tiistai 13. elokuuta 2019

Sataa kissoja ja koiria

Otsikon teksti on suora käännös englantilaisesta sanonnasta "I'ts raining cats and dogs". Se tarkoittaa kaatosadetta, mutta myös tässä potauksessa aasinsiltaa. Ensin se sade - tuo odotettu luonnonilmiö on pidättänyt esiintymistään oikeastaan Juhannuksesta lähtien. Vaan eilen aukeni taivaat ihan kirjaimellisesti. Sataa lotuutti melkoista kyytiä 25 mm ja lisäksi tihkua päälle.

Kauan odotettu ja niin tervetullut sade tuli viimein tännekin! Mikä ihana näky!
Sateen tasainen rummutus peltikatolla kuulosti upealle musiikille.

Ilma raikastui hurjasti ja maa kastui edes jotenkin. Rutikuiva maa ei pysty imemään rankkasateita, mutta vesi vieriin aina alaspäin. Tänään on tihkusateillut hiljoksiin taukoja pidellen. Töissä hyödynsin odotetun sateen levittelemällä säkkitolkulla syyslannotetta valittuihin kohteisiin. Työ jäi kesken, mutta onhan se päivä huomennakin.

Vesilammikotkin voivat olla ihania pitkän kuivuuden jälkeen!

Koirallakin sataa omalla tavallaan - tässäpä tämä aasinsilta sitten. Riekolla alkoi juoksu, jota odotin jo kuukausi sitten. Näkyy juoksujen väli olevan kuitenkin semmoiset 8 kuukautta. Mitäpä tuota turhan tiheään moista vaivaa....
'
Poseeraus.

Vähän säälien katson energistä kumppaniani, joka on nyt aika vetämätön tapaus. Pohdinkin voiko koira olla kipeä juoksun alkuviikolla? Ruoka maistuu ja vatsa toimii, mutta muuten tuo tättähäärä enimmäkseen huilailee. Lenkille lähtee kyllä mielellään, mutta pitkästi sitä ei huvita. Aivan kuin olisi väsynyt ja kipeä. Kissoillekin tulee ärhenneltyä ihan suotta.

Ei tämä sairas ole, mutta ei kyllä ihan oma itsensäkään. 

Tietenkin nyt kun itsellä on reissu edessä, niin Maestro saa huoltaa koiran rättisulkeisineen. Ja koira on syytä pitää vain flexin jatkona. Kaikkeen aviomiehen pitääkin taipua :D Tää on pakko hyvittää vielä jollain...

Iloa ja sateen ropinaa viikkoosi!

26 kommenttia:

 1. Niin, vihdoinkin satoi eikä vaan meinannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa! On taas niin helppoa hengittää tuoksuvaa ilmaa. Joka paikka olikin ihan pölyssä.

   Poista
 2. Vihdoin on sateita saatu täällä meilläkin. Lisää kuitenkin tarvittaisiin runsaasti.
  Olimme Pohjanmaalla kuukauden verran mökkilomalla ja vettä ei satanut sielläkään koko aikana, kuin yhden kerran ja sekin oli tosi mitätön kuuro.
  Riekolle runsaasti rapsutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jo koko Suomen yli pyyhkäisty edes jonkinlaisella sateella. Meillä tuli kaikkineen 35 milliä vettä. Autoi se pahimpaan kuivuuteen.

   Rieko kiittää sympatiasta ja rapsutuksista!

   Poista
 3. Vettä saatiin todellakin vihdoin. Kaatosadetta parina päivänä ja tihkua lisäksi. Nyt on hyvä. Ja rapsutukset karvakaverille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade raikasti ilmankin, ja kasvit saivat pahimpaan hätäänsä kunnon kastelun. Tihkusadetta on täälläkin tullut ajoittain pilven reunoilta.

   Karvakasat kiittävät!

   Poista
 4. Hyväku osuu vihiroon kohoralle. Vettä sais tulla kesän aikana tasaasehen tahtihin. Sanoosin, että meillon satanu viimmevuatista vähemmä. Voi Riako reppanaa. Onneksi on ohimenevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin osui! Meillä menee viimevuotisen kanssa melko samaa tahtia veden vähyyden kanssa. Nyt vaan on ollut kylmät kelit.

   Rieko viettää nyt koiran elämää kirjaimellisesti. Lenkitkin narussa.

   Poista
 5. Riekon poseeraus! :-D ♥
  Ihanaa, että sielläkin satoi ja kunnolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rieko osaa kyllä poseeraamisen ihan luontojaan. Vesisade elvytti kasvit, mutta osa puista ehti jo kellastua kuivuuttaan. No yleensä tämmöisen kesän jälkeen tulee tosi hieno ruska. Jää nähtäväksi.

