lauantai 17. joulukuuta 2016

Joululahjoja - Ruusutarha pohjolassa

Posti kulkee omia mystisiä aikatalujaan, mutta tänään postilootassa odotti tiukasti teipattu paketti. Kova kiire oli kaupunkiin päin, ja vilkaisin lähettäjän. Joku Vaasasta - en saanut nimestä selvää. Pikainen tunnustelu paketin läpi toi selkeän kuvan kirjasta. Mutta vaasalaisia tuttuja ei vain tullut hakemallakaan mieleen. Ajaessa koitin saada pakettia auki, mutta teipin säästelemätön käyttö esti ankarat yritykseni. Pysyäkseni tiellä piti lopettaa taistelu. Kotona saksien keralla selvisin voittajaksi ja yllätys oli melkoinen:


Neljän hämmästyneen sadasosasekunnin jälkeen hymy nousi kasvoilleni. Kiitoksia - tiedän kyllä kuka on paketin lämpimän ajatuksen takana! Suoritin alustavan pikaselauksen, mutta jätän tarkemman lukemisen rauhalliseen ajankohtaan. Tätä täytyy oikein namustella rauhassa.

Ingmar Lindqvistin mittava ruusutarha sijaitsee Vaasan saaristossa, jossa hän on intohimoisesti viljellyt ruusuja yli 25 vuotta. Mielestäni kirjan aloitussanat olivat erinomaisen osuvat. Suora lainaus kirjasta: "Ihmistä ei ole luotu elämään Pohjolan talvessa. Selviydymme kuitenkin aika hyvin, jos suojaudumme kylmältä. Miksi eivät kylmänarat ruusutkin voisi selviytyä sopivan talvisuojaksen turvin?"

Kirjassa Lindqvist selostaa havainnollisesti kuvien kera talvetussysteemejään syksyn suojauksista keväällä tehtävään sujausten purkuun.  Suurimman osan sivuista täyttää upeasti kuvitettu ruusugalleria:


Tämä kirja on oikean ihmisen käytännön kokeiluja siitä miten arkojenkin ruusujen talvetus saadaan onnistumaan väärällä vyöhykkeellä. Tämä teema puhuttelee kovasti minuakin! Kuvagalleria hivelee silmiä ja tuo tähän kaamoksen harmauteen uusia unelmia. Vaarallista luettavaa...


Kun ruususukuvia selaille, niin ihan hassua kuinka ruusun tuoksu iskeytyy aivoihin. Olen tämän joskus ennekin ruusukirjaa lukiessa kokenut. Tämä kirja olisi ollut kyllä hyvä lukea ennen omien ruusujen talvetusta. Mietin tyvimullitusta laittaessa, että alastaivutus voisi olla kans hyvä konsti. No se kirjan mukaan ON sitä. Ensi vuonna kokeilen.

Lunta on edelleen reilut 10 senttiä. Päivän kirkkain hetki.
Jouluun on enää viikko aikaa. Lauhat säät säästivät hanget vajuttaen niitä kuitenkin. Maa on ystävällisen vähäroutaista lumen suojaamilla alueilla. Talvi etenee hyvinkin suotuisasti. Pian kaamos kaadetaan ja lähdetään kohti valoisempia päiviä. Nyt päivä on kaksi hämärää vastakkain ja lopun aikaa on pimeää.

Kuurakukko katolla
Iloa, valoa ja keveitä askelia poluillesi! Kannattaa edelleen olla kiltisti, sillä tontut kurkkivat ikkunoista. Johan tuo ruusukirjakin todistaa, että enkeleiden lisäksi on myös terhakoita tonttuja!

12 kommenttia:

 1. Kirja on varmasti ihana! Odotan pukkia, jos se vaikka olisi löytänyt tuon kirjan, ennen kuin alan sitä kyselemään.

  Hyvää Joulua Teille siellä Majakarin Majakalla! Muistinkohan nimen oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila, kaamoksen keskelle Ruusukirjan lukeminen tuo paljon uusia unelmia ja villejä visioita.

   Majakari on tämän paikan nimi - muistit oikein :) Majakarin Majakka taas oli entisen yrityksemme nimi. Se on nyt mennyttä aikaa ja muistojen kirjoissa.

   Poista
 2. Hyvä ettet ajanut ojaan pakettia avatessasi! Upea kirja, uskon että se on melkoinen kaamosmasennuksen torjuja, taidanpa laittaa hankintalistalle! Näyttää ihanalta...kesä on taas mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiellä pysyttiin, mutta fiilis oli kuin lapsena vanhempien joululahjakätkön löytäneellä :D

   Sailaa pitää erityisesti varoittaa, että kuvat ovat niin upeita että kädet alkaa tutista.

   Poista
 3. Kirja näyttää hurmaavalle, melkein tuoksu tulee mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska - hassu tuo aivojen generoima ruusun tuoksu ruusunkuvia katsellessa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli, Pioni. Tuommoinen kirja on kyllä puutarhurille kaamoksen kourissa aivan ihana juttu!

   Poista
 5. Ihana kirja ja vaikuttaisi olevan juuri täydellinen valinta vastaanottajalle :)

  VastaaPoista
 6. Ihania tuallaaset yllätykset ja tais osua asian ytimehen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iski ihan kova kevään kaipuu ruusunkuvia kattellessa. Ja syyssuojauksen suhteen olisi ollut viisasta kaataa niitä versoja maahan. Mielessä käväisi kyllä. No ensi syksynä taas tätä kirjaa viisaampana!

   Poista