keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Tilinpäätös 2017

Vuosi 2017 viettää viimeisiä päiviään. Silloin on aina tarve käydä läpi entistä vuotta, ja samalla kuutioida seuraavaakin. Vuodenvaihde on aina tilinpäätöksen aikaa.

Iloa ja valoa osalleni - ja ruusu kuluneelle vuodelle.

Minulla on takana monta raskasta vuotta, joten tämmöinen myötäkäymisten vuosi kirkastaa entisestääkin kulunutta vuotta. Vuosi 2017 katkaisi vuosia kestäneen pitkän ja synkeän ajanjakson. Pitkästä aikaa elämäni räsymattoon tuli kirkkaampi raita.

Ensimmäinen yllätys oli päästä mukaan perustulon kokeiluun. Samalla Maestro pääsi työkyvyttömyyseläkkeelle ihan ensimmmäisellä hakemisella. Pidin sitäkin ihmeenä, sillä tunnen pahuksen monta täysin työkyvytöntä ihmistä, jotka roikkuvat työkyvyttömän työttömän työnhankijan statuksella kortistossa kyykytettävänä, koska vakuutusyhtiön lääkärit ovat vain niin paljon viisaampia kuin muut.

Kunnostettu Ouluntien liikenneympyrä, jonka istutukset ovat kuin meren saaresta.

Sitten hain ja pääsin Raahen kaupungille puistoja puutarhuroimaan. Voi mahoton, kun oli innostava ja kiva pesti asiassa, joka on vuosia vaivannut esteettistä silmää. Pitkään laiminlyötyjen julkisten viheralueiden kunnossapidossa oli kosolti tekemätöntä työtä. Ja käden jälki näkyi! Oli tosi mukava kesä, vaikka oma puutarha siinä samalla jäikin vähän hungingolle.

Kun elämä on edessä.

Vähän seesteisempi aika lastenkin kanssa oli kuin taivaan lahja. Iloitsin suuresti Esikoisen ylioppilaaksi pääsystä ja jatko-opiskelupaikan saamisesta Oulun Yliopistolta. Juuri sieltä, mihin hän niin toivoikin. Eka lähti siis pesästä.

Lisää vauhtia elämään. Todella :)

Perhekin lisääntyi juhannusviikonloppuna, kun Rieko the Riesa tuli kotiimme. Aivan liian monta koiratonta vuotta olimmekin viettäneet. Pentu täytti kaikki odotukset. Rotuhan minulle oli uusi, mutta toiveena oli jotain-vähän-vähemmän-kuin-bordercollie. Silti käyttökoira.

Tantaun hyvin pakatut ja hyvälaatuiset ruusun taimet tulivat toukokuussa.

Kesän puutarhuroinneissa oli paljon iloa, siis sen mitä ehti ja jaksoi tehdä. Tantaun ja Kordesin taimista sommittelin Ruusukummin avustuksella uusia unelmia ruusuista. Samoin sain kärhöseinän uusittua. Jokunen kärhö sujahti ruusumaahankin. Ne sopivat sinne oivallisesti. Muuta järisyttävää en sitten tehnytkään, mutta näissä olosuhteissa tuo olikin jo sangen paljon. Siis seinällinen kärhöjä ja 18 neliötä ruusuja.

Westphalin kärhötoimitus - hyvin kesti pitkän matkan!

Loppuvuosikin meni ilman suuria vastoinkäymisiä. Aloitin opiskelun eli viheralan ammatitutkinnon saanen suoritettua tässä lähikuukausina. Tavoite on olla puistopuutarhuri ennen töiden alkua 16.4.2018. Eli saan vielä yhden uuden ammattipätevyyden. Monasti olenkin vaihtanut ammattia, ehkä tämä saa jäädä viimeiseksi. Never say never... Muiden pätevyyksien lisäksi minulla on ennestään jo kolme suoritettua ammattitutkintoa. Ei ne suotta puhu elinikäisestä opiskelusta :)


Muuta hyvää on tietenkin oma ja läheisten terveys. Siinä mitassa, mikä on mahdollista. Menneiden vuosien vaikeuksien keskellä rinnalla kulki ihania Arjen Enkeleitä, jotka ehkä tietämättäänkin auttoivat karikkojen kohdalla. Tai muuten vain toivat jonkin toivonkipinän elämään. Tämä vuosi palautti kyvyn nähdä taas eteensä, tehdä suunnitelmia ja uskoa tulevaisuuteen. Tämän vuoden paras lahja oli saada tulevaisuus takaisin.

