keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Yhtä pykälää lähempänä

Viimeistä päivää tammikuusta eletään. Ollaan siis aina vain lähempänä kevättä. Helmikuu tahtoo mennä ihan heittämällä, kun siitä niin mukavasti päiviä puuttuu. Sitten ollaankin maaliskuussa - silloin yleensä ainakin vainuaa kevättä, tai ainakin päivä on rutkasti paljon pitempi.

Tammikuu jätti hyvästit upean auringonpaisteen keralla pikkuisessa, tyynessä pakkasessa

Hento lumisade tarttui rantapuiden oksille ja aurinko paistoi.
Aamulenkille piti ottaa kamera mukaan. Sydän lauloi auringonsäteiden tanssiessa hangella. Miten tarkasti vainu ottaakaan sen pienen ripauksen kevättä, mitä kohmeisessa maisemassa on tarjolla. Se on vienona liverryksenä ilmassa, kun tintit tapailevat keväisiä säveliä kuin itsekseen hyräillen.

Joen vesi ei jäädy, vaan virtaa hiljaa kohmeessa.

Kevään tuntua oli auringon lämmittäessä mustiin verhottua ahteria. Kyllä - sen säteiden voima elpyy pienin askelin. Mutta se tuntuu jo!

Valossa on nyt ripaus kirkasta hopeaa.
Kevään merkit ovat ilmassa, mutta itse taidan olla vielä aavistuksen kohmeessa. Sentään vilkaisin talven jälkeen surkeita sisäkukkia tuumaillen mullanvaihdon ajankohtaisuutta. Vielä en ole kuitenkaan mitään kevään suunnitelmia tehnyt.

Kevään aurinko herättää talviunesta.
Olen helmikuun lopussa syntynyt, ja aina syntymäpäivän tietämillä se alkaa - kevään innostus. Energiaa olisi vaikka mihin, mutta vielä ei pääse pihalle puuhaamaan pitkään aikaan. Siitä se kausi kuitenkin alkaa yleensä tomaatin taimista, taimiluetteloista ja hyvistä suunnitelmista, jotka voivat kyllä jäädä puolitiehen lopulta.

Sitten tämä eläinkarvaosasto haluaa aina mukaan postauksiin. Henkilökohtainen varjoni Rieko pikku hiljaa ja hetkittäin muistuttaa jo oikeaa koiraa. Ainakin melkein.

Haiseeko myyrä? Lumen alle kaivautuminen on ilmeisen hauskaa.
Loppumattoman energinen lenkki- ja puuhailukaveri. Osaa totella pitkän repertuaarin käskyjä, mutta vain silloin, kun sen mielestä sopii. Aina ei sovi, jos on muuta mielenkiintoista.

Minä itte. Nyt sopii tulla, kun emäntä kutsuu. Tällä kertaa.
Rieko täytti juuri yhdeksän kuukautta. Enempää tuo ei taida kasvaa, eikä olisi väliksikään. Reilut 20 kiloa aussienergiaa sylissä tuntuu piisaavalta.

Poseeraus tammikuun auringossa. Ihan se koiralta näyttää.
Toivotan ilolla helmikuun tervetulleeksi. Toivon sen tuovan aurinkoisia päiviä, sillä valo on ollut pitkään pilvien takana. Lumimäärä riittäisi, mutta arvatenkin sitä lappaa toisen samanmoisen lisää. Talven selkä on kuitenkin katkennut, ja pian kevätaurinko tarjoaa näytille huushollin jokaisen pölyhitusen :)

Tammikuun viimeinen lahja oli upea täysikuu.

Iloa helmikuusta, valoa sieluusi ja keveitä askelia poluillesi!

22 kommenttia:

  1. Hianoja aurinkokuvia! Meillä oli tasaasen harmaata ja viätävän kylymä viima.
    Hyvää liikuntaa tua lumijuaksu. Eikö tuanne hankehen jää suurimmat energiat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rakki juoksuttaa kahdesta kolmeen lenkkiä päivässä (reilut kaksi tuntia päivässä lenkkeilen siis itsekin). Ja veisikin energiat, mutta kunto kasvaa juostessa. Sille pitää järjestää aivotöitä erilaisten jekkujen opettelussa ja muissa keksimistä vaativissa hommissa. Parilla kourallisella koiranraksuja saa hurjasti energiaa... pitäisköhän kokeilla itekin :D

      Tammikuu päättyi ihan loistaviin keleihin aamusta yöhön asti.

