torstai 28. heinäkuuta 2016

Asiaton välipostaus kissa-aiheesta

Tämä postaus on ihan asiaton puutarhamaailmaan. Mutta kun Rauski-pentu sulostuttaa elämää, niin annetaan palstatila talon kissoille tämän kerran.

Nyt niitä katteja on taas seitsemän taloudessa. Vähemmälläkin tulisi toimeen, mutta kun pontevasti olin poikkiteloin kissan hankintaan, niin viimein luovutin ihan kyllä perustelluista syistä. Rauski tuli ja valloitti kaikkien sydämen.


Kaikki katit ovat maatiaisia, mutta suurin osa pitkävillaisia. Osa on myös monivarpaisia ja yksi töpöhäntäkin. Sekalainen seurakunta.  Vanhin on 16-vuotias Quu:


Talon vanha matami ja mahdottoman hyvä pyyntikissa. Tämä usein häipyy kesälomalle palaten sorsanpyynnin aikaan kotiin. Tällä hetkellä kahteen viikkoon ei ole havaintoja Quusta. Ehkä se tulee, ehkä ei. Vapaana olemisen kääntöpuoli on elämän arvaamattomuus.

Seuraava ikäjärjestyksessä on Welho alias Suttura, nyt 7-vuotias ikiteini

Hirveän pienoinen, töpöhäntäinen ja monivarpainen emäkatti. Mahdoton kehräämään ja käyttäytyy edelleenkin kuin pennut. Tästä seuraavasta kuvasta näkee monivarpaisuuden - jokin geenimutaatio se on. Meilläpäin näitä sanotaan laivakissoiksi.


Welho penikoi ainoan kerran 2010 ja ainoa eloon jäänyt pentu oli Vegara, joka tietenkin jäi sitten itselle - eihän sitä ainokaista voinut maailmalle saattaa.


Vegara on paljon emäänsä isompi tytär, pitkävilla ja monivarpainen. Myös komealla hännällä varustettu. Vesimyyräspecialisti, joka maineensa manttelin peri edesmenneeltä Nassikka-kollilta.


Hattara on syntynyt 2012 ja samaa sukukuntaa kuin nyt tämä uusi Rauski.
Ehkä sekopäisin koko kattailaumasta, sellainen hysteerikko. Matolääkkeen syöttäminen on yhtä tuskaa tälle panikoijalle, mutta aina siitä selvitään.

Hattara penikoi 2013 ja kotiin pentueesta jäivät kolli Puffle ja Nipa-neito:


Puffle - talon konsulttikolli. Täydellinen idiootti ja suloisuus samassa paketissa. Osasi kiivetä puuhun, vaan ei osannut alas. Kahdesti massiivinen, vuorokausia kestänyt "pelasta-kissa-puusta" operaatio tämän pöljän kanssa. Sittemmin oppi, eikä kiipeile puihin. Luojan kiitos! Kehräys on hirveällä volyymilla. Aivan sama saundi kuin betonimyllyssä.

Siskonsa Nipa alias Nipsu. Talon fiksu kissa. Jos velipoika jäikin ilman järjen valoa, niin tässä päässä sitä on tuplaten. Talon ainoa siisti kissa, eli sileäkarvainen


Nyt sitten karvaisen joukkion jatkona Rauski. Hyvin on sakki sopeutunut uuteen perheen lisään.

Se on taas menoa sohville ja ikkunaverhoille... mutta paljon naurua ja iloa pienen pöljäilyistä. Kukaan muu meillä ei ilahdu roskasta lattialla, kuin tämä pieni karvapallero!

Valoa ja iloa päivääsi! Palaan puutarha-aiheeseen jatkossa taas tukevasti.

16 kommenttia:

 1. Kyllä puutarhablogiin sopii vallan mainiosti myös siellä liikkuvat eläimet, kesyt ja villit. Elämän kirjoa on liki mahdotonta rajoittaa ja sulkea pois jotain näin hurmaavaa,kuin perheenne tuore jäsen Rauski. Ihastuttava pieni herra, mutta ihania ovat kaikki muutkin kissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Onhan nämä semmoisia puutarhakavereitakin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Mimon mami, kattieläimet on hupaista seurattavaa. Pentu hulluudessaan on naurattavan hassu kapistus.

   Poista
 3. Voi mitä sulaoisuuksia! Kerrassaan syötävän ihania! Oon kyllä kissaihminen henkeen ja vereen, mutta allergikko perheessä rajoittaa lemmikin ottamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, rajoituksia täälläkin olisi tarvinnut jo monta kissaa sitten. Onneksi asumme maalla, eikä tiestä ole vaaraa kissoille. Naapuritkaan eivät häiriinny mitenkään. Lokoisia kissanpäiviä riittää.

   Jokainen katti on leikattu, joten sisäsyntyistä lisääntymistä ei enää voi tapahtua. Luojan kiitos!

   Poista
 4. Ooooh mikä söpöys <3
  Pitkää ikää ja monia vuosia Rauskille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Hirnakka! Kissanpennuilta söpöily onnistuu ihan luontojaan. Ja hulluttelu!

   Poista
 5. Miksi omista lemmikeistä kirjoittaminen voisi olla "kiellettyä" tai asiatonta? Nehän kuuluvat asiaan ja pihapiiriin yhtä olennaisena osana, kuin kukat ja muut kasvit.
  Hauskat nimet kissoilla ja hyviä kommentteja kunkin ominaisuuksista ja vahvuuksista. On kyllä söpönen tuo uusin tulokas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Maatuska! Enempi omissa ajatuksissa oli pitää tämä ruusumaan projektiblogina. Voihan sitä välillä höpöttää jotain muutakin. Muutenhan tämä kuolee talveksi kokonaan.

   Poista
 6. Voi hilkkari tentään. Onneksi ei teillä poikettu. Mielessäni olit, Tita, ja tiesin sun lähellä asustavan. Ja mielenkiintoakin olisi ollut. Kävimme Särkällä ja vettä tuli niin kaatamalla, kuin vain voi. En kehdannnut viestitellä näin lyhyellä varoitusajalla kaatosateessa. Mutta muistan kyllä sielläpäin liikkuessa. Yritän ilmoittaa sen verran ajoissa, että ehdit nuo kissit laittaa kunnon piiloon ja turvaan. Isäntä ei olis tuosta Rauskista selvinnyt. Luulen että paidan alle olis ilmestynyt outo kohouma ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan, Mörökölli. Yleensä aina kotona. Ja aina tervetuloa, vaikka lyhyelläkin varotusajalla.

   Lähellä on Rauskinkin kotopaikka. Siellä on joka kesä pentuja... Nytkin on samasta pentueesta liki vastaava painos vapaana. Oikein suloinen!

   Poista
 7. Ihania ystäviä ovat nuo kissat!! Ja suuria persoonia! Terveisiä meidän Majurilta ja Ruusalta. Vihdoin sain Ruusalle matolääkkeen, suoraan vain kurkusta alas. Oli minulla tosin apuri pitelemässä häntä kiinni. Kaikkea oppii kun opettelee.

  VastaaPoista
 8. Ihania ystäviä ovat nuo kissat!! Ja suuria persoonia! Terveisiä meidän Majurilta ja Ruusalta. Vihdoin sain Ruusalle matolääkkeen, suoraan vain kurkusta alas. Oli minulla tosin apuri pitelemässä häntä kiinni. Kaikkea oppii kun opettelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilleriin voita ja atuloilla kitusiin asti annosteltuna onnistuu meillä. Sarjatyönä aina seitsemän kissaa parin kuukauden välein, koska ovat ulkona vapaasti.

   Poista