torstai 11. elokuuta 2016

Pieniä tarinoita

Tarinat ovat aina kiehtovia. Kertoohan se minustakin jotain, että lempikirjani on Antoine De Saint-Exupéryn Pikku Prinssi. Minun elämäni mottokin on sieltä lainattu: "Silmät ovat sokeat, vain sydämellään näkee hyvin" Toisaalta myös Nalle Puhin ja Muumien lämmin filosofia kolahtaa lujaa. Jonkin mittapuun mukaan hyvinkin lapsellista, mutta kun monimutkaiset asiat yksinkertaistaa, niin se helpottaa pieniä aivosoluja kummasti. Ja lopulta eniten merkitsee lämpimät ja rakkaudelliset ihmissuhteet. Niin suuren pientä on minun onneni.
Usva on taikaa

Ruusumaaprojektin aikana sitaatti "Aika, jonka olet tuhlannut ruusullesi, tekee siitä niin tärkeän sinulle" kaikuu korvissani yleensä aina, kun ruusumaalla puuhailen. Ruusumaa on minulle seikkailu, joka pysyy paikallaan ja tapahtuu ajassa.

"Joskus hyvin pieni asia voi varastaa suuren palan sydämestäsi."
A.A. Milne: Nalle Puh

 

Tuli yö ja suuret tähdet, ja Hemuli rakasti yhä puutarhaansa.
Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä
- Mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.
Tove Jansson: Näkymätön lapsi ja muita kertomusia

Syksyn suuria iloja on kuutamot ja tähtitaivas
 Ajattelen juuri parhaillaan revontulia
Ei voi tietää ovatko ne olemassa vai näkyvätkö ne vain.
Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levollliseksi.
Tove Jansson: Taikatalvi

Nämäkin kuuluvat syksyn pimeyteen bonuksina

Taivaan tulet eli reposet

Onko sinulla omaa mottoa tai puhuttelevaa ajatusta?

Syksyn lähestyminen hiipii hiljalleen - kesä täyttyy kohti sadonkorjuuta. Monille se tuo apeutta - kesä meni jo! Aiemmin olin alakuloinen syksyisin, mutta se ikää myöten helpottaa näköjään. Syksy tuo viileyttä kesän kuumuuteen, suloista pimeyttä kesän valoisuutta pehmentämään. Lepoa hektisen energian jälkeen. Kesä on ulospäin suuntautumista, liikkumista ja aktiviteetteja. Syksy salliin lepoa ja hiljentymistä. Syksyllä saa vetäistä villasukat jalkaan ja kaivaa illalla kirjan tai käsityön. Syksy tarjoaa vaihtoehtoja.

Nautitaan nyt kuitenkin näitä kesäisiä päiviä, riittää näitäkin! Kalenteri kulkee elokuuta, joka on elon korjuuta. Satoa tulee hyötymaalta runsaasti!

4 kommenttia:

 1. Mukavan tunnelmallinen postaus. Syksyä on tosiaan ilmassa, mutta tosiaan silläkin on puolensa.
  Minun mottona toimii joskus kysymys "How hard can it be?" Minusta siihen tiivistyy uteliaisuus, yritteliäisyys ja ehkä myös ripaus typeryyttä sekä optimismia. Sen ajatuksen voimalla on tehty remontit ja tartuttu pihatöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutteleva motto. Semmoinen itseä haastava ja siten dynaamista liikettä ja rohkeutta kysyvä. Kiitos Piparminttu!

   Poista
 2. Kiitos kivasta postauksesta, nuo kuvat ovat taas aivan omaa luokkaansa.

  Pää on tyhjä kaikesta, mottoja ei tule mieleen eikä oikein mitään muutakaan, ensi viikko hyökyy päälle kuin juna, how hard can it be?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistit kyllä pahan... toivottavasti asiat sujuvat suunnitelmien mukaan! Täällä ollaan hengessä mukana - peukut teipattuna pystyyn ja ajatuksen voimalla rinnallasi.

   Poista