tiistai 23. elokuuta 2016

Lähdetkö sinäkin - taimipäivä Mustilan Arboretumissa la 27.8

Matkakuumetta pukkaa, perjantaina hyppään ison pakettiauton kyytiin päätyen lauantaina Mustilan Arboretumin taimipäiville. Lähdetkö Sinäkin nauttimaan puutarhapäivää Suomen suurimpaan ja vanhimpaan arboretumiin?
Kuvat viime visiitiltä syyskuussa 2012. Joku vaahtera on tämä.

Mustilassa on 120 hehtaaria puulajipuistoa, paljon eksoottistakin katsottavaa, taimikauppiaiden tori, luentoja ja opastettuja kierroksia. Kaikki vaivaisen vitosen pääsymaksulla. Kahvilasta saa kaffetta, leipomuksia, suolaista purtavaa ja keittoa ostettua nälän piilottamiseksi.
Atsaeat vaihtamassa syysväriin syyskuussa.

Taimikauppiaita on ympäri Suomen ja Virosta asti. Valikoima on varmasti mielenkiintoinen niin perennoissa kuin puuvartisissakin. Varmasti löytyy myös vaativampaan makuun ostettavaa. Kannattaa varata käteistä rahaa, sillä kaikilla myyjillä ei ole maksupäätteitä mukanaan.

Pterocarya rhoifolia eli japaninsiipipähkinä
Mustilan arboretum on ollut suuri innoittaja omaan puuvartisten harrastukseeni. Jostain ihmeen syystä minulla ei vain kasva yhtä hyvin, runsaana ja monilajisena... yritystä kyllä on, mutta jossain kohdin voi vain todeta vyöhykkeen olevan vähän sopimaton laajempaan harrastamiseen.

Mustila on elämys! Jalopähkinöitä syysasussa.
Köynnöshortensia kiipeää mäntyä pitkin
Jos tulet Mustilaan, niin minut voi käydä tervehtimässä Särkän Perennataimiston osastolla. Huseeraan siellä myymässä päivän.

Euonymus planipes eli kirsikkasorvarinpensas

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parhaalta - eikä tuossa ensinkään vielä kaikki... sitten blogikirjoitusta pukkaa. Elämyksiä tiedosssa :D

   Poista
 2. Tuahan olis aiva mahtava päivä! Mutta se vaatiis taas erikoosjärijestelyjä. En oo Mustilas ikää käyny. Joskus pitääs. Tualla olis tiätenki taas aiva ylivoimaasia houkutuksia. Oon ny oikee urakalla täytelly tyhyjiä paikkoja, nii että rupian kohta tarvittemahan tuallaasta, pihan venytys-kurssia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistä joskus matkareitille visiitti. Hieno paikka kerrassaan!

   Poista