lauantai 21. toukokuuta 2016

Messut - ja outo heppu muutti meille

Päivä Ruukin puutarhamessuilla oli hmmm... aktiivinen ja täynnä toimintaa. Olin Särkän perennataimiston osastolla myymässä avuksi PääPuutarhurille. Ekaa kertaa oli Ruukin kyläyhdistyksen pystyyn polkaisemana messut. Hyvin toimi kaikki ja mukavia puutarhaimmeisiä oli liikkeellä kevään parhaimpana ja lämpimimpänä päivänä. Moni manasi paikkauksen tarvetta perennapenkeissä. Tarjolla oli helpotusta asiaan. Kysyntä ja tarjonta kohtasivat. Maino Klorofylli.com:in ständikin oli tarjoamassa perennoja. Oli toooodella hauskaa nähdä taas vanhoja puutarhatuttuja ja pikaiseen vaihtaa kuulumisia ja taimia. Tuommoiset tapahtumat kokoavat kivasti hulluja ihmisiä samaan tilaan kokemaan hetkisen ajan normaaliutta keskenään :D
Pieni osa Särkän perennataimiston osastoa Ruukin puutarhamessuilla


Mutta otsikon viittaukseen, ehkäpä puutarhamessuilla oli jotain tekemistä asian kanssa - tämmöinen heppu muutti meille:
Gargoyle hirviö - tämäkö puutarhan KORISTE???
 Ihan hirvee monsteri
Minä en kamalasti tykkää puutarhapatsaista. Minusta puutarha on kasveille. Ihan oikealle taiteelle, kuten Tylsän mörökölli blogin Mörököllin taiteesta olen ihan hervottoman ihastunut. Kaksi keraamista pallokalaa ja kana tuolta luovien aarteiden hautomosta olen saanut tänne omaan puutarhaan. NE ovat upeita. Niin käsittämättömän uniikkeja  käden taidon ja sielun visioiden tuotteita, ettei mistään muualta saa.

Mutta miksi Gargoyle muutti meille, jos en sitä itse varsinaisesti tykkääkään? No kun Maestro tuon nähdessään sanoi, että tuommoinen pitäisi saada ja sille on paikka valmiinakin. Jos mies haluaa puutarhaan jotain, niin mies sen saa. Maestro on ilta illan jälkeen asetellut kiviä, kuskannut lantakuormia ja pajoittanut kesäkanalaa priimakuntoon. Se on kiitoksen paikka. Harvoin - niin perin havoin - Maestro mitään toivoo. Jos kerrankin toivoo, niin oitis toimiin! Minä tuijotan Gargoylea kahtalaisin tuntein. Se on vain niin ruma, että voisi olla kauniskin. Aivan sama kuin Koskenkorvan kanssa. On se vain niiiiin hiton pahaa, että voisi olla hyvääkin. Ei juma... ihan hullua!

Hah - näillä mennään. Menen tuijottamaan Mörököllin hienoja pallokaloja. SE tuo Zenin hilpeydellä, sillä pallokalansa nauravat. Ehkä nyt Gargoylelle...

12 kommenttia:

 1. Hienoja ostoksia olet tehnyt. Olen varma että näille löytyy hyvä paikka puutarhassasi. Oikeassa olet, jos mies haluaa jotakin puutarhaan, on parasta olla samaa mieltä. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anneli! Laittelen kuvaa, kunhan monsteri on loppusijoitettu. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Olin ittekki puutarhahulinoos eilee ja oli antoosa päivä, kaikinpualin.....Tuas patsahas ei oo kyllä pätkääkää naisellisuutta. Voisko sanua, rumankomia. Ompahan yks puheenaihe lisää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika - puutarhatapaamiset ovat oikein mukavia. Samanhenkisiä hörhöjä koolla. Silloin me vaikutetaan täysijärkisiltä, kun sakki ympärillä on samanlaista :D

   Poista
 3. Tuohan on ihan mahtava heppu puutarhaan! Arvaa, minulla siellä on 'peniskivi', sellainen oikea tonttukivi energiaa antamassa. Sattumalta siihen törmäsin Paskarämeella ja laitoin sen erääseen polunnurkkaan. En minä heti huomannut mitään. Mutta jukra, eräs tarkkasilmä blogiystävä sen oitis huomasi, että sehän on 'Se'. Niin just onkin. Usein ryhmille varsinkin annan haasteen löytää pippelikivi ja joku sen aina löytää. Hauskaa sillä pidetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tulit uteliaaksi, niin tässä linkki sille sivulleni:
   http://ruusutarha.blogspot.fi/2011/12/tonttukivi.html

   Poista
  2. Tuosta Ruukin Puutarhapäivästä. Minullakin oli se laitettu kalenteriin. Oli puhe porukalla lähteä, mutta ne kiireet ja yksi sairastui. En minäkään sitten yksin. Tulee paha mieli kun on kaikkea ihanaa ja pitää laittaa vyö tiukalle nyt.

   Poista
  3. Kiitti linkistä - kävin, luin ja nauroin! Harmi että puutarhamessut jäivät välistä, vaan aina ei vain voi voitaa. Ne oli kivat messut ja ensi vuonna uudestaan - lupasivat.

   Poista
 4. Oikein mukavat messut olivat. Oli tosi kivaa, kun harrastajat ja ammattilaiset siellä rinta rinnan antejaan tarjosivat. Löysin sen, mitä lähdin etsimään ja muutakin vielä hyppäsi kassiin. Mukava sää ja leppoisa tunnelma takasivat sen, että paikan päällä olisi viihtynyt pidempäänkin kuin sen kaksi tuntia, mikä oli varattu ennen bussin lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virve poikkeamisesta blogiin! Messut olivat just soppelit - tiivistä aikaa nähdä ja kokea. Itse kun oli töissä, niin en ehtinyt juur kuin kahvilla, makkaralla ja vessassa kertaalleen käväistä. Katotaan mitä ensi vuonna on tarjolla!

   Poista
 5. Minusta tuo patsas on just hyvä.

  VastaaPoista
 6. Sitä näyttäis vituttavan, jos ilmeen oikein tulkitsen.

  VastaaPoista