tiistai 24. huhtikuuta 2018

Riekon synttäriylläri Koiranpäivänä

Rieko on ollut ries.. ilonamme viime juhannuksesta lähtien. Nyt alkaa olla yksivuotispäivä käsillä - vielä muutama päivä 1-vuotissynttäreihin! Tänään juhlitaan koiranpäivää teemalla "Koiraharrastus yhdistää".

8-viikkoa. Oli se pieni!


Olen pitkään odotellut ekan juoksun alkamista, mutta turhaan on juoksupöksyt odotelleet tippapäiviä kaapissa. Koiran käytöksestä olen lukenut, ettei pitkään tarvitse enää odotella. Jos mahdollista, niin Rieko on ollut vieläkin höntimpi. Hormonihyrrä pyörittää sen aivoja nyt vilkkaasti. Vastaavasti lenkillä se on löntystellyt kuin vanha koira. Koirien kuonouutisia se lukee matkan varrella suorastaan tuskastuttavan tarkasti. Tänään ekat tipat ilmestyivät lattialle, ja pöksyt puettiin jalkaan. Koira niihin sopii, mutta sen karvamäärän sullominen on vähän työlästä.

Mua ei huvita nyt mikään. Pikkumustat housut pukivat ja nauroivat.
Kynnys muistuttaa pentuajasta ja maitohampaista.

Seuraavat kolme viikkoa sujuvatkin talutinlenkeillä. Ei parane päästää irralleen, ja viisainta pysyä kodin tuntumassa muutenkin. Täällä maalla on edelleen irtokoiriakin.

Koiran elämää. Ei ole helppoa olla koira edes Koiranpäivänä.

Jossain vaiheessa Rieko steriloidaan kyllä, mutta katsotaan parit näyttelyt ensin. Röntgenkuvissakin varmaan piipahdetaan jossain vaiheessa. Nyt podetaan seuraavat viikot visusti juoksuaikaa tylsästi narun jatkona. Koitetaan keksiä muuta mukavaa puuhaa vapaiden juoksulenkkien korvaajana.

Tämän illan maisemakuva. Lumi sulaa, mutta on sitä vielä hiton paljon.

Iloa viikkoosi! Pyhäjoen tulvakuvat tulevat seuraavaan postaukseen.

20 kommenttia:

 1. Vai on teirän pennusta tullu jo aikuune, äkkiää se aika menöö.
  Meillon lunta enää aurauslumikasoos, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä on koiran lapsuus vietetty. Korvien välissä kehitystä onneksi vielä tapahtuu, vaikka säkäkorkeus onkin jo saavutettu.

   Lumi sulaa onneksi kovaa kyytiä. Kasvit näkyvät odottaneen jo kovasti kevättä, sillä hangen alta paljastuu vuokkojen ja jouluruusujen nuppuja! Nyt on ihanat päivät löytää aina jotain uutta!

   Poista
 2. Suloinen Rieko <3 Onnea jo näin etukäteen(tassuun) ja takakoipeen ihanalle 1-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu. Rieko on itsekin ihan hämmennyksissään, eikä housuihin pukeminen auta yhtään hänen mielialoihin.

   Poista
 3. Onnea Riekolle! Hänestä on kasvanut komea karvaturri.
  Tulvakuvia on nyt ollut iltapäivälehdet täynnä. Onhan se omanlaisensa luonnonnäytelmä, mutta omaan taloon osuessaan tuskin naurattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan KARVAturri, Between :) On omanlaisensa sommittelu saada nuo housu- ja häntäkarvat sievästi sullottua juosuhousujen pukemisessa.

   Eilen illalla käytiin luontoretkeilemässä Pyhäjoella. Kyllä oli mahtavat maisemat, mutta niistä enemmän seuraavassa postauksessa.

   Poista
  2. Kävinkin ihastelemassa vesimassoja postauksessasi.
   Mitähän Rieko tuumaisi, jos ryhtyisit letittämään hänen karvojaan?

   Poista
  3. Olipa jännä idea, Between. Tosin ensin nauroin ihan kippurassa kuvitellessani neiti plinsessan uuden kampauksen olevan kirjaimellisesti päin persausta. Mutta voisi toimiakin. Ei tiedä ennen kuin yrittää.

