lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kukkapuita ja meren riemuja

Pohjola tulee hitaasti kaiken kesän kohinan perästä. Meillä omenapuut lopettelevat ja syreenit kukoistavat. Blogi kulkee pari päivää jälkijättöisesti, joten otetaan omenat ensin. Kukinta oli huikean runsasta!

Marjaomenapuu (Malus baccata) on meidän kihlajaispuu, joka on istutettu 1998.
leveyttä on yli 10 metriä, ja kukkia joka vuosi ihan hurjasti!

Joka ikinen vuosi tämä peittyy valkoisiin kukkiinsa upeasti. Ihana puu!

Meillä on tavallisia omenapuita jonkin verran, ja nekin kukoistavat ihanasti. Koristeomenoista löytyy ihana vaaleanpunainen unelma neuvoksenomenapuu (Malus 'Echtermeyer')

Riippuvaoksainen Neuvoksenomenapuu. Ja Rieko.

Aika makeet kukat! Ja niitähän on ihan hurjan paljon. Syksyllä puuta
koristaa kirkuvan punaiset, minipienet omenat.

Syreenien aika alkaa täällä justpian. Maisemassa nousee esiin kussakin hetkessä loistavat lajit. Vauhti on hurjaa näillä lämmöillä! Viilennystä löytyy meren rannasta, jonne vien koiruuden joka päivä nauttimaan vesipedon elämästä. Lämpimillä keleillä vesileikit on Riekon mielestä ihan parasta!

Tämä koira rakastaa vedessä lorkkimista!
 Pyörälenkeillä on kivaa käydä ja tiheän mustan turkin omaavalle Riekolle juokseminen on ihanaa - mutta helteellä liian kuumaa. Kuusimetsien viileys tarjoaa toisen vaihtoehdon, mutta siellä on sikapaljon sääskiä. Mieluusti mennään merenrantaan uimasilleen, kun lämpöä on muihin hommiin turhan paljon.

Vesi on tämän koiran lempielementti.

Meillä on paljon vapaita ja autioita rantoja, joissa voi vapaasti kulkea koiran kanssa. Merta rakastan minäkin, joten on ihanaa vaellella rannoilla kesäiltaisin. Lokkien ja tiirojen kirkuminen käy musiikista. Ja iltarusko aaltojen toisintamana on ihan parasta taidetta.

Hupi, liikunta ja viilennys.

Riekon elämänilo on tarttuvaa sorttia, mutta itse en ole varpaitani meriveteen
vielä kastanut. Oikeasti se ei hurjan lämmintä vielä ole...

Juhannusviikko alkaa tuota pian, joten pikkukesä alkaa olla vietettynä. Äkkiähän se aina menee, mutta isokesä onkin edessä. Pionien nuppujen määrän huikeutta huokailen päivittäin. Meillä on paljon makeaa ihanaa tiedossa!

Virkistävää viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Aivan hurmaava tuo Neuvoksenomenapuu kukkaryöppyineen!
  Omenapuiden kukinta lumoaa aina.
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvos kukkii enemmän kuin koskaan - kuten muutkin kukkapuut. Nyt tulee ihan hykerryttävä kukkavuosi! Omenankukkien tuoksu on ihanan kesäistä!

   Poista
 2. Ihanat omenapuut kukissaan. Rieko nauttii myös kesästä täysillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhytaikainen ilohan omenankukat ovat, mutta ne pienet omenat antavat seuraavaksi väriä puutarhaan. Rieko nauttii tosi paljon uimisesta.

   Poista
 3. Omenapuiden kukinta ol tänä keväänä kaunista kahottavoo. Kannattaa istutella omppupuita ja koristeomenapuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää omenoita mahtuisi kyllä, ja lajikkeissakin on tosi paljon jo tarjontaa.

   Poista
 4. Koristeomenapuutkin ovat kauniita myös syksyllä, kun niissä on pienet omenat. Aina katson, kun yhdellä naapurilla omenat olivat puussa koko talven. Olivat hauskan näköisiä. Meillä koira menee mielellään rantaaa, mutta vain varpaat kastelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosikertaomenia naapurillasi ;D. Kuumalla ilmalla uiminen tuo viilennystä ja on tehokasta liikuntaa. Itse kun en ole pirteimmilläni hellekeleissä, niin nuo uimareissut on ihan pelastus lenkittäjällekin.

