sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Naisen paras ystävä

Tästä on timantit hyvin kaukana. Tänään vietettiin kolmen sukupolven kokoontumisajot Joulun perinteiden mukaisesti. Kattauksessa oli 10 lautasta - yksi vakiokaartin osallistuja oli reissussa. Perinteinen joulumenyy on se suosituin, mutta lisänä oli yhden vegaanin tuoma piristys tarjontaan. Paljon ruokaa, paljon porinaa ja seurustelua. Kaikilla oli vatsa kohtuuttoman täysi pitkän ruokailun lopuksi. Iltaa istuttiin sitten yhdessä viihtyen.

Joulukonjakin korkkaus. Ystävän lahja.
Jouluun kuuluu jokaisella perinteitä. Meillä yksi on joulukonjakki. Sen aukaisin ja istuin alas viimein huokaisemaan. Nuo lasit kaivetaan käyttöön kerran vuodessa. Nautinnollisesti muutaman konvehdin kera.

Ja se naisen paras ystävä on keskimäärin villasukat. Tämöisten juhlapäivien jälkeen se on ehdottomasti tiskikone! Kattauksen lukemattomat astiat kun latoo tiskikoneeseen nappian painaen tuntee syvää kiitollisuutta. Vaikka ihan saletisti tiskikoneen keksi joku aviomiesinsinööri, jonka vaimo käski tiskaamaan :)

Leppoisisa loppupyhiä kaikille blogin kautta kulkeville! Minä käytän huomisen visusti elpymiseen. Sitä ennen otan kyllä toisenkin siivun tuosta konjakista. Olen sen arvoinen :D

8 kommenttia:

 1. Naisella on monta parasta ystävää! Tykkään yli kaiken timanteista, mutta tuo tiskikone on siinä heti listan alussa ja villasukat tietenkin. Konjakkia en ota ollenkaan, sitä joskus otin kun kurkku oli kipeä, työkaverit käskivät kurlaamaan ja isäntä sanoi ettei kallista ainetta saa viemäriin sylkäistä. Kurlasin, kurkku parani mutta kolmihermosärkyä parantelin kolme päivää sen jälkeen...emme ole siis konjakin kanssa kavereita.

  Yhteinen jouluateria hyvässä seurassa on ihanaa! Oikein mukavaa joulun jatkoa sinne Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmoishermosärky kyllä pirullisimmasta päästä vaivoja. Mukavaa Uuden Vuoden odotusta Kivipeltoon!

   Poista
 2. Meillä tapaa olla aattona päivällä hulinaasin hetki. Sitte voiki rauhoottaa loppuaijan. Ai, muutaman konvehrin kera. Meikälääne vetää koko rasian kerralla, ku alakuhun pääsen.
  Vaikka kuinka yrittää olla ottamatta ressiä, ei se kuitenkaa onnistu. Rentourutahan iha hyvällä omallatunnolla eres muutama päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sisäsyntyinen rajoitin liian makean suhteen. Alkaa ällöttämään :) Silti jostain ihmeen syystä vyötärö kiristää nyt farkuissa. Katumusviikot taitaa olla edessä.

   Poista
 3. Tiskikone olis kova sana. Sen huomaa, kun katsoo meidän keittiötä, jossa ei ole koskaan hetkeä, ettei olis yhtään likaista tiskiä pöydällä... Ja silloin, kun mulla oli tiskikone, huuhtelin ne tiskit niin hyvin koneeseen laittaessa, ettei mies aina tiennyt, onko ne puhtaita vai likaisia, mutta nyt kun tiskikonetta ei ole, niin vaikka meillä on vain kahden ihmisen talous, lojuu noita likaisia astioita aina kaikkialla, eikä niitä tosiaankaan ole edes huuhdeltu. No, ehkä joskus mä oon aktiivisempi. Tai sitten hommaan sen tiskikoneen. Tosin tähän kämppään en kyllä hommaa, joten ei auta kuin elää tiskivuoren kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edesmennyt sisareni tuumasi aina, että kaiken muun saan vaikka ulosmitata, mutta ei pesu- tai tiskikonetta. Soon jämptisti kyllä niin.

   Poista
 4. Lepo vaan ja todellakin olet konjakkisi ansainnut!
  Terkkuja teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka! Samaa huilia toivotan teillekin!

   Poista