keskiviikko 2. elokuuta 2017

Joutsenen lento

Pieni untuvikko kasvoi upeaksi joutseneksi ja opetteli lentämään. Edessä on vielä paljon lentokilometrejä. Erilaisiin lentosäihin pitää olla omanlaisensa konstit. Välillä tuuli puistelee ja sade kastelee höyhennyksen, mutta periksi ei anneta. Nousukiito ja laskeutuminen vaativat oman opettelunsa, mutta kokemus tuo varmuutta asiaan kuin asiaan.

Myötätuulessa on helppo lentää.

Mikä onkaan upeampaa, kuin valkoisen joutsenen lento siivet vihuen? Omin siivin ja jaloin kuljetaan kohti unelmia. Askel ja siivenisku kerrallaan.

Joutsenen jäljet.

Sitä minä vain, että esikoistytär vaihtoi paikkakuntaa ja tänään roudattiin eka muuttokuorma uuteen kotiin. Onnea matkaan, lapseni! Siipesi kantavat hienosti!

19 kommenttia:

 1. Muistan ikuisesti tuon hetken kun esikoinen, tytär hänkin, lensi pesästä. Siitä se itsenäinen elämä alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen meistä on se tien avannut ja kulkenut. Toivotan onnea matkaan lapselleni!

   Poista
 2. Minulle tuli mieleen kun poika muutti omaan kotiin minä itkin kun ovi oli sulkeutunut. Nyt en haluaisi asua enää yhdessä. Vuodet ovat vierineet ja muuttaneet meitä. Mutta aina yhtä ihanaa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteen kokoontuminen on aina juhlaa. Ihanaa saada poikue aina tavan takaa kokoon. Yleensä yhteisen ruokapöydän äärelle.

   Poista
 3. Suotuisia tuulia Esikoiselle <3

  Kiitos hienoista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa myötätuulta minäkin toivon! Eipä mene kauaakaan, niin sulla on sama tilanne :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Joutsenet asuvat kanssamme, ja tuo kuva on kivenheiton päästä meren rannasta.

   Poista
 5. Niin se aika viärii ja jäläkikasvu lentää pois pesästä. Onnia esikooselle, uuren alakuhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus että vuodet menevät niin nopeasti! Puiden ja lasten kasvusta näkee eletyt vuodet, sanotaan.

   Poista
 6. Nuo ovat herkkiä hetkiä, äiti on kuitenkin äiti! Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ja luotan vakaasti lapsen selviävän elämän kääteistä. Aina voi perään neuvoa ja ohjata, mutta olen tosi iloinen nuoren aikuisen uusista laduista.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Meren ranta on upea ulkoilupaikka - ihan kivenheiton päässä kotoa. Siellä on maisema avoin ja vapaa - meren henki aina säätilaa myöten. Rakastan sitä.

   Poista
 8. Suren niiden puolesta, kun ne ovat levinneet ympäri Suomea, niitä on paljon ja niiltä loppuu reviiri. Sitähän kuvaa jo tuo Raahen museon viereiselle pienellä kivikolla asuva pariskunta. Ei olisi 20 vuotta sitten uskonut tuollaista villijoutsenelta. Kunhan ei mikään sairaus niitä yllättäisi tai jopa metsästysjahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suotuisten elinolojen myötä kanta on runsastunut. Elintilaa Suomessa on vielä runsaasti - parhaista paikosta toki nujakoidaan. Kaunis on joutsen - kansallislintu.

   Poista
 9. Onnea uuteen elämänvaiheeseen niin äidille kuin tyttärellekin!

  VastaaPoista
 10. Tunne on tuttu! Onneksi ensin tuulet vievät, kunnes tuulet kääntyvät....lasta kantaa siivet, lasta kantaa rakkaat ajatukset, lasta kantaa turvallisuuden tunne ja välittäminen, vaikka on poissa kotoa, sinne voi aina palata - käymään ja joskus olemaankin jos on tarve!

  Kaikkea hyvää joutsenelle, olkoon lento kaunis!

  VastaaPoista