perjantai 10. kesäkuuta 2016

Järjestelmällisyys hajosi, mutta istuttamaan pääsin!

Myrsky vähän puhkui ja puhisi, mutta meni sievästi vaurioitta ohitse. Paras myrskyn terä viilsi jossain muualla kuin Raahessa. Illalla yhdeksän maissa lähdettiin koko porukka myrskybongaamaan meren rannoille, vaan ainoiksi kuviksi jäi kaksi joutsenta pitämässä aallokkoa niemen suojissa:


Ei ollut edes tyrskyjä, ei hienoa auringonlaskua kultaamassa maisemaa. Ei myrksyn tuhoja tai mitään huikeaa. Tuuli vaan aika rivakasti ja välillä nakkeli vesisadetta. Lähettiin pois - ensi kerralla paremmalla tuurilla.

Tänään oli hieno päivä - viileää ja tuulista. Siis oivallinen keli istutella ruusuja! Maaperä oli märkä ja taimet hyvin kasteltuja sateiden jäljiltä. Minulla oli hyvä istutussuunnitelma, valmis maa ja taimet ojennuksessa. Siitäpä pelaamaan palapeliä ruusupurkeilla:


Sijoiteltuani taimia kartan osoittamiin kohtiin, huomasin omaavani kuusi ruusua joille ei ollut paikkaa. Muistin Tantaun inspiraatioruusut! Ne puuttuivat suunnitelmastani. Siinä meni pasmat sekaisin vähäksi aikaa. Tetristä pelaamalla tiivistin vähän sieltä ja puristin vähän täältä - 'Aspirin', 'Baronesse' ja 'Rody' löysivät paikkansa.

Seuraava parkaisu tuli huomatessani, että osalla ruusuista on versoon kiinnitetty nimisäle, mutta suuri osa Blomqvistin taimista oli nimetty vain istutuspurkkeihinsa. Siis sisälle "leikkaa-liimaa-askartele - tuokioon.

Ensin tulostin nimilaput A4 paperille ja leikkurilla pilkoin nimet erilleen.
Seuraavaksi oli vuorossa laminointi


Lopulta vielä leikkaus erilleen ja säleet ovat valmiit

Tästä on vielä jalostettu muoto, jolla säleet kiinnitetään maahan, mutta en tuota kerennyt tähän hätään askaroimaan, kun piti kerjetä istuttamaan. Nyt on kuitenkin säänkestävät nimilaput, että opin kuka kukin ruuusumasssani on. Eiköhän me tulla tutuiksi kesän mittaan.

Koska en ole insinööri, niin luin vielä kertaalleen hyvät istutusohjeet kestävyyskokeen kotisivuilta. Istutin 10 - 15 senttiä syvälle. Tarvitsen lisää multaa, jolla sitten syyspuoleen katan vielä penkin. Joesta nostin ämpäreihin vettä ja maitokärryllä kärräsin penkin viereen. Puolet sain istutettua, toinen puoli vartoo huomiseen. Nyt ei selkä jaksa ilman pientä lepuutusta.

Antoisaa viikonloppua kaikille blogissa kävijöille!
2 kommenttia:

 1. Ei oo ihime, että selekä ei kestä. Huh, mikä urakka, mutta tuloo sulle komia ruusumaa.
  Vähillä vaurioolla tääläki selevittihi. Sähkökatkokset aiheutti enite harmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkä onneksi antautuu, kun vaaterissa yön yli elpaannuttaa. Päivän muiden aktiviteettien jälkeen taidan palata jälkiä pitkin takaisin ruusumaalle istutushommiin.

   Poista