Kirjoitapa sinäkin, mitä vuosi 2017 on tuonut elämääsi. Lukisin mielelläni muidenkin tilinpäätöksiä! Vuosi 2017 on numerologisesti Uusi Alku. Minulle se oli konkreettisesti sitä!

35 kommenttia:

 1. Upea vuosi-kooste ja ihania juttuja täynnä <3 Toivotaan myös ensi vuodella kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vuosi ON ollut hieno! Pitkästä aikaa :)

   Poista
 2. Upeaa kuulla että vaikeuksien jälkeen on vuorossa tyynempää aikaa. Meillä ollaan menossa myrskyisempään aikaan mutta siitä joskus lisää kunhan asiat selkiytyvät. Oma vuosipostaus on tulossa, melkoinen vuosi tämä oli.
  Rieko on mainio velmu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että vuosi 2018 tuo kaivattua selkeyttä asioihin! Jäänpä odottamaa sun vuosipostaustasi.

   Poista
 3. Oi että miten olen iloinnut täältä ettäältä hyvien asioiden ja sattumusten tulvaa joka teitä ja sinua on kohdannut tänä vuotena <3 Onkin jo aika, että aurinko paistaa sielläkin.

  Harkitsen tarkkaan omaa tilinpäätöstä, pelkkä kiitollisuus 'ettei pahemmin käynyt' ei tälläkään kertaa kanna pitkälle :(

  Ihanaa kuitenkin kun taas ollaan uuden, valoisan jakson edessä ja kasvukausi kaikkine herkkuineen on edessä. Raahen reissukin on tehtävä, nippu perinneruusuja tarvitaan tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi aika teilläkin myötätuulen puhaltaa. Pitkään mentiin rinnakkain leuka rintaan painettuina kohti seuraavia vastoinkäymisiä. Toivotaan vuoden 2018 tuovan valoa ja hyviä asioita mukanaan!

   Pistähän listaa toiveruusuista, niin varmistan että saat toivomasi. Ja minä voisin heittää kanatilausta, kun yksi ruskea rouwa oli lentänyt tänään ilmavoimiin. Taisi olla se viimeinen viidestä alkuperäisestä Hy-Linestä. Taas käsittämätön kuolema - niin oli pulska, hyvässä höyhenessä ja heltta punaisena. Paitsi että vainaja. Vanhahan se oli, kun "käytettynä" tuli 05/2015.

   Poista
  2. Tottahan sie turiset. Vaan saapihan sitä toivoa, ihmisriepu.

   Pitää nyt ne ruusujutut pohtia, ei niitä montaa ole mutta kuitenkin jokunen. Uskoisin Särkältä löytyvän. Ja joku puuvartinen on pakko saada.

   Kanahomman laitan alulle. Eivät ne Tehotytöt valitettavasti pitkäikäisiä ole. Ne munivat satsinsa ja sitten kupsahtavat. Kirjaimellisesti työnsä ääreen. Hyvän elämän elivät luonasi.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen katsaus. Toivon kaikkea hyvää vuodelle 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan se oli elettyä elämää. Pohdin pikapuoliin, mitä toiveita uskaltaisi esittää vuodelle 2018 :)

   Poista
 5. Oli aivan hurjan kiva lukea näin valoisia asioita kuluneesta vuodesta. Ilman varjoja valo ei ehkä loistaisi niin kirkkaasti...

  Raahen kaupunki saa kyllä olla kiitollinen työpanoksestasi. Upeaa työtä, kekseliästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrastit luovat syvyyttä valokuvauksessakin :)

   Onneksi pääsen jatkamaan kotikaupungin somistusta ensi kesänäkin. Ei meinaa tullut yhdessä kesässä ihan valmista...

   Poista
 6. Minua alkoi ihan itkettämään lukiessani tätä postausta. Niin monen elämästä tulevaisuus tuntuu puuttuvan kokonaan, joten on hienoa kuulla myös positiivisia tarinoita. Monelle niin oma kuin muidenkin "avautuminen" blogissa on vierasta, kun taas itse tykkään, että elämä kaikkine iloineen ja suruineen saa näkyä ja kuulua.

