perjantai 10. marraskuuta 2017

Isänpäivän kynnyksellä

Viikonloppu on nyt edessä ja isänpäivän juhlittavana perheen Maestro ja myöskin Vaari siellä Oulunsalossa. Nyt on ollut tapetilla tyystin naurettavat keskustelut isänpäivän muuttamisesta läheisten päiväksi - ihan käsittämätöntä hyvän asian vesittämistä. Kaikki arvo ja kunnia isille, vaarelle, papoille ja ukeille!

Pärskäjuuret ovat mielestäni miehekkäitä kasveja. Nousevat
ryhdikkäinä, sotilaallisin vekein ja kylmää kaihtamatta.

Suomalainen mies pitäisi keiketi julistaa uhanalaiseksi lajiksi. Se näyttää olevan tavalla tai toisella vainottu, vaikka kuuluu ehdottomasti kotoperäisiin alkuperäislajeihin. Suomi on seonnut 100-vuotisen taipaleensa päätteeksi kaikkien uuskielisten höpötyksien ja sukupuolineutraalien vessojen ja liikennemerkkien myötä. Mutta romahtihan se Rooman valtakuntakin aikoinaan tapojen turmelukseen. Historia toistaa itseään, eikä mitään opita.

Havupuut yhdistetään kansanperinteessä miehisyyteen.

Tähän kuitenkin kiitos kaikille miehille ja iseille - olette mahdottoman hienoja. Parhaita maailmassa! Jurrikoita jörrejä ja pieruja päästeleviä äijiä. Onnea isänpäivän viikonloppuun kaikille ihanille miehille, isille ja papoille!

Minä vastaanotan huomenna täyslaidallisen lapsia kumppaneineen ruokapöydän ympärille. Onneksi sain tänään loput kukkasipulit maahan, ja vielä räätälöityä ruusumaan talvehtimista. Lisäsin tyvimullitusta ja vähän saksin versoja. Talvisuojaturpeen levitys odottaa maan jäätymistä. No tarjolla on vesisateita ties kuinka pitkään. Haluaisin lunta ja talvea tänne jo.

Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

21 kommenttia:

 1. Ihanaa! Kunnia miehille silloin kun se heille kuuluu! Edes 1/365 ei ole varmaankaan liioittelua? Tietyt tahot varmaan vaativat sanan maskuliini poistoa sanakirjasta?

  Kiitetään miehiä ja isiä ja veljiä edes yhtenä päivänä vuodessa tai poistetaan myös Äitienpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä todellisuudesta irtaantuneita mielensäpahoittajia tuntuu piisaavan - tai sitten ne on vain pahuksen äänekkäitä median puffauksella.

   Ilman miehiä elämä olisi kurjaa, tylsää ja noh - neutraalia. Juu ei - minä arvostan suomalaisen miehen aitoutta vikoineen päivineen.

   Poista
 2. Kirjoitit täyttä asiaa, toivoisinkin lisää tämmöisiä keskusteluja asiasta - ja onhan ollutkin.. Isänpäivää ei saa poistaa, läheisten-ym. päiviä kyllä kalenteriin mahtuu, joten siitä vaan!
  Mukavaa huomista isänpäivää , ihanaa kun saat koko katraan koolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isät on lapsille tavattoman tärkeitä. Miehen malli on hyvä olla, vaikka perheen arjesta puuttuisikin se isä.

   Jotenkin mediaa lukiessa tulee kuva, että isyydelle ja miehisyydelle ei ole tarjolla kovin paljoa elintilaa. Eniten naurattavat nämä urospuoliset feministit :D

   Mediakritiikkini jatkuu vielä: ainakin täällä maalla miehet ovat oikeita miehiä, ja perheissä voi olla hyvinkin perinteiset jaot miesten ja naisten töihin. Silti ihmiset ovat siihen tyytyväisiä. Koska se on käytännöllistä. Mutta täällä maalla onkin vielä jäljellä elämäntapa, jossa fyysisillä ominaisuuksilla on enemmän merkitystä. Kaupungeissa voidaan sitten tapella roskapussien viennistä ja tiskikoneen tyhjennyksestä. Minä mieluusti huushollaan, kun mies kantaa puita etc.

