sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Roses on the road

Vappu tuli ja meni vallan loistavissa keleissä. Lämpöä ja aurinkoa piisasi, grillauskausikin avattiin juhlallisesti ja viihdyttiin yhdessä. Enpä hetikohta muistakaan yhtä loistavia kelejä Valpurina, poliisikin taisi huomata saman - tosin harmikseen.

Tänään polkaisin Subarun tien päälle ja ajelin aluksi Ouluun vieden lähes viimeiset pohjoisen kimpan ruusut Kuivasjärven suuntaan.  Pienen sukulaiskierroksen jälkeen rantauduin takaisin Raaheen ja paikallinen PääPuutarhuri suhasi puolestaan Oulujoen taimiston tilaukseni kotipihalleni. Taas selvisi rahtikuluista kaffeenkeitolla. Ranskanruusuista 'Alain Blanchard', 'Belle de Crecy', 'Dutchesse de Montebello' ja 'President de Seze' sekä puistoruusu 'Ilo' saapuivat juurtumaan Raahen maaperään.

'Belle de Crecy'n kuva on lainattu catharinehoward.co.uk sivustolta
Puistoruusu 'Ilo'n, kuva lainattu Hongiston taimiston sivulta

Taimien tilaaminen matkojen takaa tulee vuosi vuodelta aina vain arvokkaammaksi. Rahti- tai postikulut nousevat joka vuosi. Postin osalta voi harmitella sitä, että toimituksista on tullut epävarmoja ja aikaa vieviä. Joskus saa etsiä ja soitella tosissaan kasvien kuljetusten perään. Eihän se haittaa, jos postitettavana on jotain elotonta mutta elävien ruusujen viikkojen matkaaminen ei taimien kuntoa kohota. Se kohottaa vain maksajan verenpainetta. Jospa Postilaisten ruohonleikkuubisnes laajenisi sujuvampiin taimitoimituksiin. Matkahuolto on ollut tähän mennessä luotettavin ja nopein.

Nyt on olo kuin oravalla, jolla käpy on jäässä. Pihalla on melkein 40 ruusuntaimea, mutta maa on roudassa. Onneksi ennusteissa on lämmintä luvassa ainakin puoleen kuuhun asti. Kyllä se routakin siitä antautuu.

Antoisaa arkiviikkoa, onneksi päivänvaloa piisaa pitkälle ja lämmöt herättävät uinuvat silmut. Vihreän invaasiota odotellessa!

P.S. Huomasin, että lukijoiksi on kirjautuneet Mörökölli, Hirnakka ja Ticoliina - tervetuloa! Ja toinen havainto sivun alalaidan laskurista oli 1000 lukijakäynnin ylitys! Tuntuu mukavalle, ettei kuitenkaan ihan itekseen höpise :D

4 kommenttia:

 1. Lukijaksesi napsautin minäkin, kun en aiemmin hoksannut.

  Meillä maa on ollut jo kolmisen viikkoa sulana ja istuttelut käynnissä. Ruusutilausta vielä odottelen, mutta eiköhän se pian rantaudu.

  VastaaPoista
 2. Voi Nina - en tiennyt sinuakin blogistiksi! Pitänee tiivistää blogistanian haravointia, eihän sitä näköjään tiedäkään ketä tuttuja täällä oikeasti luuraa! Olipa hauska tavata vanha tuttu :D Tervetuloa lukijaksi!

  Toukokuu lienee se tavallisin toimituskuukausi. Mullekin on ruusuja vielä Kauppilasta tulossa. Näin pohjoisessa ei istuteta ennen kesäkuuta kuitenkaan.

  VastaaPoista
 3. Ne mun pari ruusua saisivat jo tulla, olisi vallan loistava istutusilmakin! Ja koivussa on nyt hiirenkorvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho - hiirenkorvat jo siellä!!! Se on kevään mahtavimpia hetkiä.

   Poista