lauantai 18. kesäkuuta 2016

Sadetta, pisarakuvia ja uudet ruusut

Sade kasteli runsain mitoin, ei tarvita ainakaan viikkoon mitään kasteluja. Tihkuletku jäi vielä koeponnistamatta. Ehtii sen. Sateen välillä pitäessä taukoa kiersin kuvaamassa pisaroita. Ne ovat niin mielenkiintoisia!

Nojaan Sinuun!
Pisarat ovat kauniita - kuin peilejä. Tai kyyneleitä. 

Omenankukka suihkussa

Vesiliukumäki

Huomasin, etten ole paljastanut, mitä ruusuja tänne onkaan istutettu!  Blomqvistilta, Oulujoen taimistolta ja Kauppilasta sekä yhdeltä ihanalta ystävältä tuli melkoinen määrä tulevaisuuden toivoja.
Ihan listana vain, eikä edes aakkosjärjestyksessä - kanadalaisia ja verrokkeja:
MUOKS: hoksasin linkittää kanadanruusujen kestävyyskokeen sivujen kuviin ja tietoihin. Klikkaa linkkiä nähdäksesi kuvat ja tiedot  - se avautuu uuteen välilehteen.

AdelaideHoodles 2 kpl
Champlain 2 kpl
Cuthbert Grant 2 kpl
Emily Carr 2 kpl
Hope for Humanity 2 kpl
J.P Connell 2 kpl
John Cabot 2 kpl
John Davis 2 kpl
Luise Bugnet 1 kpl
Morden Belle 1 kpl
Morden Blush 1 kpl
Morden Centennial 2 kpl
Morden Fireglow 2 kpl
Morden Snowbeauty 2 kpl
Nicolas 2 kpl
Prairie Joy 2 kpl
Quadra 1 kpl
William Baffin 2 kpl
Aspirin 2 kpl
Rody 2 kpl
Baronesse 2 kpl
Henry Kelsey 2 kpl
Morden Ruby 2 kpl
Bonica 5 kpl
Lambert Closse 3 kpl
Sointu (rugosa)
Ilo (iso pensasruusu)
Alain Blanchard
Belle de Crécy (näivettyi purkkiinsa)
Duchesse de Montebello
Président de Sèze


Yhteensä 55 kappaletta!
 

Toivottavasti viikonloppuna sade vähän taukoaa, niin pääsee taas pihalle puuhaamaan. Kasvusto innostui saamastaan vedestä, että nurmen leikkuus on taas väistämättä edessä heti kun kuivahtaa. Samoin kitkeminen.

Koeruusujen maa  näyttää juurtuvan ja uutta kasvuakin jo näkyy. Hätäisimmissä on jo nuput, eli aurinkoa kiitos! Jännällä odotan ekoja kukkia, kasvuston tuuhenemista ja ruusumaan kukoistusta. Sitä on juhlallista kuvata ja siirtää tänne blogiin.

Pian siirrytään Juhannusviikolle! Kesäpäivänseisaus osuu tiistaille 21.6.
Siitä se syyspuoli sitten alkaakin :D

6 kommenttia:

 1. Tuohan on hyvä lista, millähän löydän sen tarvittaessa :) Tuosta muistui mieleeni Morden Blush, joka oli mulla muutaman vuoden ja oli tavattoman kauniskukkainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blushille kävi siis kalpaten? Upeita kukkia ja kuvia on tuolla kokeen kotisivuilla. Kieli pitkällä odottelen nuppja aukeavaksi. Juurtuisivat nyt ensin kunnolla.

   Poista
 2. Mulla on vaa muutama ruusu. Jalosellaasia ei huvita ruveta peittelemähän ja puskaruusuulle ei oo tällä hetkellä palio tilaa. Ei listas montaa tuttua oo. Komeetahan ne o :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi juttu nää ruusut mullekin on. Pidin kans niitä jotenkin liian vaivalloisina, mutta nyt minä testaan että onko vaiva suhteessa iloon minkä kokoinen.

   Poista
 3. Mahtava valikoima ja useimpia kaksin kappalein tai jopa kolmin. Noilla määrillä saa jo perusteellista kokemustietoa selviämisestä pohjoisilla vyöhykkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ticoliina, juuri kokemuksia tässä jahdataankin. Kaksi penkkiä, kaksi kappaletta koeruusuja ja kaksi tapaa viljellä pohjoisessa on testauksessa.

   Poista