keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Ilon tuojat

Vuoden vaihtuessa sitä aina istuu ja pohtii asioita - menneitä, olevia ja tulevia. No menneet on menneitä, eikä niitä voi muuttaa. Mutta ne kokemukset ovat muokanneet meistä sitä, mitä me nyt olemme. Tulevat ovat mystisen harson takana vielä, enkä etukäteen kyllä haluakaan tietää niistä mitään. Toivottavasti siellä on iloja surujen vastapainona.  Ne tässä hetkessä olevat asiat on niitä tärkeimpiä.

Jälki elämässä.


Jokainen meistä kulkee omanlaista polkuaan, ja jättää maailmaan omat jälkensä. Minä jätän kaksi ihmisen taimea ja rutkasti istutettuja puita. Ainakin.

Muistoja.

Olen ihan parantumattomasti optimisti, joten listasin mielessäni (juu, listojen teko on kivaa!) niitä ilon aiheita. Surut muistan listaamattakin.

Kaksi iloa - meri ja Rieko

Tärkeimpänä ilona elämässä on läheiset. Ihmiset ja eläimetkin. Tähän liittyykin toinen mahdottoman tärkeä asia, eli koti. Ja kotiin läheisesti kiinnittyy puutarha :) Siinä on minun elämän tärkeimmät asiat.

Paljon istutettuja puita, pensaita ja perennoja.

Olen nähnyt läheltä sen, mitä käy puutarhalle hoitamatta. Muutamassa vuodessa perennat peittyvät rikkaruohoihin. Jäljelle jää pionit ja ruskolilja. Hyvin alansa peittävät perennat jaksavat myös. Monet kutistuvat ja katoavat tuossa tuokiossa ilman huolehtivaa kättä. Puuvartiset pärjäävät. Siksi perustin Arbetorumin. Siitä tulee isona arboretum. Kasvattamani tammet hyvässä lykyssä elävät muutaman sata vuotta.

Ruusuilla oli suuri merkitys elämäntoivossa. Kun nekin selvisivät, niin minäkin!

Onneen tarvitaan kolme asiaa: jotain mitä tehdä, jotain mitä toivoa, ja joku jota rakastaa.  Minä olen saanut tulevaisuuden takaisin, eli on mitä toivoa jälleen. Tekemistäkin piisaa - omassa kotona, puutarhassa ja toivoakseni myös Raahen kaupungin puutarhuroinneissa. Ja on minulla paljon rakastavia ja rakastettavia ihmisiä. Onni siis on täällä.

Tulevaisuus on usvaa, mutta ehkä sieltä löytyy kukkiakin.

Voi kuinka odotan kevättä! Se tuo aina uutta valoa, iloa ja kasvua. Jännitystäkin. Jokainen päivä on askel kohti kevättä. Multa- ja siemenpussit saavat olla vielä rauhassa, mutta niiden aikakin tulee.

Mitkä on sinun onnesi rakennuspalikat?

12 kommenttia:

 1. Läheeset, koto ja tyä. Tyänteosta voisin tosin jo luapua, siis navettatöistä, mutta milläs nappuloolla sitte pelattaas.
  Olis sulle haastettaki tariolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin taitaa olla samanmielisiä tämän blogin lukijat. Mielekäs työ on tärkeää, eikä vain siltä kantilta että se mahdollistaa muun elämän. Olen joskus ollut sellaisessa työssä, jossa vain odotti poispääsyä.

   Kiitoksia haasteesta, alanpas kehitellä vastauksia kuvineen!

   Poista
 2. Voi Tita kuinka hienosti puet ajatukset sanoiksi ja kuviksi <3
  Kiitos tästäkin postauksesta ja lämmin halaus täältä ettäältä.

  VastaaPoista
 3. Ihana, kaunis postaus! Min onnen tuo lapset, HerraMies, tää ylinympäristö ja puutarhan touhuilut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on tutut rakennuspalikat onnelle sinullakin!

   Poista
 4. Kaunis postaus! Tosi samankaltaiset ovat minunkin onneni lähteet. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - viikoloppu on ollut elämyksellisen hieno vieraineen. Elämän peruspalikat tuntuvat koostuvan melkoisen samanlaisista palikoista.

   Poista
 5. Ihania ilontuojia sinulla. Minulle tuo iloa perhe, ystävät, luonto, puutarha, juoksu ja kädentaidot. Sekä tietysti ruoka ja lepo! :) Mielekästä työtä vielä etsin, nykyinen työ ei tunnu omaltani. Onneksi saan tällä hetkellä olla lasten kanssa kotona, joten minulla on aikaa miettiä, mikä olisi unelmatyöni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa käymästä, Keijunkukkanen! Sinullahan on edessä tuhannen taalan kysymyksiä. Minusta piti lukion jälkeen tulla puutarhuri, mutta tajusin sen johtavan karttamaani yrittäjyyteen. Menin kauppaopistoon, ja päädyin ICT-alalle. Parinkymmenen vuoden jälkeen päädyin hoitoalan yrittäjäksi. Ja siitä sitten puutarhuriksi. Näin se elämämä nakkelee. Never say no. Uusia juttuja tulee vain eteen.

   Poista