sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Valkoiset ruusut ja kotikotkot

Kanadanruusut ja kokeen verrokkiruusut alkavat kukkia. Sikäli hämmästyttävää, koska ne on istutettu vasta tänä keväänä. Jokainen versonkärki pullistelee nuppuja. Huikeeta! Valkoiset sortit kerkiävät ensin.
'Aspirin' on nyt täysin auki. Hento vaaleanpunainen häivähdys läheltä katsoen.

Kanadalaisista 'JP Connell' nykäisi heti melkoisen kasvun ja kukkii parhaillaan. Tästä arvaa helposti, että se on köynnösruusu. Hento keltaisuus vaihtuu kukan vanhetessa. Katsotaan miten käy, mikään hurjan keltainen tämä ei ole.

Kokovartalokuva 'JP Connell'ista. Tuki näkyy olevan vinossa :D

Pionivainaiden tuet ovat nyt alkuajan tukina. En tiedä minkäkokoisiksi nämä kasvaa, joten parannetaan tukia sitä mukaa kun selviää mihin mittoihin kasvavat täällä.

On se kaunis!

Ihan ilman aasinsiltaa haluan esitellä Kukkenheimin ja sen asukkaita:
Kesäkukkenheim, eli kanojen kesäpalatsi. Minulla oli monta vuotta unelmana saada tänne omia kanoja, mutta Maestro ei lämmennyt ajatukselle. Hirnakka sitten vain toi reilu vuosi sitten alkupanoksen omaan kanalaan, Kiuruvetisiä maatiaiskanoja ja jokusen Hy-Line tehokanan. Hupipanoksena oli Silkkikana-chabo mix kukko Elvis. Semmoinen nyrkin kokoinen räähkä, jolla on omintakeisen riipivä kiekuminen. Maestro oli tällä tavoin suorastaan pakotettu rakentelemaan kanalat. Ensin tämä kuvan kesäkanala, sitten talvikanala entiseen hevosten talliin.

Periaatteessa kanat pysyvät tuolla verkkotarhassa. Vapaana ne saavat olla kun on tarpeeksi henkilökuntaa katsomaan että pysyvät puiden alla. Haukkatiheys täällä on huomattava. Pullea kanapaisti olisi niille mieleen.

Sekalaisen kanalauman päällikkönä on Nox (lat. yö) - komea kukkomme!

 Virkaveljenä ja mielestään pääkukkona on pikkuinen Elvis. Kukot eivät onneksi ottele keskenään.

Kanat tuottavat huvin lisäksi erinomaisen hyviä munia sekä lantaa. Meillä on istumapaikat tuossa kanalan edessä, josta on hyvä seurata kanalan elämää ja edesottamuksia. Ne ovat tosi hauskoja!

Viikonloppu tuli ja meni melkoisen vauhdikkaasti. Hyvää alkavaa viikkoa, kelit näyttäisi vähän kuivemmille ja lämpötilat sopivilta askaroida puutarhassa!Tarja - tervetuloa lukijaksi!

6 kommenttia:

 1. JP on huikean kaunis ruusu. Laitapa sen kasvusta kuvia lisää loppukesästä. Olisi kiva nähdä, miten se venyy yhden kesän aikana.
  Eläinten touhuja on kiva katsella. Penkki kanalan kupeessa tarjoaa varmasti parempaa hupia, kuin telkkari sisällä.

  VastaaPoista
 2. Varmasti laitan, Between :D Varmaan kyllästyksiin asti kuvailen koeruusujani. Joka ainoa ilta vietän mukavan hetken ruusumaassa, nyppien katteen alta kurkistelevia juolavehnän alkuja. Tunnen sadistista tyytyväisyyttä, että kitken ne hengiltä!

  Ennen oli eko-tv:nä hevosten laidunmaat, mutta nyt naapurin hiehot ja omat kanat viihdyttävät.

  VastaaPoista
 3. Todella ihana ruusu ja upea kanojen kesäpalatsi. Kyllä niiden niin sanotusti kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kruunu Vuokko visiitistä ja tervetuloa lukijaksikin! Näitä ruusuihanuuksia alkaa putkahdella kukkaan mukavaa tahtia. Kaikki uusia tuttavuuksia minullekin. Ja kanoilla tosiaan kelpaa. Myös kanat voi hemmotella piloille. Varsinaisia kermapyrstöjä.

   Poista
 4. Oi mitä ruusuja, ihania valkoisia! Minulla on muistaakseni se Hope for the humanity, tuota Aspirinia en muista hankkineeni ja sekös harmittaa.

  Kanat pitäisi olla lakisääteisiä, sikäli mikäli kun niille vain saa säädylliset tilat, ovat pieniä, halpoja ja tehokkaita terapeutteja. Tänään ilahduin aidosti kun kuulin vastapäiseltä rinteeltä kanasen munintalaulun, ihan tuttu nuotti oli rouvalla kun tuli munaamasta. Enpä olisi uskonut, että semmoisenkin nuotin oppii kuulemaan, elämän lahjoja.

  Ihanaa viikkoa sinne Suomeen, ruusuntuoksua ja kesän iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanan kotkotus ja kukon kiekuminen voivat olla hyvinkin kotoisia ääniä. Ja näköjään kana munaa espanjaksi ihan samalla nuotilla :D Munatkin tehdään samalla mallilla ympäri maailman.

   Kävin maailmalla yhden päivän, ja jopa oli poissaollessani pohjoisen helteissä Esteri lahjoittanut taas 22 milliä vettä kotikentälle. Piisais... kovasti piisais jo!

   Poista