torstai 21. joulukuuta 2017

Talvipäivän seisaus on lähtölaukaus kevääseen

Tänään on minun talveni merkittävin päivä. Se tulee joka vuosi, mutta se merkitsee minulle aina lähtölaukausta kevääseen. Pyyhin mielestäni suvereenisti sen, että myös sydäntalvi on edessä - katson vain vähän kauemmas tulevaisuuteen :) Minulla on ruusunpunaiset lasit silmilläni, kuten helposti voi päätellä.
Kaamoksen lyhyt päivä sai väriä taivaalle

Tästä vuoden pimeimmästä päivästä katsottiin alkavaksi myös pesäpäivät, jotka kestävät kolme päivää päättyivät jouluna auringon syntyessä uudelleen. Tuolloin auringon ajateltiin ”ikäänkuin lepäävän vuoren onkalossa” ennen kuin se lähtee uudelle kierrokselleen. On sanottu, että vähäinenkin auringonpaiste pesäpäivinä tietää hyvää kesää. Näin ollen toivotaan hyvää kesää, sillä aurinko näyttäytyi ihan iloisesti - pitkästä aikaa.

Matalalta puiden yli kurkistava aurinko sai saaren hetkeksi hehkumaan.

Hyvää Yulea! Nyt pitäisi kaikki työt olla tehtynä, ja joulurauhan alkaa. Mulla on kyllä siivous vähän vaiheessa, ja laatikoita ajattelin paistaa iltasella. Kinkku on saanut hiljaa sulaa jääkaapissa, sen paistan huomenna.

Keleistä sen verran vielä, että eilinen suojasää ja vesisade eivät saaneet lannistettua hankea, eli meillä on hyvästi valkoinen Joulu. Paljon lumi tietenkin tiivistyi, mutta on sitä 15 sentin verran jäljellä. Lauantaille on luvassa seuraava pyry.

Iloa ja sitä valoa poluillesi!

10 kommenttia:

 1. Täälläkin aurinko pilkisti hetken aikaa pilvien lomasta, joten nyt sitten odotellaan hyvää kesää. Vaikka minusta kesä on aina hyvä, huonokin kesä. Sitä kohti ollaan taas menossa. Hyvältä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mene pitkääkään aikaa, kun alkaa siemenpussit rapista, ja multasäkkejä kannetaan kauppaostosten mukana...

   Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä, sillä "pahin" alkaa olla takana vuodenkierrossa. Eikä se edes ollut hankala rasti ylitettäväksi, vaikka marraskuuta niin inhoankin.

   Poista
 2. Ilon kautta hei ! Puolen vuoden päästä on vuoden pisin päivä, yötön yö ja kaikkea muuta ihanaa <3 Ne sydäntalven pakkaset ja lisälumet kestää kun päivä koko ajan pidentyy.

  Meillä tuoksuu pirtissä kuusi, komea syvänvihreä kuusi onkin. Ja tuoksuu ihan autenttiselle. Tästä se nyt lähtee, joulunvietto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusipuu täälläkin on tunnelmaa luomassa. Kinkkukin tirisee lempeässä leivinuunissa, viimeisiä laatikoita valmistelen, ja vielä muutamat kukka-asetelmat pitäisi tehdä. Sitten on valmista.

   Kiitokset kortista, se tuli perille vaikka Posti oli asialla :) Joulurauha alkaa juuri nyt!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska, mukaa nähdä sinustaki elonmerkki!

   Poista
 4. Tuttuja ajatuksia keväästä :) Minun kevääni alkaa heti joulun pyhien jälkeen. Talvi meni jo kun valo alkaa lisääntyä. Lyhyt se olikin :) Sitä ei lasketa, että edessä on vielä viikkotolkulla pakkasta, räntää, sohjoa ja mitä kaikkea...

  Valoisaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah - mukava saada vertaishulluutta, eli kevään unelmoijia keskellä talvea :) Tänäänkin paistoi aurinko, eli pesäpäivän paistetta riitti vaikka kuinka monen hevosen valjastamiseen.

   Poista
 5. Keväässä mennään ja aika pitkällä jo! Harmin paikka että aika viistää niin vikkelään ettei millään meinaa pysyä mukana. Ihana kaamosaika ja latautumisaikani hurahti, päässä sykkii monenmoisia kevät- ja kesähaaveita! Mutta siis kevättä ilmassa ja aurinkoakin.

  Luin maratoonina postauksesi, aikavaras vie aikani tai sitten minusta on tullut patasaamaton vätys! Puolustuksena voin kyllä sanoa, että yhtään lapsityövoimaa ei ole ollut (no tytärtä lukuunottamatta)käytössä ja isännällä on vakivastaus kun pyydän häntä tekemään jotain epämieluisaa: 'ei kuulu vastuualueeseeni' - höh, sanon minä!

  Kanajutusta sanoisin, kyllä että olen tässä kohden kanssasi hiukkasen eri mieltä. Olen kuullut, että koirakouluttajat ovat ottaneet oppia kanojen elämästä kouluttaessaan koiriaan, ei kai kanapaistilla opeteta vaan tuolla mainitsemallasi oveluudella, uskon että maatiaiset ovat aika ketkuja keksimään kaikenlaista, ainakin meillä ja piikaa koittavat pompottaa mennen tullen, puntista kiinni vaan jollei herkkuja satele toivottuun tahtiin.

  Ihanaa oli nähdä aurinko, nyt taivas pieksee poikittain lunta-räntää-vettä, kurja ilma, onneksi ei tarvi mennä pihalle, kai.

  Oikein mukavaa ja rauhallista Joulua! Nautitaan herkuista ja hyvästä seurasta! Rapsutukset ihanuus-Riekolle ja kissoille, pitsipöksyille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuualue - mielenkiintoinen termi :) Ilmeisen toimivakin!

   Kanat ovat olleet asiallisesti esittämieni uhkausten jälkeen. Toimiva konsti sekin näköjään.

   Meillekin tuli eilen toistakymmentä senttiä uutta lunta. Ja taas oli ilveksen tassunjäljet hangella. Paha teki paluun.

   Vatsa on täynnä joulun herkkuruokia, joten lenkkeily Riekon kanssa on oivallista vastalääkettä ähkyyn. Kanalassa juhlitaan tähteillä, toki Rieko ja katit saavat niistä osuutensa myös.

   Poista