maanantai 13. marraskuuta 2017

Talven lumihippuja iloa tuomassa

Tänä aamuna oli pari lumihiutaletta maassa. Lisää hiljalleen satoi, kun koiran kanssa aamulenkkiä taivallettiin.

Pihlajanmarjoja piisaa edelleenkin. Paljon.

Maisema oli valoisa, mikä piristi taas niin sielua. Kyllä lumi vain valaisee synkän marraskuun, jos vain taivaalta sitä rippunen suotaisiin. Jo parin lumihiutaleen kerros toistaa vähenevän valon ihan uudella tavalla.

Koreanpihta eli Abies koreana lumihunnussa.

Lumi puhtaan valkoisena kuorruttaa maiseman pehmeään utuun. Pienikin lumiverhous maassa ja puissa muuttaa jopa alueen akustiikkaa. Kaikesta tulee jotenkin pumpulinpehmeää.

Hiutaleita rhodon lehdillä. Silmut on lupaus tulevasta.
Sydän iloa täynnä katselin luonnon tarjoamia muotoja ja värejä metsän keskellä kiirettä. Oli hetki taas pysähtymisen aikaa - vain hengittää ja katsella.

Naavaa ja vesipisaroita. Taideteos.

Mukana ollut Rieko ihmetteli Isolahden äärellä uimavetensä olomuodon muutosta.

Jäässä on. Ja kielletään menemästä heikoille jäille.

Iloinen kanssavipeltäjä Rieko nauttii vapaista metsälenkeistä, mutta uimahommat saa nyt jättää ensi kesän haaveisiin.  Lumi kyllä inspiroi hassua penikkaa kaikin tavoin.

Korvat tuppaavat olemaan eriparia, vaan ei se haittaa.

Nyt jännätään lumen pysyvyyttä - niin tervetullutta olisi hento lumipeite suojaamaan kasveja ennen kiljuvia pakkasia. Ehkä huomenna saan napsittua havuja isot kasat ruusumaiden äärelle. Talvisuojaturve laitetaan jäätyvään maahan ja ankkuroidaan paikalleen vaikkapa havuin.

Koiranheiden marjasatoa.

Iloa ja valoa viikkoosi. Toivottavasti lumi valaisee sinunkin polkujasi!

14 kommenttia:

 1. Jospa lumi pysyisi ja mekin saisimme osamme, sillä olisi paljon valoisampaa, ja kyllä, koiratkaan eivät kuraantuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä rannikon lämpimässä lumen pysyvyys on yleensä heikkoa - mutta nautitaan nyt kun sitä edes jonkin aikaa on! Ja kuran kantautuminen loppui kuin seinään, mistä kiitän kovasti.

   Poista
 2. Ihana Rieko <3 Lumi kaunistaisi maisemaa kovasti. Ja ihan pelottaa mitä tämä jatkuva märkyys tekee kukkasipuleille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riiviö tuo koira edelleen on, mutta eiköhän se siitä sivisty vielä. Toivotaan että sipulit säilyy mätänemättä. Kuivempien aikojen toivossa..

   Poista
 3. Kiitos ihanista kuvista!
  Minä tässä pähkäilen millaisen talvisuojauksen teen kanadalaisille. Turve/multa tuntuu vaan mädännyttävän täällä, kun kun on vuoroin pakkasta, seuraavana päivänä vesisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkapitoinen tyvimultauksen ei pitäisi mädättää versoja. Talvisuojaturpeen laitan vasta jäätyneeseen maahan. Jos sitten heittää vielä pitkästi vesisateita, niin vetäisen maanerotuskankaan pitämään alustansa kuivana. Kohopenkit auttavat kovasti talvimärkyyden ehkäisyyn.

   Poista
 4. Onpa kauniit kuvat. Toivottavasti saisimme valkoisen joulun. Minäkin olen pähkäillyt talvisuojauksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märät syyskelit tuottavat pähkäilyä suojauksiin. Pitänee tekaista asiasta postaus.

   Poista
 5. Siälä onki jo aika monta hiutalesta :) Kivasti ne valaasoovat tianoot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseni lisää lunta tuli yön aikana muutama sentti. Ihan suojalunta on, mutta tarttuipa nätisti puiden ja pensaiden oksiin.

   Poista
 6. Pienikin määrä valkoista kirkastaa marrasmustan maiseman. Tässä vaiheessa vuoden kiertoa sitä toivoo lisääkin, keväällä sitten manataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marrasmusta oli tänään suloisen valkoinen ja pehmoinen. Keväällä vanhan kaavan mukaan manataan. Maaliskuussa kevättä odotellessa rätkii vain lisää lunta. Silloin se on ihan epistä.

   Poista
 7. Kauniita kuvia! Upea tuo naavainen puu! Lumi on kyllä kaunista ja tuo odotettua valoisuutta tähän vuodenaikaan. Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen metsä on kaunis. Nautin siitä tänään hurjasti! Valon määrä tuplaantui, vaikka eletäänkin pimenevää kaamosta.

   Poista