   Poista
 4. Karo-neidiltä koiramaiset onnittelut Riekolle! Täälläkin odotellaan juoksuja alkavaksi parin kuukauden sisään. Eka merkki, eli tottelemattomuus ja kovakorvaisuus on alkanut. Seuraava, eli sisälle pissiminen ei ole yhtään kivaa, mutta siitä tietää, että kuukauden päästä alkaa. Juoksujen alettua meidän neidistä tulee hellyydenkipeä, supertottelevainen ja lähellä pysyvä prinsessa. Pidetään kuitenkin varmuuden vuoksi hihnassa silloin, ettei käy vahinkoja. Teillä alkaakin nyt pennun hölmöys pikkuhiljaa vaihtua aikuisen koiran käytökseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä oli vain kovakorvaisuus ja tottelemattomuus. Sisälle pissimisessä menisi hermot! Mutta tuo rinsessa-efekti yllätti. Rieko kun muuten on sellainen "raamit-kaulassa" rytyäjä, ja nyt ollaan niin herkkää prinsessaa. Vaihtoiko joku koiran minun huomaamatta?

   Reilun kahden viikon päästä olis eka näyttely, joka tottumattomalle on uusi kokemus. En taida ladata mitään odotuksia, mutta mennään nyt kuitenkin vaikka munaamaan itsemme :P

   Poista
 5. No olipa hyvä, että se juoksu tuli nyt, eikä äitienpäivänä.
  Häkellyttävä kokemushan se on koirallekin, eikä saa ainakaan ääneen nauraa pöksyille.
  Mieti miten nopeasti vuosi on taas mennyt, onnea ja oma nakkipussi Riekolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun pujotan ulkoilun jälkeen juoksuhousut koiralle, niin yhtä helppoa lienee tyllihameen päälle singuttaa pikkuhousut. Että voi koiran persaus olla karvainen!

   Se näyttely on äitienpäivänä, joten ehkä parhaat herkupäivät on just takana. Toivottavasti. Mutta jos tuo plinsessavaihe on edelleen päällä, niin voi hyvää päivää....!

   Poista
 6. Moro, onko kaunis koirasi Rieko berni vai aust.jne paimenkoira? Onnea koko porukalle nyt kuitenkin:) Sitä toivottelee 1,9 v berni Jymy-Jamin palveluskunta. Meillä on toinen näyttely edessä 5.5 Tampereella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hienot värit, Anneli! Rieko on aussipaimen - siis ilmiömäisen bernimäinen, mutta vain väreiltään. Massaa on rutkasti paljon vähemmän, mutta vauhtia vastaavasti enemmän.

   Onnea teillekin näyttelyyn, Jymyä olen blogissasi käynyt ihailemassa ennenkin!

   Poista
 7. Onpa Rieko niin ihanaisen ja herkän näköinen pöksyt jalassa! Toivottavasti ei ole kovin kipuileva! Tyttären Napilla on ollut tosi hankalat juoksut ja kipuillut ihan mahdottomasti ja ensi kuulla neitonen sitten leikataan - tai laparoskopian kautta helpommin, kun tytär ajatteli, ettei ristipurennan ja kippurahäntäisyyden vuoksi neito voi sukua jatkaa. Muuten Nappi-neiti on hyvä metsäkoira ja nopea oppimaan, sylivauva minulle.

  Oikein ihanaa ensimmäistä syntymäpäivää prinsessalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just pohdin, että onkohan koiralla juoksukipuja. Ei tuo kipeältä näytä, mutta housut kyllä vähän häiritsee eloa vaikka ovat istuvat, sopivat ja kiristämättömät. Mutta Riekon sielunelämä on muuttunut kovasti. Lenkilläkin sitä pitää melkein vetää perässä!

   Poista
 8. Ihana koira :) Kyllä se aika menee niin nopeasti ja kasvutahti on huimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran ja kissan lapsuus ovat tosi lyhyitä. Vuosi kun kuluu niin vikkelään!

   Poista
 9. Ihana Rieko♥ Äkkiä tuo aika tosiaan menee ja nopeasti kasvavat:) Halirapsutuksia Riekolle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, Rieko rinsessa-neito kiittää rapsutuksista!

   Poista