   Poista
  2. Miehet miehinä ja naiset naisina -malli tuottaa onnea avioliitossa. Sehän on vanha viisaus, jota nykyään ei ymmärretä.

   Poista
  3. Vielä. Mielestäni mies saa leipoa ja kokata, jos huvittaa ja toisin päin, eikä se miehisyys sillä katoa. Tuntuu kamalalta, jos lapsilta viedään sukupuoli ja kasvatetaan neutraaleita. Sukupuolet ovat rikkautta!!

   Poista
  4. Niin samaa mieltä kanssasi, Pauliina!

   Poista
 3. Ihana postaus :) Tuollaisia ihanuuksiahan nuo miehet tuppaavat olemaan <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet on ihania. Suomalainen mies varsinkin. Mukavat viikonloput Maatiaiskansen Elämällekin!

   Poista
 4. Samaa mieltä, suomalainen mies kunniaan! Ja sukupuolet kaikkinensa, jokainen saa olla sitä mitä haluaa eikä pakosta sukupuolineutraali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tytöt on tyttöjä ja pojat poikia edelleenkin. Itsekään en mikään perinaisellisuuden kuva ole, mutta naiseus on kyllä tärkeä asia itselleni. Siksi kaiketi ärsyynnyn näistä median otsikoista, ja siitä että jotkut ottavat nämä sukupuolineutraalit asiat niin tosissaan.

   Poista
 5. Isät ansaattoo päivänsä, tottakai! Mutta kaikilla ei oo isää, jolle antaas tekemänsä kortin tai lahajan. Siitä karusta tilantehesta keskustelu lähimmääsenpäivästä on alakanu.
  Muuten tuntuu keskustelu sukupualineutraalisuuresta olevan hiustenhalakomista. Eikö oo oikeeta ongelmia ratkottavana!?
  Mukavaa isänpäivää sinne koko sakille! Meillä viätettihin sitä jo perijantai-iltana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin ei ole äitiä, toisilla ei isää. Näin on aina ollut, mutta sen kanssa on pitänyt oppia elämään. Asiasta on ihan hyvä keskustella eri näkökannoilta ja ennen kaikkea hyväksyä erilaisia tapoja ajatella.

   Suvaitsevaisuutta peräänkuulutan, ja siihen kuuluu myös erilaisten näkemysten hyväksyminen. Se on sivistystä. Nykypäivän "suvaitsevuus" tuppaa olemaan sangen ahdasmielistä omasta näkökannasta kiinni pitämistä.

   Poista
 6. Asiaa. Kiitos.

  Ja ihanaa Isänpäivää sinnekin ❤

  VastaaPoista
 7. Ihanaa isänpäivän iltaa! Meillä ei olla neutraaleita olleenkaan vaan kunnia kuuluu sille kuka on sen ansainnut. Meillä isi on paikkansa ottanut, lapsien tuki ja turva - tuulensuoja, rakastava vaikka maailma hylkisi. Asiaa jälleen kirjoitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Tuo tuulensuoja- termin painan korvan taakse - se on hyvä ja kuvaava!

   Poista
 8. Hieno kirjoitus. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Alkava viikko sai pienen lumihunnun maahan. Nyt jännätään miten kauan se pysyy ennen seuraavia vesisateita.

   Poista
 9. Hyvästi kirjotit. Tiällä ei männä kaikkiin kotkotuksiin ja iänpäivee juhlittiin vanhaanmalliin! Isät on päivänsä ansainneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla vierailusta täällä ja kommentista! Eipä ole keltään pois, jos isiäkin juhlitaan kerran vuodessa. On ne sen ansainneet!

   Poista