perjantai 12. elokuuta 2016

Elokuun pääsiäistipu ja muita merkittäviä tapahtumia

Voi iloista perhetapahtumaa Kukkenheimissa! Tipi the Bird on sinnikkäästi hautonut kahdeksaa munaa. Kaksi munista meni jostain syystä rikki ja kuusi jäi. Tänään kuoriutui Kukkenheimin lyhyen historian ensimmäinen Tipu:
Niin mahdottoman pieni, mutta pahuksen ponteva piipittämään!
Viisi munaa on vielä kuoriutumatta, jännittää hurjasti! Oikeasti olen tehnyt ilkeitä emokanalle. Yksikään sen hautomista munista ei ollut sen oma. Keräsin puhtaiden maatiaisten munia sille alle. Tipi on Sussexin ja maatiaisen sekoitus. Mutta äitiyden tärkeys paistaa joka tapauksessa Tipin joka eleestä. En kerro sille, että toisten munia haudoit....
Peukaloinen! Oikeasti mun peukalon mittainen vain.
Nyt hirvittää, että maailma kanatarhassakin voi olla pienille vaaroja täynnä. Se voi tippua, tallaantua, ja ties mitä voi sattua! Pesä on vielä korkealla, kun en uskalla laskea sitä maan tasalle ennen kuin kaikki on kuoriutuneet. Laitoimme tipahtamisesteen ja toivotaan muiden munien nopeaa kuoriutumista. Vaihtoehtona olisi siirtää pesue talvikanalan puolelle, mutta sieltä ei ole ulkoilumahdollisuutta. Viisaammat vois  neuvoa, minä alan tässä vauvanruokia keittelemään...
Ylpeä isä muun haaremin keskellä
On laumassa tosin toinenkin kukko... tai kukonpätkä.
Toivottavasti se ei ole vetänyt ns. välistä.

Toinen merkittävä ilon aihe on tuleva Mustilan Arboretumin taimipäivä lauantaina 27.8 - pääsen sittenkin matkalle mukaan! Jos olette tulossa sinne, niin minut löytää todennäköisesti Särkän Perennataimiston osastolta. Minä olen se lyhyempi jolla ei ole partaa :D Ihan helppo tunnistaa.

Reissuun sisältyy aivan ihana bonusosuus, joka alkaa Nastolasta. Luulen tapaavani monia ihastuttavia ruusuja ja niiden vaalijoita. Siitäpä sitten kirjoittelen matkarapsaa tänne blogiin med hyvin ruusuiset kuvat. Tuskin maltan odottaa!!!


Keveitä askeleita poluillesi! Tervetuloa Hannele Koivisto seuraamaan blogiani!

14 kommenttia:

 1. Onnittelut suloisen perhetapahtuman johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nollis - ehkä päästään peräti kuutosiin heti kerrasta! Jännityksellä seuraan. Vein pesään evääksi keitettyä kananmunaa ja kaurahiutaleita. Vielä pitäisi keksiä jokin pieni ja sievä vesikippo, johon ei taatusti huku. Yö aikaa kehitellä...

   Poista
  2. Hyvin on homma hallussa, keitetty muna on superruokaa tipuille. Ne pärjää muutaman päivän ruskuaispussin eväillä mutta kyllä se noukkiminen ja ruuan etsintä on niille niin luontaista. Ne voi ihan hyvin laittaa alussa vaikka kanihäkkiin tai muuhun katiskaan, etteivät huku tai joudu hukkaan.

   Ja minä veikkaan, että ainakin yksi tulee kiharasulkaiseksi ;-)

   Poista
  3. Keitin munia ja sekoittelin kaurahiutaleita sekaan. Kehitttelin vielä pesään mahtuvan, hukkumiselta suojatun juoma-astian sinne.

   Hyvä veikkaus - raporttia seuraa, kunhan tiput varttuvat! Voihan siellä jollakin kasvaa höyhenet varpaissa...

   Poista
 2. Voihan tipunen, kun on söpönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta - lisää kuoriutujia odotellaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Between, itseäkin hämmästytti tuo pienuus!

   Poista
 4. Söpö! Toivottavasti saa pian sisaruksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä odotellessa, Navettapiika. Eläinlapsi on aina söpö!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Gitta - tämä on pieni ja äänekäs. Miten voi noin pienestä lähteä iso piipitys?

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello, seuraavaksi jännätään ovatko kukkoja vai kanoja.

   Poista