keskiviikko 9. elokuuta 2017

Elämäniloa

Monesta asiasta puskee elämäniloa. Yksi hupaisimmista on pentukoira taloudessa. Otetaan ensin realiteetit - pennut on oikeita riesoja ja tuholaisia.

Kynnyksen tuunausta ja taiteilija itse.

Kevättalven remontissa laitettiin uudet pinnat lattioihin ja kynnyksetkin maalattiin. Ne ovat vanhaa hirttä, jossa oksankohdat ovat korkeammalla. Paljon elämää ja askelia nähneet. Maalia on onneksi vielä jäljellä. Odotetaan hampaiden vaihtumista paikkausmaalaukseen.

Kokeeksi lattiaan laitettu matto. Ja Rieko.
Kun koiranpentu tulee taloon, niin ensimmäisenä poistetaan matot. Sitten kaikki muukin lattialta. Kengät nostetaan hattuhyllylle ja muitakin innovatiivisia sovelluksia tavaroiden sijoittelusta keksitään. Onneksi pennun lapsuus on lyhyt ja hampaatkin vaihtuvat ajallaan. Matot ovat edelleen liian mielenkiitoisia.

Meren ranta on niin houkuttelevan lähellä ja siitäkös penikka nauttii! Pieni tassuttelumatka rantaan, hetki iloittelua meressä ja koira on onnellinen.

Vauhtia ja pärskeitä

Vedessä lorkkiminen on kivaa!


Pärskeet on hurjat, kun aussi painaa vedessä!

 Yhteydet tai blogger nyt piruilevat, eikä kuvien siirto tahdo onnistua. Päätän tarinan tällä kertaa tähän. Postaan toisen kerran puutarhasta, kun nyt ei vain onnistu.

18 kommenttia:

 1. Voi pentuaika on niin nopeasti ohi, vaikka vähän tuhoja tulisikin. Meillä meni muutama matto ja paripuolia sukkia jäi paljon, kun toinen jyrsittiin. Saattaa napata vieläkin sukan pyykkitelineestä, jos ollaan liian kauan pois kotoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pentuaika on äkkiä ohi :) Tuhot kuuluvat eläinlapsien kehityskaareen. Toki meillä lapset pieninä ehtivät askaroida omiaan myös. Samoin oikeastaan jokaisen kissanpennun jälkeen on uusittu sohvakin.

   Poista
 2. Saattaapa olla, että pennun kasvun aikana huusholliin löytyy ihan uusia käytäntöjä, jotka osoittautuvat jatkossakin hyödyllisiksi. Ehkä kengät hattuhyllyllä eivät sentään ole sieltä parhaimmasta päästä.
  Suloinen hän on, joten tuskin kalutut kynnykset kovin pitkään harmittavat. Onneksi on samaa maalia.
  Huomasin saman eli kuvien siirto on bloggerissa takkuillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoiset jäljet on helppo paikata - kunhan hammpaat ensin vaihtuvat. Työläin ja kallein askare on sähkömiehen käyttäminen lattialämmityksen korjaamiseksi pesuhuoneesta. Mokoma nakersi anturin johdon poikki. Onneksi se oli virraton!

   Poista
  2. Pikkuveljen mäyräkoira nakersi pentuna kaikki eteen tulevat johdot. Vaarallisin tilanne syntyi, kun veljenvaimo imuroi ja koira natusteli johdon toisesta päästä. Onneksi ei mitään sattunut.

   Poista
  3. No huh! Minä niin pelkkään noita sähköjohtoja. Siinä voi olla hengenlähtö kohilla terävähampaisella penikalla.

   Poista
 3. Huimaa menoa! Pennut ovat suloisia, mutta tosiaan energisinä keksivät itselleen kaikenlaista viihdykettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän pentu saa liiketttä, sen kovempi kunto sille kasvaa. Ja energiaa vain riittää! Samoin kekseliäisyyden määrä on kiitettävä.

   Poista
 4. Pojan 3kk vanha pentukoira kävi meillä tänään ensi kertaa kylässä. Voi sitä huseeramisen määrää kun oli talo täynnä outoja ääniä ja tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan kaikki on uutta ja ihmeellistä pennuille. Ne on hurjan sööttejä riiviöitä :)

   Poista
 5. Ihana pikkuinen, tuo on sitä elämäniloa! Elintason nousu on siis arkipäivää :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sille voi kuin nauraa, vaikka eilen lupasinkin tappaa sen omin käsin. Mitäs meni hepulijuoksemaan mun ruusumaahan. Ymmärsi peto vie lopettaa, kun huusin sisävesihinaajan volyymilla. Naapurit varmaan luuli mun möykkäävän perheelle :P

   Poista
 6. Meillä mökillä hiiret oli syönyt sähköjohtoa, ottaisin mieluummin tällaisen jyrsijän. Söpö on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtotehtävät ovat haluttuja, näköjään. Tämä jyrsijä ehtii enemmän kuin hiirilauma. Vissisti.

   Poista
 7. Älä! Mä luulin, että meijän piskit olis jo pikkuhiljaa aikuistunu, mutta mitä vielä...syödään peittoja yöllä...varastetaan pöydiltä tavaraa ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - tuo yöaherrus on ärsyttävää. Toissa-aamuna eteisen lattialle oli levitelty multapussi ja raahattu pesujauhepaketti pesuhuoneesta pirttiin. Yöllä ei ole kukaan kieltämässä, joten se on otollista askarteluaikaa.

   Poista
 8. Voihan ipanakoira, penskat on parhaita. Sanoo hän jonka nuorinkin koira on jo kaksivuotias. Aika todellakin kultaa muistot <3

  Blogger on ollut harmillisen hankala viimeaikoina, en ole itsekään jaksanut sen kanssa taistella. Olkoot.

  VastaaPoista
 9. Keräilen muistoja, jotka toivottavasti aika kultaa :) Riivö on riiviö. Ja aina se keksii uutta kivaa aktiviteettia.

  Bloggerilla on ahistuskohtauksensa. Sain sentään ongelmitta uuden päivityksen näkösälle.

  VastaaPoista