sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Ruusumaan herkkiä uutuuksia

Uusi ruusumaa sai huolellisen suunnittelun talvella ja viivästyneen toteutuksen keväällä. Kelit eivät hellinnet. Tilasin ruusut Saksasta Tantaun ja Kordesin huikeista valikoimista harkiten ja Ruusukummin asiantuntemusta avuksi saaden. Mitä sieltä sitten tuli - sitä itsekin innolla seuraan.

'Pink Emely' näyttää kukkarunsaalle tapaukselle. Kelit eivät ole suosineet,
mutta nuppuja on pahuksen paljon varttumassa.

Ruusun kukat ovat ihmeellisiä, kun ne muuttavat olomuotoaan ja väriään kukinnan edistyessä. Kukkamuotojen kirjo on huikea.

'Playful Rokoko'n kukat pysyvät pallomaisina, mutta kestävät sadettakin hyvin.

Hurjan monenmuotoisia kukkia ruusut tarjoavat - 'Playful Rokoko' tämäkin.

'Pastella' ruusun alkuvaihe oikealla ja kypsempi vasemmalla. Niin
paljon kukinnon ikä muuttaa muotoa ja väriä. Niin kiintoisaa katsojalle!
Ruusujen sielunelämä on innostavan kiinnostavaa. Ne todella kukkivat hurjana muun puutarhan lakastuessa talven tuloon. Ruusut ovat elinvoimainen isku syksyn selkäytimeen - ne kukkivat ja kukoistavat tähän aikaan ihan täysillä.

Kaksivärinen 'Nostalgie' - tätä odotin todella innoissani!
'Nostalgie' ruusua odotin tosi kovasti, mutta se oli yksi myöhäisimpiä kukinnon avaajia. Keskeltä valkoinen, mutta muuten punainen ruusu lumosi kuvastokuvallaan nettishoppaajaa. Tämän postauksen kuvat on otettu viime viikon sateen pieksämistä nupuista. Sen huomaa kyllä, mutta onneksi luvassa on kaunis viikko eteenpäin. Ehkä ruusut pääsevät kukoistamaan nyt sateen vioittamatta kukintoja.

Upean punaisia ruusuja on monia - tämä on 'Rotilia'

Ihastuttavia ruusuja on uudessa ruusumaasa runsas setti kokeilemassa viihtymistä ihan väärällä vyöhykkeellä.

'Zaide'

Ihania uusia ruusuja, joiden talvenkestävyys on huollon varassa. Nämä tarvitsevat talvisuojaa ilman muuta talvehtiakseen. Ja minun on kokeiltava konstit, miten siinä onnistutaan. Pidän haasteista.

Uusi arkiviikko edessä ja minun pitäisi olla jo nukkumassa. Näin se aika aina livahtaa illasta. Kello herättää kuitenkin 5:45, joten yöunet jäävät aina viikolla liian vähäisiksi. Viikonloppuna koitan parsia univelkoja.

Mukavaa ja aurinkoista arkiviikkoa!

12 kommenttia:

 1. Ruusut ovat todella jotakin ylellistä kaiken muun painuessa jo lakastumaan. Monenlaisia ruusuja on kukkimassa ja niiden avautumisen seuranta on aina kasvatuksensuuria iloja. Toivottavasti saadaan aurinkoisia kelejä, jotta ruusupenkit hehkuvat ja ruusut pääsevät sitten turvallisesti talviteloille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit sanat suustani, Pirkko! Tämä on niin jännää, kun on iso penkillinen uusia rakkauksia - ihan täydellistä honeymoonia :)

   Ruusuihin voi niin uppoutua ihailemaan kukkien muotojen sekä värien vaihtelua.

   Poista
 2. Kauniita ruusuja, kukinta palkitsee kaiken vaivan ja työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se työltä tunnu, vaan harrastamiselle :) Lopputulosta on kyllä mukavaa katsella. Ruusut veivät nyt mukanaan.

   Poista
 3. Nyt ovat kaikki ennusteet kallellaan siihen suuntaan, että saadaan lämmin syyskuu. Se tietää hyvää ruusuille. Toivottavasti lämpöä riittää teillekin, tai edes aurinkoa.

  Minä ilolla tervehdin Queen Elizabethin kukintoja tänään, se on kaunis.
  Ja tuo Rokoko, semmoinen on pakko saada <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Karjalan Tietäjä Torpan Armo on oikeassa säiden ennustuksen suhteen. Öisin on kyllä hitokseen viileää, ja tuolla sisämaassa on ekat hallatkin käyneet.

   Aurinkoisia ja lämpimiä päiviä on kyllä ollut ja niistä on nautittu!

   Poista
 4. Toivon ruusuillesi mitä parhaimpia syksyisiä päiviä. Ihania ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kruunu Vuokko - onneksi ruusut eivät ota ensimmäisistä halloista itseensä, vaan voivat jatkaa pienistä yökylmistä huolimatta.

   Poista
 5. Ihanat on ruususi ja toivottavasti onnistut talvettamaan ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä talvetuksessa ollaankin jännän äärellä, Nila! Mutta talvetustoimista tulee raporttia ajallaan. Suunnitelmat on selvillä jo.

   Poista
 6. Upeita ruusuja sinulla. En kovinkaan ole sinut ruusujen kanssa. Jään lukijaksesi, josko saisin jonkinmoisen ruusuinspiraation... Samalla vyöhykkeelläkin touhutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Minullakin ruusuherätykseen kului noin 30 vuotta puutarhaharrastusta. Aina ehtii innostuksen kyytiin mukaan :)

   Poista