torstai 25. tammikuuta 2018

Kotona paras!

Tulipa istuttua junassa ja ajeltua taksilla. Tuli käveltyä pitkiä matkoja oudossa kaupungissa. Osasin lopulta perille yöpymäpaikkaankin. Mukavaa oli tulla kotiin, vaikka VR koki eilen jälleen yllätyksen lumisateista. Ehdin kuitenkin juuri jatkoyhteysjunaan. Lopulta olin vain 20 minuttia myöhässä aikatauluista.

Tällaisista maisemista lähdin. Tallin nurkka pilkistää huurteisten puiden keskeltä.

Lähtiessä oli niin kaunis kuura puissa ja pakkasta kiristyvästi. Talven pakkasennätys meni poissaollessani rikki ollen -22,3. Viime talven ennätys oli vaivaiset -22,5 astetta. Siis ei paljon mitään.

Kuurainen kataja ja hiljainen riihi lumen keskellä.

Takaisin tullessa tuuli, pyrytti ja lopulta lämpötila kiipesi plussan puolelle. Maisema muutui, mutta hangessa on paksuutta kestää suojasäitäkin.

Paljon parjattuun talvikunnossapitoon esitän osanottoni Tamperelaisille. Siellä jos mahdollista, on vieläkin kurjempaa aurausta. Paikallinen taksimies kertoikin, että siellä kilpailutetaan urakoitsijat. Se joka halvimmalla jättää aurauksen tekemättä, saa talven urakat. Juuri siltä se näyttikin. Ja Tampereen liikennemäärät ovat Raaheen verrattuna monikymmenkertaiset. Osansa liikenteen kaaoksesta tuo rakenteilla oleva ratikkarataverkosto.

Paistumassa olevaa kissaa. Kylkensä Puffle kääntää ihan itse parhaan
kypsennysasteen saavuttamiseksi. 

Reissu oli antoisa, mutta kotiin on aina ihana palata. Koiranpirulainen perseili Maestron hoidossa kaikki mahdolliset huonot kujeensa onnistuen jopa syömään yhden keltasirkun! No kissa sen oli ensin napannut, mutta jouduttuaan luvattomasta saalistuksesta kasvatustoimien kohteeksi, avautui koiralle mahdollisuus päästä osille saaliista. Sinne meni höyhenineen päivineen. Maestron hermoja on kuitenkin koeteltu runsain mitoin,  joten paluu arkiseen rutiiniin on tervetullutta.

Kasvinsuojeluaineiden käyttö on nyt tentitty onnistuneesti ja kuulemma täysin pistein. Nyt enää sommitellaan näyttöjen päivä, ja tämä urakka alkaa olla onnistuneesti finaalissa. Pääsen tavoitteeseeni palata töihin puistopuutarhurina. Asiaa pitää juhlistaa jotenkin.

Iloa ja valoa tiellesi - nyt pitää taas varoa liukastumisia!

13 kommenttia:

 1. Täällä meillä alkoi viime yönä satamaan vettä ja sitä tulikin valtavasti. Pihatie on todella liukas ja maa osin paljaana.
  Kyllä kotiin on aina kiva tulla. Onnittelut hyvin menneestä tentistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Aika rivakasti vaihtuu kelit, loskaista on täälläkin. Toisaalta pitää kehua luistavia potkurikelejä. Nastakengät on siihen puuhaan ehdottomat!

   Poista
 2. Meillä meni vasta pualiltaöin plussalle. Tänää onki satanu sitte vettä.
  Kilipaalutusperuste se seki :) Son mukavaa, että pian on valamistujaaspaperit plakkaris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meni ihan vesisateeksi, mutta nuo hanget ei kyllä sula ihan pieneen sateeseen. Toisaalta hangen alla alkaa olla aika hyvät olosuhteet sienitaudeillekin. Onneksi hanki tasaa lämpötiloja puoleen jos toiseenkin.

   Poista
 3. Onnittelut hyvin sujuneesta tentistä ja ilmeisesti muistakin opinnoista! Säät tosiaan vaihtelee pakkasista vesisateeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Keleissä on piisannut puheenaihetta. Yksi yhteinen piirre tässä on se, että aina kuitenkin sataa. Sateen olomuoto vaihtelee runsaastikin.

   Poista
 4. Onnittelut onnistumisesta <3

  Täälläkin siirryttiin "hyytävistä" pakkasista "infernaalisen" myrskyn kautta "superlämpimiin" plussakeleihin. Seksihelteitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Toveri Hirnakka! Päivän naurut irtosikin tuosta seksihelteistä :D Keltaisen lehdistön lööpit vain vilisi silmissä!

   Poista
 5. Koti paras paikka maailmassa! Sille on hyvä käydä välillä hakemassa vahvistusta. Onnittelut opinnoista ja täysistä pisteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma koti on se paras paikka maailmassa. Sen aina oivaltaa uudestaan ja uudestaan, kun muualla poikkeaa.

   Poista
 6. Onnittelut tentistä ja pian myös valmistumisesta!
  Talvi pääsi taas yllättämään suomalaiset. Ihan alkaa jo mennä rutiinilla yllätyssäät. Aina yhtä suuri kaaos kaikkialla. Koskahan meillä opitaan, että kilpailuttamisessa voi laittaa muitakin kriteerejä, kuin halvin hinta?
  Koti on paras paikka. Siksi välillä pitää käydä nukkumassa yö tai pari muualla, niin paremmin ymmärtää, miten ihana on palata kotiin.
  Ja niin se tuppaa olemaan, että jos emäntä on poissa, kissat, koirat, miehet ja mukulatkin hyppii pöydillä.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Yllätykset rutiinilla - no näinhän se näköjään menee :)

   Koti on minulle aina ollut sellainen juureva tukikohta, mutta kyllä jonkin päivän seikkailu muualla avartaa näkökulmia.

   Ja tuosta emännän poissalosta jäi jäljelle parit tyhjät pitsalaatikot. Mutta kaikki olivat hengissä, joten kaikki hyvin.

   Poista
 7. Onnittelut saavutuksestasi - kevättä kohti onkin upeaa ottaa hallintaan homma, joka on parhaimmillaan keväällä!

  VastaaPoista