksi. Iloa ja valoa poluillesi tällekin viikkoa! Kevät on joka päivä askelen lähempänä!

16 kommenttia:

 1. Meidän(kin) perheessä liputetaan koiranvuodelle. ;)

  VastaaPoista
 2. Itse en juurikaan horoskooppeihin usko, mutta hauskoja ne ovat ja viihdyttäviä. Se, mitä skorppionista aina sanotaan, tuntuu usein tutulta :D Toivotaan, että elämä tarjoilee sinulle nyt hyviä asioita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihteenä noita voi pitää, mutta ihan hauskaa luettavaa mielestäni. Elämän parasta minulle on tasainen, tavallinen arki.

   Poista
 3. Olipa tosi hauska ja suuri yllätys oli että syntymävuoteni (-58) mukaan olen koira ja isäntä kukko! Kyllä nauratti ihan mahdottomasti! ...toisaalta, vaikka en aina uskokaan horoskooppeihin niin jotain tuttua silti löysin.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiralle hyvää koiran vuotta! Tarpeeksi erilaisia määritelmiä kun kuvaukseen pistää, niin aina joku osuu kohdalleenkin :)

   Poista
 4. Jahas, koira ja hevonen kirmaavat yhdessä uusiin seikkailuihin.
  Kiva piristys päivään, aamu alkoikin jo mukavasti työkokeilun osalta, odotan maaliskuuta kovin kovin innoissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristi päivää kuulla sun hyviä uutisia! Olkoon vuosi armollinen meille molemmille. Uutta alkuakaan emme vierastaisi kumpikaan :)

   Poista
 5. Ihan mukava näitä on lueskellä. Viime vuosi oli Kukon vuosi ja mie olen Kukko. Luei jostain muulta sivuilta mitä ois tälle vuodelle, mutta oli vähän kesken vielä ne sivut. Käyn tuolta lukemassa vielä. Viime vuosikin oli aika rankka, vaikka olikin oman merkin vuosi :)
  Vauhdikasta vuotta taitaa olla Käärmeelle tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain muistan lukeneeni, että oman merkin vuodet tuppaavat olemaan vähemmän onnekkaita. Toivottavasti tämä vuosi tuo mukanaan jotain mukavaakin - meille molemmille.

   Poista
 6. Miälenkiintoosta aijanviätettä nua horoskoopit on lukia. Joskushan ne osuuvat jollekki iha nappihi. Pakko oli käyrä kattomas, mikä moon kiinaksi.....puffelihärkä. Hah! Oli aika hilipiää luettavaa, ja aika monta osumaaki sain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi toivoa uudelta vuodelta jotain mukavaakin, mutta en minäkään noihin usko. Ajanvietettä enempikin, ja mahdollisia hupsuja unelmia. No niitä on muutenkin.

   Poista
 7. Jokos sinä Riekolle kerroit, että koiran vuosi merkitsee vakautta, harkitsevuutta ja mitä kaikkea se olikaan ;) Siis vähemmän jäisiä pulahduksia ja sen semmoista. :) Oikein onnellista vuotta teille kaikille. Uskalla toivoa ja unelmoida kaikesta hyvästä, sillä unelmilla on taipumus toteutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivoa vaan sopii, että nuo vakauden elementit menisi joskus perille asti. Minä jo vähän uskallan toivoa ja unelmoidakin. Pitkä tie siihenkin. Kiitos Pauliina!

   Poista
 8. Horoskoopit eivät vakuuta, mutta siitä huolimatta toivotan sinne energista ja valoisaa koiran vuotta!
  Ja huh, mikä ilme kissaa katsovalla koiralla. Miltähän itse kisu mahtaa näyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän horoskooppeja viihteenä ja huvina - harmittomina sellaisina. Kiitos toivotuksistasi!

   Kissa on aina näissä suhteissa niskan päällä. Kolli tuijotti viiruisin silmin, ja iski kynnellisellä käpälällä kuonoon. Siksi pentu vain esitteli turvarajan takana maitohampailla varustettua kalustoaan muka pelottavin tavoin... kissakin nauroi!

   Poista