      Poista
  2. Hienot kuvat joissa esiintyy myös ihana, lumesta selvästi nauttiva nelijalkainen.
    Tänään lenkillä käydessämme aurinko paistoi ihanasti, oli täysin tuuletonta ja pakkastakin juuri sopivasti muutama aste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättalven aurinkopäivät on ihania ulkoilukelejä. Minä odotan, että meren jäille pääsee samoamaan pitkiä lenkkejä. Jäätalvet on olleet tosi huonoja viime vuodet, mutta jos nyt pakkasjaksolla jäätäisi sen verran paremmin. Ja toivottavasti meriveden pinnan vaihtelut asettuisivat tuokioksi. Silloin olisi hyvät jääkelit vaikka potkurilla huidella lähisaariin.

      Rieko on jokakelin koira. Se ei ole moittinut sadetta, kylmää tai tuiskua. Tuuhea turkki pitää lämpöisänä.

      Poista
  3. Huippuhienot kuvat ja huippuhieno Rieko! Voin vain kuvitella miten vinhaa kyytiä siellä saadaan jahka pääsette potkurin kanssa meren jäälle. Kamera mukaan !

    Minä niin tykkään näistä kristallinkirkkaista sydäntalven päivistä. Ihania ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitkä tahansa kirkkaat päivät on tervetulleita. Tuntuu, että koko vuoden on satanut enempi tai vähempi jatkuvasti. Kesällä se tuli enimmäkseen vetenä, mutta nyt on hangissa mittaa. Pitäisi olla vuoro auringollekin, ainakin tilastollisesti.

      Poista
  4. Satumaisen kauniit talvimaisemat ja vielä tuo kuu, jota myös juuri katselin! Upeata talven aikaa ja koirakin nauttii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuu loisti vielä aamullakin kirkkaana. Suorastaan häikäisevä oli yö :)

      Poista
  5. On kyllä niin kaunista, helisevää helmikuuta! Puut sokeroituneet kauniisti ja valkoinen hanki ja mikä parasta - upea karvainen kaveri lenkillä mukana!

    Ihanaa helmikuuta, kevättä on ilmassa, vaikka meillä pyryttää oikein kunnolla! 28 vuotta sitten synnytyssalissa katselin kuulakasta aurinkoista pakkaskeliä. Hyvä, että nyt on kunnon talvi, eikä mikään litisevä loska tai tappotalvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on nostalgiapäivä - onnea sinne sankarille! Minäkin pidän oikeista talvista, vaikka tämän aamun lenkillä -16 astetta ja viima tuntuikin kylmälle. Pitää parantaa ulkoiluvarustusta. Maisemat ovat kyllä kirjaimellisesti "jäätävän kauniita".

      Poista
  6. Ihania lumikuvia! Aurinkoista helmikuuta toivottelen sinulle!

    VastaaPoista
  7. Jep, helmikuulle mentiin.
    Kivat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmikuussa on vähempi läpi kahlattavaa, mikä sekin tuo maaliskuun entistä lähemmäs!

      Poista
  8. Aamulenkkisi on ihanien maisemien varrella . Ihanat kuvat . Hyvää päivän jatkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä maalla on paljon luonnon kauneutta kotiovelta lähtien. Yksi niitä asioita, joita täällä rakastan.

      Poista
  9. Oi miten kauniita kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen virtaava vesi. Ihana talvi sää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SariHanne! Ja joki on pihan ehdoton rikkaus. Se on joka päivä erilainen.

      Poista
  10. Kauniita talvimaisemia ja komea koira:)
    Keväisiä tunnelmia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu - talvimaisemat on hyytävän kauniita. Neljä vuodenaikaa on rikkaus. Koirakin on kasvanut älyttömän nopeasti teini-ikään.

      Poista
  11. Oih, mitkä kuvat! Ja ihana Rieko sokerina pohjalla :)

    VastaaPoista