   Poista
 6. hyvä että saatiin sadetta.meillähän sataa ämmiä takareet selässä, kun englannissa sataa kissoja ja koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takareet? Meillä sataa ämmiä äkeet selässä :D

   Poista
 7. Meillä ei ole vesimittaria, mutta aikamoisen määrän se tänään kerralla holautti, kun sinä aikana kun juoksin etsimässä ämpärin liiterin yhdelle nurkalle, oli toisella nurkalla jo täyttynyt yksi. Eikä katollakaan ole pinta-alaa kuin muutama vaivainen neliö. Lapset mokomat kun keksivät aamupäivällä levitellä ämpäriarsenaalin ympäri pihamaata, niin piti juoksujalkaa lähteä kaatosateeseen laittamaan ne takaisin. Ei ole takki kuivunut vieläkään :D Äsken kävin tihkusateessa tyhjentelemässä kaikki sadevesiastiat ja lasten leluihin kertyneet vedet (korvaus rankkasateessa ämpäreiden etsimisestä :D) kukkapenkkeihin, jotta yön aikana satavat vedet eivät valuisi hukkaan heinikkoon. Kaikenlaista se teettääkin, vaikka meillä ei edes ollut vielä ihan porokuivaa! Riekolle kunnon rapsutukset. Karolla alkaa kuuloaisti taas uhkaavasti heiketä, joten samaista vaivaa on odotettavissa parin kuukauden sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuuden jälkeen joka vesitippa on kullan kallis :D

   Kummasti koirilla juoksun saapuminen heikentää kuuloaistia. Radikaalisti.

   Poista
 8. Tulihan se sade vihdoin teillekin, hyvä niin.
  Viheliäistä hommaa se ainainen kastelu, voin niin kuvitella tuskasi kaupungin puistoistutusten kastelun suhteen.

  Täällä on ollut ihmeen vähän ja paikallisia sateita, ukkosenkin jyrinää on parina päivänä kuultu, onneksi hyvin maltillisia semmoisia.

  Tänne voisi sataa yhden koiranpennun ja muutama kissakin mahtuisi, semmoisista sateista tykkäisin. Rieko on ihan huippumalli posettaessaan, riemukkaita remmilenkkejä raisun rinsessan kanssa!
  Ja ihanaa a-luokan matkaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivattu sade! Pitkän kuivan kauden jälkeen on tihuutellut päivittäin, mikä on ilahduttanut kasveja ilmiselvästi.

   A-luokan matka on takana, mikä olikin ihan tajuntaa räjäyttävä reissu. Hatanpään Arboretumista onneksi sain sulta jo etukäteiskuvia, mutta päädyin lopulta kuitenkin hyperventiloimaan niiden ruusujen äärelle.

   Hivenen kyllä alahuuli väpätti saavuttuamme takaisin kituliaaseen pohjoiseen... se on aina reissujen hinta - tiedostaa oma pohjoinen kantti ja vyöhykkeen armottomuus. Mutta henkeä kyllä kohotti taas käydä katsomassa reheviä pitäjiä etelässä. Hatanpään osalta takana on vielä vuosisatainen perinne. Lepaan kartanon osalta vähän sama juttu. Nyt pitää sulatella!

   Poista
  2. Se ruusujen kenttä on huikea.
   Mulla olisi tarvetta laitella ruusutilaus englantiin ennen brexitiä, olisiko kiinnostusta?

   Poista
  3. Ei nyt ole semmoista inspiraatiota, mutta kiitos kun kysyit ja muistit minua!

   Poista
 9. Hyvä kun sinne rannikollekkin saita vesisateita. Tiälläkin on jo puissa kuivuus näkyvissä. Meillekkin on satteita suatu. Paljon pitäs vielä sattoo, jotta muat kastus kunnolla ja pohjaveit nousis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjavedet on pohjanoteerauksessa täälläkin, mutta täytettä on lykännyt. Ehkä parhaat sateet on vielä edessä, ja syksy onkin täyttä lotinaa. Ken elää, se näkee. Luonto tuppaa tasaamaan vuodenkierrossa sademäärätkin.

   Poista
 10. Meillä on ollut myös äärettömän kuivaa. Kastelua ei jaksa tehdä kun pitää kastelukannulla kantaa joka litra. Karhunvadelmat kuivui pystyyn ja sato oli kehno. Saa nähdä selviääkö kaikki perennat talven yli kun ovat moni niin pieniä. Täälläkin satoi nyt aika reippaasti mutta pintaa syvemmältä on ihan tuhkaa. Rieko koita kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantovesi on tässä kuivuudessa ihan kovan luokan urheilusuoritus! Meillä on tihistellyt tihkusadetta nyt monta päivää, eli pahin kuivuus on takana. Yön kastekin helpottaa osaltaan.

   Rieko kestää ihan jees, kun olen taas kotona. Tervetulohyppelyt ei meinanneet loppua ihan millään. Kolmen päivän poissaolo oli koiran mielestä ihan liikaa.

   Poista
 11. Kaikki loppuu joskus, kuivuuskin.
  Jotkut nartut ovat väsyneempiä. Hormoonit tekevät tepposiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppui kuivuus onneksi viimein. Minua on työllistänyt työnkin puolesta kastelu ihan liikaa - se on pois kaikesta muusta ylläpidosta. Sade on ollut ihan mannaa taivaalta!

   Tämmöinen vetämätön versio aussista on uusi kokemus. Välillä tuo hillitönn energisyys on tuntunut riesalta, mutta kun se on ollut pois - kaipaan sitä :D

   Poista