tiistai 1. tammikuuta 2019

Unelmabudjetti vuodelle 2019

Vuosi vaihtui ehkä iloisimmin merkein, kuin ikinä aiemmin. Nuoriso-osastoa pyyhälsi tänne juhlimaan kahden pariskunnan verran. Minulla oli työpäivä, ja siinä välissä käytin äitiäni päivystyksessä apua saamassa. Ehdin kuitenkin kotiin laittamaan tarjottavat ojennukseen.

Elämää suurempien voimien äärellä.

Syötiin hyvin, seurusteltiin ja saunottiin. Maestron pakollinen kuvio on ostaa joku raketti, vaikka niitä vastustankin äreästi ja sitkeästi vuodesta toiseen. Rieko ei ollut paukkeesta moksiskaan, joten sekin sujui ihan huolettomasti. Kissat nyt ei kummeksu yleensäkään mitään, joten eläinkunta vietti vuoden vaihtumisen ihan leppoisissa tunnelmissa.

Kokeilkaapa kuvata ilotulitusta lumimyrskyssä :D

Uusi vuosi tuo aina jotain odotteita, joita toiveiksi tai unelmiksikin voisi puhutella. Mitään lupauksia en tee, sillä en suosi itseni silmään pissimistä. Mitään en lupaa - minä joko teen tai sitten en.

'Rotilia' ruusun erikoislaatuisen hieno hehku on kuin unelmaa itsessään. Oikea punaisen sävy on syvempi.

Minulla on kaksi suurta toivetta, josta se tärkein on läheisten pärjääminen elämässä. Monella nuoreen kaartiin kuuluvalla on opiskelut vaiheessa ja elämä edessä valintoineen. Toivon viisautta heille! Vanhalle kaartille toivon laadukkaita elämän päiviä, vaivoista huolimatta.

Elämän liekki roihuaa tuulista huolimatta.


Toinen toive koskee työelämää, eli toivon aikaa, mahdollisuuksia ja tuloksia työhöni. Jatkuvuuden turvaaminen ei sekään olisi hullumpaa. Olen viihtynyt todella hyvin nykyisessä puuhassani ja saanut tosi paljon aikaan.

Minun kaupunkini meren rannalla!

Omassa puutarhassa toivon kohtuullista kesää kasvien viihtyä ja kukkia. Ruusuihin olen viime vuodet sijoittanut paljon työtä ja unelmia - toivon niiden jatkavan kukoistamistaan. Ryhmäruusuja tilaan hivenen täydentämään viime talven menetyksiä - ehkä vähän laajennan ruusumaan kokoa. Kolmannes on edelleen ns. varamaana. Muutama pensasruusu sopii jälleen budjettisuunnitelmaani edellisten jatkoksi.

Kanadanruusut ovat saaneet minun unelmani lentämään. Tämä on köynnösruusu 'John Cabot'


Puutarhassa toivon oikeastaan vain entisten maiden kunnossapidon toimivan - mitään isoja lisäistutuksia en edes haaveile. Iso puutarha on työläs, vaikka kuinka olisi kikkaillut katteiden ja muiden hoitoa helpottavien konstien kanssa. Eli aina jokin paikka repsottaa tai rehottaa rikkoja.

Tiiviiden istutusten sekaan sopii huonosti rikkakasveja


Ei nämä unelmat niin suuren suuria ole, mutta minulle kovin tärkeitä. Viime vuosi oli yllätävänkin myötätuulta pullollaan, eli 2017-vuoden positiivinen trendi jatkui. Paljon uutta on elämässäni alkanut hyvin myönteisissä merkeissä.

'
'Pastella'-ruusua jaksaa katsoa silmästä silmään vaikka kuinka pitkään!

Elämä ei todellakaan ole ruusuilla tanssimista, joten vastoinkäymisiä sataa varmasti suunnasta jos toisestakin, mutta niiden suhteen toivon vain voimia kohdata ne ja päästä niistä yli. Suhdeluvun toivon olen niin, että iloisia asioita olisi kuitenkin himpun enempi kuin suruja ja murheita.

'Bonica'


Tällä hetkellä nautitaan talvimyräkästä, joka puhaltaa reilut 10 metriä sekunnissa suoraa Siperiasta. Vanhan pirtin hirret natisevat pohjatuulen iskiessä sen seiniin. Lämpötila alkaa tippua plussalta miinukselle, mutta ilma on todella purevaa. Onkin siis suorastaan lämmittävää katsella kesäisiä ruusun kuvia!

'Baronesse' ja 'Pomponella' ilahduttivat kovasti.
Iloista paluuta arkeen ja oikein paljon myötätuulta sinulle vuoteen 2019! Jotkut sanovat sen olevan todella mielenkiintoinen astrologisesti katsoen, mutta viisainta ottaa päivät yksitellen eläen vastaan.

