maanantai 22. tammikuuta 2018

Hetki hiljaisuutta

Blogi vaikenee hetkeksi, kun lähden Nokialle viettämään pari päivää koulun penkillä. Kasvinsuojelututkinto kuuluu pakollisena viheralan ammattitutkintoon, joten se pitää hoitaa käsistä pois. Hupaisaa sinänsä, että tämmöinen viherluomupiiperö saa ottaa niskalenkin myrkkyosaamisesta.

Aamulenkki kulkee osin Isolahden jäitä pitkin.
Takana olevan saaren nimi on Pölhö :)

Tänään hyppään junaan ja palaan keskiviikkona myöhään. On minulla läppäri mukana, mutta ei mokkulaa. Ehkä jonkin julkisen verkon kautta pääsen kurkkimaan blogien käänteitä.

Kappas - keppi!

Taakse pitää jättää Maestro, kuopus, lauma kissoja, rasavilli koira ja parvi kanoja. Enemmän olen varustautunut kotiin jäävien, kuin oman reissun osalta :)

Tämän hulivilin ilmeitä on hauskaa kuvata!

Näihin tunnelmiin ja kuviin. Pohjanmaa kuittaa -15 asteen tyynen pakkasen. Aurinkokin kurkisteli pienen pilviverhon takaa. Maailma on kuurainen ja kaunis!

Koiratanssia?

28 kommenttia:

 1. Voih...kasvinsuojelututkinto...sen minäkin läpäisin joskus reilusti yli kaksikymmentä vuotta sitten! =) Tsemppiä!
  Talven taikamaa onkin kauneimmillaan siellä juuri nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna - sun tutkinto on vanhentunut :) Tämän kesto on viisi vuotta. Suomi on nykyään pullollaan erilaisia korttikoulutuksia, jotka täytyy viiden vuoden välein uusia. Ihan hullu rahastusautomaatti, sillä joka kortista maksat ainakin satasen.

   Talven taikaa on jopa Nokialla asti, sillä puut on kauniisti kuurassa verhoten maailman pehmeään ja puhtaaseen kuosiin. Ihan postikorttimaisemat!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pääsin netin äärelle ja tutkintokin meni täysin pistein läpi. Mission done.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Lykästi hyvin, ja tutkinto on suoritettu. Huokaisen helpotuksesta!

   Poista
 4. Samisen tutkinnon suoritin vuosi sitten keväällä. Onnea siihen! Ilmeisesti samalle alalle ollaan kouluttautumassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit, SariHanne! Pitääpä suunnata katsomaan sun blogia. Viheralan ammattitutkintoa suoritan. Keväällä pitäisi ennen töiden alkua olla näytöt annettuna ja puistopuutarhurin tittelillä "aateloitu".

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tänään olisin ollut viisas, jos olisin tilannut taksin sen sijaan, että talsin reilut neljä kilometriä oudossa kaupungissa päätyäkseni majapaikkaani. Ei ole älyluuria, joten kävelin aika paljon enempi matkaa...

   Poista
 6. Hyvää kurssimatkaa! Kyllä nuo eläinkuvat aina kummallisesti saavat hymyn huuleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelun tarkoitus tuli tältä reissua täytettyä - tutkinto meni heittämällä läpi!

   Eläinkuvat hymyilyttävät, mutta kotiväki ei kuulemma naureskele. Koiranperskules ei ole käyttäytynyt ensinkään hyvin. Se on kuuleman mukaan perseillyt koko rahan edestä. Vilpitön osanotto kotiväen puolesta, parempaan en nyt vain pysty.

   Poista
  2. Eipä meillä kuriteta, mutta rajoja pidetään kyllä. Maestro ja Rieko eivät vissiin puhu samaa kieltä.

   Poista
 7. Antoisaa kurssia! Ehkä jaat jotain oppimaasi sitten meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö... kasvinsuojeluaineista? Nimikin on pahasti erheellinen, kun mulle ne on myrkkyjä. Jos ilman pärjää kitkemällä, liekittämällä, kattamalla tai ötököitä kasvikäytteillä hätyyttäen, niin minulle se on parasta. Jos niillä ei pärjää, niin sitten voi harkita jotain muuta.

   Kerran kokeilin Rounduppia. Ei tehonnut (liian laiha seos ja väärä vuodenaika) joten tässä mun meriitit myrkkyjen käytöön.

   Ja lumipalloheiden sekä ukonhattujen mustin "kirvoihin" käytän Raidia. Niihin ei tehoa mikään tolu tai mäntysuopavesi. Näin vähällä jaoin koko tietämyksen myrkyistä! * Leveä hymy *

   Poista
 8. Vai että naapuriin Nokialle olet tulossa...! Mukavaa kurssia, tärkeä varmaan noista myrkyistäkin on tietää. Onnea tutkintoosi! Rieko-ihanuus nauttii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, että liki mentiin! Minä heilutan täältä Nokialta jonnekin päin. Myrkyt ja niiden käytön ehdot on pakko tietää, vaikka toivon etten niitä isommin käsittelemään joutuisikaan. No en ainakaan omalla tontillani, mutta ehkä työn puolesta joskus jonniin verran.

   Ja tutkinto meni läpi täysin pojoin. Olin tyytyväinen itsekin.

   Poista
 9. Mukavia kurssipäiviä. Viljelijät käyvät noita kurssia kertoomassa viijen vuuven välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi vuotta lisenssiä myönsivät minullekin. Paljon se materiaali keskittyy maanviljelykseen, mutta onhan siitä pieni siivu puutarhatalouteenkin sovellettavissa. Onneksi koekysymykset eivät porautuneet traktorin nopeuden kalibrointiin suhteessa suutinten kokoon ja säädettävään paineeseen. Huh!

   Poista
 10. Toivottavasti kerkiät muutaki silimitellä, ku vaa kurssilla istua. Nii, vaikka soliski reissun tarkootus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus kun on väärä vuodenaika! Täällä olisi vanhan sairaalan alueella vaikka mitä hienoa ja vanhaa kasvustoa - mutta hangen alla ja kuuran peitossa. Tyydyin käymään matkan varrella olevassa Prismassa ostamassa hammasharjan (unohtui kotiin) ja salaatin iltaevääksi. Iltaviihde on suihku. Ei paljoa, mutta näillä mennään. Aina reissusta on kivaa mennä kotio.

   Poista
 11. Hyviä koulupäiviä ja hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, koulupäivät on pitkästä aikaa tosi kivoja! Eli viikko on alkanut hyvin. No paranee aina, kun pääsee takaisin kotio taas kokemuksia rikkaampana.

   Poista
 12. Mukavia koulupäiviä! Voi että tuo Rieko on sitten ihana:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa tuli istuttua kokonaiset kaksi päivää. Hyödykästä oli käydä, vaikka matka onkin pitkä ja vaivalloinenkin.

   Poista