maanantai 2. huhtikuuta 2018

Vappua ootellessa

Pääsiäinen mennä hurahti ohi. Meillä tarjolla oli leppoisia pyhiä ja paljon sosiaalista elämää, vaikka lapset olivatkin omilla reissuillaan. Oli rentouttavat pyhät. Ainoa huoli oli siinä, kun vanhemmat lapset lähtivät autoillen Isolle Kirkolle porukalla. Paluumatkan säät on vaikeat, ja sakki on vielä tien päällä.

Kolme joutsenta nousi sulan joen alajuoksulta toissapäivänä.
Voi kuinka niiden toitotus toi kevään!


Huhtikuu on alkanut suurin toivein - kuten tavallista. Maaliskuu ei maata näyttänyt muuta kuin ihan venyttämällä mielikuvitusta. Nyt satelee hiljalleen lunta kovan tuulen kanssa. Säätiedotus saa kuitenkin lietsottua optimismin liekkiä, sillä plussakelien aikaa ainakin päivisin on tarjolla. Öiset pakkaset antavat kantohankia aamun kulkijalle. Kuitenkin on sellainen pieni haisu kevään saapumisesta. Seuraavat kuvat on aiemmilta vuosilta - noihin on vielä matkaa.

Näsiä on ekoja kukkivia puuvartisia täällä.

Huhtikuu on se kevään kuukausi, jonka aikana tapahtuu se suurin muutos - lumen sulaminen. Huhtikuu tuo muuttolinnut, lämmön ainakin päivisin ja ensimmäiset turpoavat silmut sekä kohmeisesta maasta kurkistavat piipat. Voi kuinka rakastankaan seurata kasvun kehittymistä!

Köynnösukonhattu on yksi varhaisimpia. Se versoo lumen ja jään keskeltä.
Näitä hankia katsellen huokaan - ehkä grillauskausi ei alakaan perinteisesti vappuna, mutta sitä kohti mennään päivä kerrallaan. Kevään sitkeä odotus muuttuu vauhdilla kilpajuoksuksi, kun äkkiä aika ja kevät harppaakin hurjan pitkin askelin.

Mikä sulattaa sydämen krookusta tehokkaammin? Juuri kun hanki väistyy
niin nämä tulevat nuput ojossa ylös. Aurinko saa ne aukeamaan. Oih!
Oikein odotan kevätkiireitä. Sitä hetkeä, kun kierrät aamulla puutarhan löytäen tuttuja penkkipunnertajia. Illalla kiertäessäsi saman kierroksen, löydät taas uusia. Luonto herää talven ikeestä suorastaan räjähtämällä silmille. Siinä on pieni ihminen aistit täynnä havaintoja. Jukra - se tuntuu niin elämältä!

Iloa ja valoa arkiviikon aloitukseen! Toivon viimeisten lumikolallisten olevan nyt työstettynä.

20 kommenttia:

 1. Niinpä, kyllä kevät on puutarhaihmisen unelma-aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kestää odottaa, mutta valoisuus on kyllä jo aivan ihanaa. Plussakelejäkin luvassa, eli kevättä tiedossa!

   Poista
 2. Kevät saisi kyllä ottaa nyt jonkin jättiharppauksen ja tulla vihdoin tänne Suomeenkin. Rusakot syövät meiltä kohta kaiken nälkäänsä ja jotenkin tuntuu, että oma mielikin on vähän kohmeessa näissä talvimaisemissa. Toivottavasti tällä viikolla jo lämpenee. Mukavaa viikon jatkoa!🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että ekat piipat ja silmut notkistavat kummasti kevätmielelle. Rusakot on kyllä pahuksenmoinen harmi, mutta toivottavasti jotain jää jäljellekin!

   Poista
 3. Ihana köynnösukonhattu .Tilasin kerran siemeniä, yksikään ei itänyt. Olisin onnellinen jos itsellä olisi .Ehkäpä joskus sitten .Hyvää alkavaa viikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkän Perennataimistolta niitä on tavannut saada taimina. Onnea etsintään. Köynnösukonhattu on kyllä lumoava, kun se punnertaa jään läpikin vihreitä versojaan.

   Poista
 4. Näin kans viikolla kolome joutsenta, vaikkei täälä oo avovettä lähimaillakaa. Kiältämättä tuli kevääne olo. Krookukset sen sitte kruunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet viihtyvät myös pelloilla perkkaamassa jyviä evääksi. Juhlavan näköisiä ovat valkoiset linnut sinistä taivasta vasten. Krookuksia ja muita piippoja odotellessa on lintuhavainnot kiva piriste ja vinkki kevään lähestymisestä.

   Poista
 5. Toivottavasti kevät ottaa huhtikuussa jättiharppauksen, ettei muutenkin lyhyt Suomen kesä typisty entisestään. Kaipaan niin kovasti elämää pihamaalla, mutta eipä tuolla lumiavaruudessa kovin pitkään jaksa itselleen tekemistä keksiä. Nyt kerätään kaikki optimistisuus ja suunnataan katseet kohti tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kevät ja kesä on siirtyneet kalenterissa eteenpäin kuukaudella. Eli kesä on jatkunut syksyn päästä, vaikka auringon voimahan jo hiipuukin.

   Meillä olisi tarjolla lumitöitä viimeöisen tuiskun jäljiltä. Onneksi kertyneitä senttejä on alle viisi.

   Poista
 6. Ihana oli katsella sinun keväisiä kuviasi. Kovasti kevättä odottelen minäkin täällä hankien keskellä. Hyvää huhtikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on niin puutarhurin parasta aikaa! Hankia riittää täälläkin, mutta eiköhän ne ala vähitellen sulamaan. Auringossa on yllättävän paljon jo voimaa.

   Poista
 7. Viimeviikolla olin kuulevinani lokin huudon, tännään paikallisradio sano jotta lokit ja joutsenet on tullu lossille, tähän lähelle!
  Pitäs ruveta jo sulattelemaan lumia, vaan veinpaisumus siitä suattaa tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla kuulin minäkin lokkilauman - olipa niiden kirkuminen niin kesäisen kuulosta, vaikka hankien keskeltä.

   Tulvakevättä minäkin ounastelen, mutta se riippuu niin paljon keleistä. Eli tulee joko iso tai pieni tulva, mutta tulva kuitenkin.

   Poista
 8. Ihana kuva joutsenista. Reipasta kevään odotusta, enää ei pitäisi kestää pitkään..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä jaksaisikaan pitkään, Piparminttu :) Tai jaksaahan sen minkä pitää, kun ei muuta mahda.

   Poista
 9. Joo, minustakin on aivan hurmaavaa miten nopeasti luonto ja puutarha sitten herää!
  Ihanaa, joutsenten toitotustakin. Kyllä se kevät tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivälämpötilat nousevat mukavasti plussan puolelle, ja odotan saderintaman saapumista. Olkoon alastuleva materia mahdollisimman märkää!

   Poista
 10. Oi, krookus sykähdyttää aina! Se on niin kaunis ja urhea :) Mikä ettei vappuna voisi grillata? Vaikka sitten tumput käsissä ;) Vielä ehtii tapahtua vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - pukeutumiskysymyshän se grillaaminen on. Muista jonakin vappuna topppavatteisillani grillanneen. Hampaat kalisi valkoviinilasin reunaan, kun oli räntäsadetta kovalla tuulella ryyditettynä :)

   Poista