24 kommenttia:

 1. En minäkään raketeista tykkää, meille niitä ei ostettu mutta naapurissa paukkui oikein kunnolla, vielä aamulla neljän aikaan. Nöpö pelkää paukkuja, Sulo nauttii niistä! Minä tein uudenvuodenlupauksia kolme kappaletta ja lausuin ne ilmoille: aion pitää itsestäni parempaa huolta, kutoa enemmän ja liikuskella kartanolla aktiivisemmin. Lupaukset eivät olleet suuren suuria, lupauksia kuitenkin. Toiveesi lähimmille ovat meidän vanhempien yhteisiä, puit ne sanoiksi kauniisti. Kotikaupunkisi on kaunis, se on todisteellisesti havaittu - myös meren suunnalta. Tarkastus tehdään taas ensi kesänä! Ihania ruusu-unelmia! Teillä varmaan siellä rannalla tuuli tuivertaa, toivottavasti ei sähköt mene!

  Kaikkea hyvää elämääsi ja seurakunnallesi! Lempeitä tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilotulitus on niin turhaa rahan ampumista taivaalle, ja paheksun eläinten säikyttelyä. Mitään pulttia en asiasta ota, vaan kerron mielipiteeni. Maestro on ikuinen pikkupoika, mitä tulee vaikkapa rakettien ampumiseen. Aviorauha on säilyy onneksi, vaikka kumpikin pitää oman päänsä ja mielipiteensä.

   Kun tulette Raahen suunnalle, niin ota ihmeessä yhteyttä. Jos vain mahdollista, niin tulisitte katsomaan ruusumaita ja puutarhaa tänne livenä. Ja kaupunki on entistä kukkeampi, kun perennat ja pensaat ehtivät kasvaa ja tuuhistua.

   Poista
 2. Ihanan lempeä unelmabudjetti sinulla, viisaasti puit monen kanssakulkijan mietteet sanoiksi, kiitos siitä.

  Tällä meidän kylällä väki vanhenee ja samalla paukkutulitteiden määrä vähenee, asia josta olen vilpittömän iloinen. Voisin minä ehkä itse yhden säihkyn pamauttaa taivaalle ja sen aikana voisi vaikka toivoa jotain. Mutta eipä tullut pamauteltua mitään, ajelin kotiin lumisessa myrskyillassa. Siellä täällä joku raketti välähti. Puhuttelevimmat valot olivat ambulanssin siniset läikkävalot Jämsän seuduilla. Toivottavasti ehti ajoissa sinne minne oli matkalla.

  Mitenkä minä muistan kaikkien haluamieni ruusujen nimet?? Nyt sinne pitäisi taas lisätä Pastellakin. Kun jo unohdin viime syksynä istuttamieni nimet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuria en elämässä enää tavoittele, kun ne oikeasti tärkeät asiat on niitä niin tuttuja - kuten läheiset ihmiset. Sydän väpättäen katselen nuorison matkaa aikusuuteen, ja toisaalta toivon saavani mahdollisimman paljon aikaa vanhan kaartin kanssa. Heitä ei joskus ole, joten SE yhteinen aika on juuri nyt.

   Vinkkinä ruusujen nimien muistamiseen - kirjoita lista. Minä tyrkkään tässä jossain postauksessa omat mielipiteeni kestävistä, kukkivista ja kauniista ryhmäruusuista ihan vaatimattoman oman kokeilun perusteella. Ruusukummi minulle vinkkasi kokeilemisen arvoisia lajikkeita, joista osa on kestänyt ja jotkin eivät. V-vyöhyke ei ole ihan optimaalinen niille.

   Poista
 3. Mukava postaus. Toivotan kaikkien toiveiden täyttymistä ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Uusi vuosi tuo aina uudet kujeet mukanaan. Kaikki kiva on vielä edessä :D

   Poista
 4. Toivottavasti unelmat täyttyys ja toiveet tuli kuulluksi :)
  Palio aurinkoosia ja tuulettomia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuletomia päiviä on mahdoton saavuttaa Merenrantakaupungissa. Täällä tuulee ihan aina, mutta siihen on totuttu. Aurinkoa kaipaa jo kovasti, vaikka syvin pimeys on ohitettu. Muka ihan himpun huomaa valoisan ajan pidentyneen. Kyse on oikeasti kuitenkin vain minuuteista...

   Poista
 5. Hyviä toivomuksia toivon todella että ne täyttyisivät. Joten hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi vuosi tuo aina henkäyksen verran toivoa tulevasta, haaveita ja suunnitelmia. Sitten kun varovasti vain toivoo, niin ainakaan ei tipu korkealta :D

   Poista
 6. Hyvä ajatus elää päivät yksitellen, sitä toivon meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on opettanut tuonkin. Menneisyys on eletty, eikä siitä mitään voi muuttaa. Hyvä sieltä on opetukset muistaa. Tulevaisuudesta ei tiedetä, vaikka sinne toiveita kohdistetaankin. Todellisuudessa meillä on vain tämä hetki, josta pitää nauttia kaikin mahdollisin tavoin.

