maanantai 12. joulukuuta 2016

Toiveita - talven yli kevääseen

Vuosi lähestyy loppuaan. Päivät lyhenevät entisestään. Elämä ja syke laantuu stand-by tilaan. En ole jouluihmisiä, vaikka laitankin perinteisen joulun. Ikkunoissa on jo jouluverhot ja lattialla joulumatot. Ikkunoilla ja ulkona jouluvalot. Aito kuusi tulee pirttiin tietenkin - samoin muut jouluhilppeet.

Ulkokuusi valoilla
Silti huokaan helpotuksesta, kun uutena vuonna heittelen jouluvermeet takaisin kaappien kätköihin. En jaksa odottaa Loppiaiseen asti. Joulu on suoritettu. Siitä lähtee päivä hiljalleen pitenemään ja alan pikku hiljaa virkistyä eloon. Helmikuun lopulla plaraan jo siemenpussukoita läpi, teen suunnitelmia kasvukauden varalle ja nakkelen ekat siemenetkin itämään.

Sitä odotellessa...! Talven selkä taittuu Heikinpäivänä 19.1. Silloin karhu kääntää kylkeä todeten: talvi puolessa, nälkä suolessa. Silloin pitäisi olla liiterissä vielä puolet puista ja ladossa puolet heinistä. Tuosta päivämäärästä alkaa valon määrä lisääntyä aina vain kiihtyvää tahtia.

Jaksuja ja potkua viikon käynnistykseen! Vaikka on alati hämärää, niin sisäisen valon löytyminen on kova juttu sekin!

6 kommenttia:

 1. Kiitos voimaannuttavasta postauksesta :) Näinhän se juuri menee, joulun jälkeen alkaa odottaa saapuvaaa kevättä, eli mieli on jo osittain keväässä..
  Nautitan nyt hetki vielä tästä pimeän ajasta, lepoajasta. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tuulikki! Lepoaikaa tämä onkin - nukun vähintään yhdeksän (!) tuntia yössä. Eli talviunilla ollaan :)

   Poista
 2. Mukavaa viikonjatkoa Sinullekin!

  Olen auttamaton joulu- ja kaamosihminen, nautin ihan oikeasti, vaikka päivä olisi harmaakin Täytyy kyllä sanoa, että valon määrän hiljalleen lisääntyminen antaa vielä enemmän energiaa. Juhlin joulua loppiaiseen, sitten tunnen, että joulukoristeiden on aika mennä kaappiin takaisin, esille tulee hiljalleen taimipotit ja ihanat siemenpussit, puutarhakirjat valtaavat joululiinoista vapautuneett pöydät!

  Kaunista Lucian-päiväää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, sehän tosiaan on Lucian päivä. Sitä ei näin pohjoisessa juur juhlitakaan, mutta ruåttinkielisellä pohjanmaalla se on tärkeä juttu.

   Poista
 3. Tsemppiä kevään odotukseen! Minusta joulu on mukava ohjelmanumero talven pimeyden keskelle ja siitä voi löytää juuri ne itselleen mielekkäät jutut (esim. mulle se tarkoittaa glögiä ja hupsujen kuusenkoristeiden ostamista..), mutta eihän mikään voita kevättä! Mukavaa viikon jatkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Glögikausi pitääkin käynnistää :)

   Poista