   Poista
 5. Kyllä vaan osaa olla kauniita omenapuut. Koristeomenapuu taitaa päästä hankintalistalle ihan vaan viihdearvonsa vuoksi, on se kukkiessaan huikean kaunis.

  Mites se tuurenpihlaja, joko kukkii? Meillä on lautasen kokoisia kukkaterttuja muutama, sulla oli puu niitä täynnään eli kuvia pliis.

  Rieko on kyllä mainio - ja kovin onnellinen koiruus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeompuissa on kauneutta hurjasti. Kannattaa sijoittaa joku ropo vuosien toistuvaksi iloksi.

   Tuure aloittelee kukintaansa, samoin rhodot. Löysin 'Sensation' syreeninkin, ja kuvia tulee kun kerkiää :D

   Poista
 6. Onpas kihlajaispuussanne huikean runsas kukinta. Meillä tavalliset omenapuut kukkivat melko vaisusti ja tuulinen sadepäivä vei nekin kukat mennessään. Kaksi edellistä vuotta omenapuut ovat olleet täynnä kukkia ja sen myötä syksyllä hedelmiä, joten sallittakoon niille lepotauko. Sen sijaan koristeomenapuut ovat kukkineet loisteliaasti. Olen ollut niiden äärellä onnesta sekaisin.

  Kuvistakin näkee, että Rieko nauttii vesipedon elämästä. Mikä onni teillä onkaan päästä meren rantaan kävelemään ja nauttimaan. Ja vielä ilman hiekalla makaavaa ihmispaljoutta. Taidanpa jutella Ukkokullalle, jos tehtäisiin Porkkalanniemeen luontoretki lähipäivinä.

  Juhannus on ovella ja kesästä nauttiminen jatkuu. Koko ajan on tunne, että luonto ja puutarha ovat kasvussaan ja kukkimisessaan monta askelta edellä. Täytyy kuvata ahkerasti, jotta on talvella taas ihastelemista senkin edestä, mitä nyt ei ehdi.

  Anteliaita kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muistopuita moneen lähtöön. Häälahjatammi on jo komea puu, eikä 10-vuotishääpäivän taalainkoivukaan ole enää mikään pieni. Tälle kesää pitää valita jokin 20-vuotishääpäiväpuu.

   Meri on loppumattomien seikkailujen ihmemaa kaikkina vuodenaikoina. Ja rannat täällä ovat vapaita, jonkin verran on kesämökkejä kuitenkin. Sinne sekaan sopivat kaikki ihmiset, hevoset ja koirat.

   Valitettavasti rikkaruohotkin on edellä... perässäjuoksijan tunnelmat kieltämättä on.

   Poista
 7. The trees in bloom are so beautiful.
  My dog also loves water.
  Wonderful photos.
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Maria! Midsummer is full of light, so flowers bloom so fast over.

   Poista
 8. Minusta tuntui, että tänä vuonna meidän omenapuussa oli kukat vielä tavallistakin lyhyemmän aikaa. En tosin muista, että miten kauan ne aiemmin ovat olleet, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että nyt kukat juuri vasta avautuivat ja sitten ne jo alkoivatkin putoilla. Ekaa kertaa myös bongasin mehiläisiä pölyttämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään ja kommentoit blogissani, Aliel! Omenakukat ovat hetken ihanuus - mutta se hetki on aina niin mieliinpainuva! Siksi kameran kanssa ikuistetaan talvi-iltojen iloksi kesämuistoja.

   Poista
 9. Ihastuttavaa🤗ja onnenkoira Rieko kun saa nauttia monenlaisista asioista.
  Merkkipäiväpuut onkin huippu idea! Miksei minulle ole tullut mieleen😳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rieko on talon ainoa lellikkikoira, joten aktiviteetteja tarjotaan aktiiviselle koiruudelle. Onneksi virikkeitä on ihan käden ulottuvilla. Vesielementti on hyvin lähellä Riekon sydäntä, joten unelmia on helppo toteuttaa.

   Muistopuut on ihan parasta. Niiden kasvun seuraaminen on tunnepitoinen harraste.

   Poista