   Poista
 7. Komeat revontulet ensimmäisessä kuvassa! 'Pastella' on todella suloinen <3 Toiveiden täyttämää uutta puutarhavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulet on kuvattu menneinä vuosina. Tänä talvena ei reposet ole kovinkaan paljon taivaalla tanssineet.

   Monet ryhmäruusut olivat uskomattoman kauniita ja runsaita kukiltaan jo heti ekana vuotenaan. Haaste on pitää ne elossa ja elinvoimaisina.

   Poista
 8. Toiveesi ja unelmasi ovat varsin maltillisia ja siten myös helpommin toteutettavia. Kaipa näin äitinä suurimmat toiveet liittyvät siihen, että jälkikasvu pärjää ja voi hyvin.

  Me emme ole ampuneet raketteja enää vuosikausiin, sillä ihan tavallinen raketti räjähti veljeni käteen vieden muutaman sormen mennessään. Kesällä paremmille hiirestysmaille mennyt Juuso-kissakin oli ihan älyttömän paukkuherkkä ja sen pelkoa oli sydäntä särkevää katsoa. Paukuttelusta toipuminen vei sille aina monta päivää. Meidän nurkilla satasia lennätetään joka vuosi urakalla taivaalle. Ihan oli tänäkin vuonna tunteja kestävä sotaisa tunnelma.

  Nuo ruususi ovat niin ihastuttavia ihailtavia. Vaikka ennen joulua oli sellainen tunne, että puutarhainnostus on lopullisesti kadonnut, alkaa se taas selvästi hiipiä esiin. Ensimmäinen siemenluettelokin jo napsahti postilaatikkoon ja sehän vasta herätti paljon ajatuksia päässä.

  Vuosi on alkanut melkoisessa talvimyräkässä, mutta sähköt sentään täällä pelaa, mikä ei aina ole niin itsestäänselvää. Oikein mukavia alkuvuoden päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä maaseudulla oli hyvinkin rauhallinen vuodenvaihde. Runsaslapsiset naapurit ampuivat melkoisen satsin puolilta öin, mutta sen jälkeen olikin sangen rauhallista. Myrskytuulella ja lumisateella oli varmaan rauhoittava vaikutus.

   Puutarhainnostus saapuu kuin influenssa. Sekin varmaan kiertää maapallon tuossa talven aikana saapuen suorastan vahvistuneena takaisin luoksemme kevään korvalla. Tautihan on ankara, ja lääkitys on oireen mukainen :D Rokotuksia ei voi kehitellä, kun virus muuntuu ärhäkästi kärhökuumeesta tomaattihinkuun tai pionimaniaan.

   Poista
 9. Hyvää alkanutta vuotta! Ruusujen aikaan ei ole kuin puolisen vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Katja! Puoli vuotta odottamista on hartaan pitkä aika :D Ensimmäisiin elonmerkkeihin on kuitenkin vajaa neljä kuukautta vain!

   Poista
 10. Meitäkin oli naisia tuossa pöydän ääressä istumassa yksi ilta. Nostimme tarotkortin yhdelle toiveelle. Kas kummaa, kun tuli miestoiveitakin. Yksi toivoi kanoottikaveria. Minä puutarharomanssia...tai nyt ainakin kaveria. Minulle nousi kortti missä oli "Rakastavaiset". Huh sentään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarotkortit... ne on jossain laatikon pohjalla. Pitääpä etsiä ne näkösälle ja reistata itekin. Toivottavasti toiveitanne käy toteen :D

   Poista
 11. Hienoja unelmia ja toiveita! Toivottavasti ne toteutuvat. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman toivoa ei ole elämää. Pienetkin toiveet piristävät päivää. Päiväkin on selvästi pitentynyt, joten kohti unelmien kevättä kuljetaan.

   Poista
 12. Pastella on just näköiseni ruusu��
  Juu, sinulla on jo riittävästi puuhaa pihalla ja töissä lisää. Järkevyys on hyväksi vaikka kuinka kuume iskee.
  Periaatteessa ilotulitukset ovat turhia mutta tykkään paukkuja silti katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuilla saa monenlaista kauneutta pihalleen. Niiden monimuotoisuus jaksaa ihastuttaa.

   Eilen oli kyläyhdistyksen ilotulitus, joka olikin komeaa katseltavaa. Samalla tapasi paljon tuttuja kyläläisiä ja syötiin makkaratkin. Kiva ilta!

   Poista