sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Mä taimi olen sun tarhassas....

Omatekoisia taimia meillä on kaksi tytärtä. Heitä nimitetään B-sarjaksi. A-sarja on Maestron aiemmasta avioliitosta kolme aikuista lasta. Rakkaita kaikki! B-sarjan Kuopus päätti peruskoulunsa lauantaina. Sitä juhlittiin iloisesti koko viikonloppu. Ihan vain pienesti juhlistettiin oman perheen kesken grillaillen ja yhdessä aikaa viettäen. Kivaa oli! Kotoa pois muutanut esikoinenkin tuli viikonlopuksi kotiin juhlimaan. Äidin ruokapöydällä ON oma vetovoimansa...

Loput  ruusuntaimet puolestaan kotiutuivat Särkän taimiston kyydillä Blomqvistilta. Hauska sattumus oli siinä, että eilen tuli viestiä kaverilta joka oli ollut myös käymässä Blomqvistilla. Hän oli nähnyt venäläisen rekkakuskin lastaavan kasveja. Siinä vierellä oli ollut muutama laatikollinen lapulla Särkkä/Tita. Ne olivat lähteä rekan mukana, mutta kaveri oli tunnistanut nimen ja mennyt väliin: njet, njet! Kasvit pääsivätkin oikeaan osoitteeseen Raaheen.

Ruusupioni... mikä oivallinen aasinsilta ruusublogissa!

Nyt on kaikki saatavilla olleet ruusut päätyneet loppusijoituspaikkaansa tänne. Vähän Roope Ankkamainen olo. reilut 50 kappaletta erilaisia ruusuja - kanadalaisia ja verrokkeja, ihan huikeeta! Nyt on luvattu ikäviä yöhalloja lähiöiksi, joten viisasta oli pidättäytyä istutuksesta - tosin kovasti polttelee tuo istutus finaalioperaationa!

Keskiviikosta perjantaihin on tarjolla myrskytuulta ja hillitöntä vesisadetta, jos ennusteet menevät arvion mukaan. Kunhan myräkästä selvitään, niin alan istutella ruusuja maahan. On tätä odotettukin!

Kaikki ruusut ovat purkeissaan jokirannan taimialueella. Hyvältä näyttävät, vaikka jotkin ovat myöhäisempiä lähtemään kasvuun kuin toiset. Selkeästi kuollut on vain yksi verrokkiruusuksi ostettu Belle de Crécy, mutta luulen saavani siitä jossain vaiheessa eloisamman vaihdokin Oulujoen taimistolta.
Belle de Crecy - kuva lainattu ramblingrose.typepad.com

Talvi on kohdellut ikävästi puuvartisista nimenomaan ruusuja. Omat pensasruusuni ovat saaneet katkaisuhoitoa. Rugosat ovat pärjänneet, mutta monet muut ovat todella henkilaidan näköisiä. Särkällä käydessäni näin heille jostain tulleen ruusukuorman - eipä voi sanoa myyntikuntoisiksi. Jossain vähän henki pihisi, mutta yleisnäkymä oli kuollutta. Ankaraa aikaa taimistoviljelijöillekin - samat tuhot heilläkin on, mitä meillä omissa puutarhoissamme. Näkemäni taimet eivät päädy myyntiin, ja ruusuosastolla onkin aika tyhjän näköistä. Vähän leuhka olo... mun ruusu-osasto pursuaa hyvävoimaista kasvua ja syvän vihreitä lehtiä :D

Tämä kesä menee ruusumaan lisäksi perennamaiden uusimisessa. Lohduttoman paljon kuollutta ja aukkopaikkoja. Hankkimiani paikkausperennoja en myöskään ole istuttanut maahan, sillä kasvihuoneissa olleet perennat on paljon helpompi suojata pakkaselta taimilaatikoissaan kuin hajasijoitettuna kukkapenkkeihin.

Yritän kovasti olla rationaalinen ja harkitseva :D Luonne on kuitenkin malttamaton ja intoileva. Tasapainole tässä nyt sitten...

Hauskaa alkavaa viikkoa jokaiselle blogissa kulkijalle!

Kesäyön usvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti