sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Taivaallinen sunnuntai!

Onneen tarvitaan kuulemma jotain mitä tehdä, jotain mistä unelmoi ja joku jota rakastaa. Minä sain tänään kokonaisen päivän puuhata omassa pihassa ja rakennella unelmia! Löysin vaikka mitä penkkipunnertajia ja jopa ne ensimmäiset krookuksetkin!

Kirsikka on ihan piukassa kukkanuppuja! Tämmöistä odotettavissa ensi kuussa!

Perennapenkit saivat kevätsiivousta ja kitkentää. Syksystä ei tule enää niin tarmokkaasti kitkettyä, ja rikat on sellaisia veijareita, ettei ne lopeta kasvuaan kylmien myötä. Ihan varmasti kasvavat vielä salaa hangen allakin! Eli puuha oli sangen hidasta, mutta tuloksellista. Sain suuret osat perennamaita putsattua. Leikoin vähän puskiakin ja kärräsin ryönät kompostoitumaan. Varjopaikat olivat vielä jäässä.

Kuolanpionin versoja nousee punaisina maasta. On ne aikaisia
ja suorastaan hurjan näköisiä!

Kivasti perennapenkeistä puskee jo versoja, eli talvehtiminen näyttäisi sujuneen. Tästä iloitsin suuresti! Viime kevään fiillikset samoissa puuhissa oli ihan toisenlaiset. Olen vain istuttanut niin paljon uusia juttuja, että en tahdo muistaa mitä missäkin on! Talvi jotenkin kummasti nollaa muistin.

Karvaiset kylmänkukat lumoavat!

Säätila oli viitisen astetta plussalla ja aurinkoista. Välillä tuuli kylmästi, mutta vaihdoin sopivasti suojaisemmille kanteille puuhailuani. Ruusut kannoin tallista ulos, ja illalla vein ne takaisin talliin. Juoksutan niitä nyt viikon verran ulkoilemassa, kunnes lämpenee niin että saavat jäädä ulos. Istuttamista haaveilen vasta kesäkuun alun jälkeen.

Taas alkaa uusi viikko ja uudet haaasteet ovat edessä. Keveitä askelia poluillesi. Eiköhän tässä kelit ala pikku hiljaa lämmetä. Yöpakkasten loppumista toivon!

18 kommenttia:

 1. Usein ihmetyttää miten täynnä tarmoa sitä ihminen onkaan aina näin keväällä. Ulkoa ei malttaisi tulla sisälle lainkaan.
  Hauskan näköiset nuo pioninalut ja niin söpöt kylmänkukat.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviuni tekee ihmeitä, siksi kai sitä keväällä on niin voimissaan :) Lisääntyvä valon määrä selvästi vähentää unentarvetta, näin itse ainakin koen.

   Poista
 2. Yöpakkaset saisi jo riittää. On sinulla puuha viedä ruusut ulkoilemaan ja taas illalla takaisin sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä ole kuin neljä taimilaatikollista, joten työmäärä on aika vähäinen. Tänään illalla hiutaili lunta ja kovasti kylmenee. Toivottavasti kasvit pärjäilevät. Onneksi puiden silmuja ei ole auki. Jos kylmää pitää olla, niin mieluusti ennen kasvukauden alkua!

   Poista
 3. Kevät keikkuen tulevi, eikös se vanha sanonta ole noin, mutta saisi tosiaan jo lämmetä ja yöpakkaset loppua. Hiirenkorvat, siis puissa, lupailevat jo keväisempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teilläkö on jo hiirenkorvat! Täällä on aika arktinen tuuli, joka pitää lämpötilaelämyksen pakkasella.

   Poista
 4. Kamala, miten roppa oli yöllä kipeä, ei auttanut vaikka kuinka kääntyili. Sitä niin hurmiossa haravoi ja puupinonkin kanssa ahersin. Ehkä se sitä onnellisen kipua. Pelkään että kesä romahtaa esiin sitten oikein ryminällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan iloisen tervettä kipua aherruksen jälkeen. Ja työn jälkihän tuottaa iloa vielä pitkän aikaa. Kesän esiin romahdusta odottaessa... kunhan nyt tulisi tyylillä tai toisella :)

   Poista
 5. Kuinka voi sun kualanpiooni ja kylymänkukka olla jo nua palio pitemmällä ku mun. Ja just teillä on ollu lunta vaikka mikkä määrät :O Ja mun kylymänkukat o muka lämpöösellä länsiseinustalla. Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuokin ovat lämpimässsä etelärinteessä. Jotenkin tuntuu, että kasvitkin ovat odottaneet kevättä! Maa on osin jäässä, mutta sieltä ne vain punnertaa. Respektiä siitä yrityksestä!

   Poista
 6. Sellaista vuoristorataa on tämän kevään säät olleet, välillä kutkuttavan lämmintä ja sitten taas lunta tupaan oikein kunnolla - tänäänkin! Mutta ihanaa, että jotkut kasvit uskaltavat kurkistaa maan pinnalle ja jopa kukkia...kevättä kohden mennään, tuleekohan se ennen juhannusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vuoristorata on kyllä ollut melkoisestaan tasaisen kylmää. Jäätävä tuuli on ollut pohjoisella kantilla varmaan pari viikkoa. Toivottavasti lämpenee ennen Mittumaaria!

   Poista
 7. Ihania alkuja jo. Jotain pientä meidänkin penkistä punnertaa ja uusia istutettavia ostin jo Floraliasta. Sitten löikin eilen lumet vastaputsattuun penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Virve - toivotaan loppuviikosta lämpimiä päiviä sekä pakkasettomia öitä. Kesä lähtee vauhdilla - hyvä jos perässä pysytään!

   Poista
 8. Kylmänkukat ovat tosiaan suloisia. Nillä on turkit omasta takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä turkkia tarvitaankin. Jotain pakkasnestettä noissa ekoissa kukissa täytyy olla, jotta selviävät öisestä pakastuksesta.

   Poista
 9. Tulin vaan kertomaan, jotta täällä on maa valkeana ja yöksi pakastuu. Mitenköhän mahtaa käydä kaikille pulskille pioninversoille ja muille upeuksille?

  Ihan kauhea on tämän vuoden versio keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeaa on. Meillä säästyttiin lumen tulolta, mutta ei kylmältä pohjatuulelta ja yöpakkasilta. Itse potkin vähän hiekkaa tai multaa pioninversojen suojaksi. Aika hyvin ne kestää, mutta ei mahottomia nekään. Ensi viikolla alkaa kevät. Toivoisin.

   Poista