lauantai 14. toukokuuta 2016

Paskaista onnea!

Kyllähän semmoinen lievä kylähullun maine jo mukana kulkee, mutta onnen - tai suorastaan riemun aihe on monta peräkärryllistä oikeaa hevosen turvepaskaa omalla tontilla! Maestro suostui kaveriksi, naapuri lainasi koukullisen autonsa ja kärry olikin omasta takaa. Meillä on siis auto ja kärry, mutta ei vetokoukkua. Pitää korjata tilanne. Ennen oli kaksi autoa, joista toisessa oli koukku. Mutta järjestellen mennään siiheksi, että koukku löytyy taas talon käyttöautosta.

Kolme keikkaa naapurikuntaan ja neljä kuutiota aitoa, tuvekuivikkeista ja palanutta lantakompostia - voiko suurempaa onnea ollakaan? Vieläpä ihan kiitoskaupalla ja kahvitkin tarjoten. Lähempääkin olisi löytynyt hevosenlantaa, mutta kun kelpuutan vain turvekuivikkeisen - ranttu nainen.

Ruusumaa ja taustalla vähän tuoteasettelua. Volvonraato, jonka
poistaminen tontilta on ollut yllättävän monivuotinen urakka.
Yhtä sitkas kuin juolavehnä ja rönsyleinikki.

Ruusumaa sai heti kaksi kuormaa, jotka pitää tuhkan kanssa jyrsiä maan sekaan. Ylijäämällä katan perennapenkkejä
Kukkapenkin kattamista palaneella lannalla.

Kuution verran jäi jemmaan perennamaiden ja syksyn valkosipulikasvatusten tarpeisiin.

Nyt on mukavaa olla, taas yksi askel lähempänä maalia! Enää tuhkaa ja jyrsimen jyristelyä - kasvualusta alkaa muokkaantua. Tarvittaessa ajan tuvetta lisäksi, mutta kasvualustan muokkaaminen on kuin ruoan maustamista - lisätään vähän sitä ja tätä arvioiden lopputulosta. Tarkoituksena on kasvuvoimainen, sopivasti vettä pidättävä mutta läpäisevä lopputulos. Niin ja riittävän syvä. 50 sentin kasvualusta on jo tekemisen takana. Yhtä syvään olen perustanut vain kärhöpenkkejä.

Iloa ja aherrusta viikonloppuusi!

11 kommenttia:

 1. Kyllä nuan perusteellisen perustamise jäläkihi pitääs ruusujen kukoostaa. Meilläki olis tuata onnia ihan omasta takaa, purusellaasta. Oon kuitenki monien hämmästykseksi tuaskohtaa laiska. Heittelen nätymmiten kanankakkarakehia, jos yleensä lannootan. En hetikää jokavuasi, paitsi kärhöjä ja alappiruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää hurjasti, kun kasvuvyöhyke on vitonen. Reunaehdot on niin julmat, että paree yrittää vaan hoitaa muut asiat kuntoon. Loppu on sitten säiden haltijassa.

   Poista
 2. Kakka on iloinen asia. Etenkin säännöllisesti ja runsaasti sontiva hevonen on omistajalleen ilo. Siitä ilosta riittää myös kasveille ja kavereille. Hienolta näyttää siellä hommat!

  VastaaPoista
 3. Onohan tuo kylähullu jokaisen pihapuurtajan lisänimi :D Joskus jopa pohdin sitä itsekin, onko ihan viisasta. Viisasta tai ei, mutta kun on kivaa :) Kylläpä teet huolellista työtä. Vahva maa tulossa ;)

  VastaaPoista
 4. Onohan tuo kylähullu jokaisen pihapuurtajan lisänimi :D Joskus jopa pohdin sitä itsekin, onko ihan viisasta. Viisasta tai ei, mutta kun on kivaa :) Kylläpä teet huolellista työtä. Vahva maa tulossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mikä on järkevää - on tylsää. Se mikä on ihan hullua, on järjettömän hauskaa. Mikä dilemma ;D

   Poista
 5. Hahhaa, Volvon raato. Ei muuta kuin myynti-ilmoitusta kehiin, kyllä joku hullu sen ostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kasvaa sammalta, Marra :D Takajarrut on jumineet kiinni, enkä keksi yhtään kohdetta, joka olisi jollain tapaa käyttäkelpoinen. Kuollut raato.

   Poista
  2. Siitä vois sit tulla hyvä sienikasvattamo :)

   Poista
  3. Penkit on homeessa, vähän multaa jos ropsais perään niin kasvustoa kyllä vois syntyä :P

   Poista