perjantai 17. kesäkuuta 2016

Hyvässä seurassa!

Ruusuharrastus on minulla sangen uusi asia, ja tieto asian parista on enempi kuin tervetullutta. Siispä liityin Suomen Ruususeuraan. Tänä vuonna kun liittyy, niin saa kaksi kirjaakin - Ruususeuran kustantamat "Upeat ranskanruusut" ja "Tuoksuvat tarhakurtturuusut" -kirjat, joiden yhteisarvo on 25 euroa. Lisäksi tulee neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ruusulehti. Todella kannattaa liittyä nyt, jäsenmaksu on vain 22,00 €!

Kuvan lähde Suomen Ruususeura

Oma tietoisuuteni ruusuista on sangen vähäistä, joten nyt ruusuinnostuksen aallon harjalla kaikki tieto on kullan arvoista. Joku toinen on jo kokeillut erehtyä monin tavoin - minä voin päästä siis paljon vähemmillä mokilla :D

Olen suunnitellut kastelujärjestelmää ruusumaahan. Löysin paikallisesta halpamyymälästä tihkukasteluletkua. Ajattelin kokeilla miten se pelittäisi ruusumaan kastelussa.
Ruusunlehtien ei olisi hyvä liota kosteassa, kun se lisää tautiriskiä. Kukatkaan ei vesisateesta niskaansa niin välitä. Vaan maan pitäisi pysyä kosteana. Olisikohan tässä ratkaisu pelkästään maan kasteluun? Ajattelin ujuttaa heinäsilppukatteen alle tihkukastelultetkun maata kastelemaan  ja pumpun pyörimään ajoittan. Maaperän kosteuden saa helposti tarkistettua käsin katteen alta. Kokeillaan toimiiko - en ole ennen moista viritystä kokeillut. Jos ei toimi, niin kokeilu kustanti noin 20 euroa. Kerron kokemuksistani kunhan niitä kertyy.

Lupsakkaa viikonloppua! Vesisateet tuli ja meni. Vielä voi heitellä vettä niskaan, vaan se on ihan tervetullutta. Ei ole matonpesua eikä maalaushommia kesken.

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti tihkukastelu toimii. Se helepottaaski aikalailla, varsinki aluun kastelutarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee vielä kastelua vaativia kelejä. Nyt sataa lojottaa vallan armottomasti. Helpointahan se on kun taivas kastelee.

   Poista
 2. Tuo voisi olla ihan vänkä. Mutta sanotaan, että ruusupensaita, ainakaan isompia, ei saisi kastella, että juuret etsiytyvät syvemmälle maahan. Joten minulla on rännit joka nurkalla. Siitä kantelen vettä tarvittaessa. Tykkään, että se on hyvää jumppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt piisaakin rännivettä ja lisää tulee taivaalta. Näyttäisi sisätöiden päivälle.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kokeilu. Kerrohan sitten miten tuo kastelu toimii. Tuntuu, että voisi helpottaa ainakin alun kastelutarvetta. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mukavaa viikonloppua, Anneli! Kerron kuinka tihkuletku toimii - ja jos toimii hyvin, niin haen toiseenkin penkkiin. Letku saa olla paikallaan katteen alla koko kesän ja kytken vedenpaineen aina tarvittaessa.

   Poista