  Tilinpäätösidea kuulostaa hyvältä ja taidanpa siihen tarttua. Lämmin kiitos sinulle kuluneen vuoden elämänmakuisista postauksista. Toivon, että tulevaisuuden ikkuna pysyisi sinulle ja perheellesi avoinna tulevinakin vuosina, mutta vähintään vuoden 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siinä oli sellainen pieni ajatus, että kun pitkään elää pimeässä ja on jo menettänyt toivon valon pilkahduksesta - niin sellainen täysi käännös voi olla jo nurkan takana. Kun vain jaksaa sinne asti.

   Ja kiitos itsellesi, viihdyn todella hyvin lukien sinun blogiasi. Voisin käyttää juuri noita samoja sanoja "elämänmakuinen"!

   Poista
 7. Hieno vuosi takana sinulla. Täytyy itsekin vielä laatia tilinpäätös viime vuodesta ja sitten suunnata kohti vuotta 2018! En malta odottaa ensi kesän kuviasi kärhöseinästä ja toivottavasti hyvin talvehtineista ruusuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjota Reetta meille lukijoille ainakin oma versio vuodestasi! Kevään tuloon on melko pitkä aika, mutta toivottavasti maan alta nousee taas iloisia piippoja uuteen kevääseen. Ne hetket on puutarhurin parasta aikaa!

   Poista
 8. Paljon onnea myös tulevaan vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa Sinulle, Kruunu Vuokko. Ja kiitos kuluneesta vuodesta blogissasi!

   Poista
 9. Olen niin iloinen, että viimein se aurinko sätelili risukasaankin oikein kunnolla! Kaikkea hyvää sinne teille! Tämä vuosi antoi monta ihanaa juttua ja suurin niistä varmaan oli usko tulevaisuuteen ja hyvään! Olen niin iloinen ja onnellinen puolestanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lämpimästi, Saila! Iloa ja valoa sinnekin vuodelle 2018!

   Poista
 10. Onnellisia tapahtumia vuasi täynnä! Ja niistä riittää ilua moneksi tulevaksiki vuareksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun se tulevaisuus taas ilmestyi sieltä verhon takaa :) Moni noista iloista kukoistaa tulevina vuosinakin toivoakseni.

   Poista
 11. Aivan upeita kuvia ja niin kaunis postaus♥ Tämä tilinpäätös kuulosti ihanalta, paljon kivoja juttuja on vuoteen mahtunut ja hyvä niin♥ Voi tuota suloista Riekoa,on niin lutunen:) Rauhaisaa loppuvuotta ja tuokoon ensi vuosikin tullessaan kaikkea mukavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Vuosi on ollut mitä mainioin, siitä oli kiva jakaa iloinen postaus.

   Ensi vuoden toiveet listaan jossain vaiheessa. Pitä varata hetki unelmointiin :)

   Poista
 12. Eläinkuvat ovat mahtavan hienoja! Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos iloiselle kulkurille poikkeamisesta blogiin! Eläinkuvaus on haasteellista, kun tuppaavat olemaan niin nopeita liikkeissään, mutta onneksi Canonissani on siihen sopiva ja nopea ohjelmointi.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina - poikkean minäkin kylässä!

   Poista
 14. Olipa ihana postaus. Kiva lukea että vuotesi on mennyt hyvin. Ja kaikkea hyvää seuraavalle vuodelle!

  VastaaPoista
 15. Hieno kooste vuodestasi! Miten paljon suuria asioita siihen on teillä mahtunutkin. Olet sinä kyllä melkoinen energiapakkaus. Paljon onnea kaikesta ja oikein hyvää uutta vuotta 2018 sinulle ja perheellesi! On ilo olla ystäväsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä taas elävin silmin jossain Nina nähdään! Iloa Uuteen Vuoteen, ystäväni!

   Poista
 16. Ihanat kuvat!
  Tuokoon uusi vuosi tulessaan voimia ja lempeyttä, hyvyyttä ja elämäniloa!

  VastaaPoista
 17. Upea vuosi katsaus Onnea tulevaankiin vuoteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, kirjoita meillekin tilinpäätöksestäsi :)

   Poista