torstai 9. helmikuuta 2017

Valoa!

Upean aurinkoisia pakkaspäivä Pohjanmaalla! Öisin pakkanen kiristelee -20 asteen tietämille, mutta päivällä auringon noustessa lämpenee hyvää kyytiä. Nyt hellitään päivisin auringolla ja öisin kuun loisteella. On valoa!

Valoa!
Otin mittatikkuni ja tutkin lumen syvyyttä. Talven luonteeseen on kuulunut kovat tuulet, joten lunta oli 5 - 35 sentin välillä. Aavoilla paikoilla tuuli oli juoksuttanut lumen vähiin kasaten sitä tyynempiin paikkoihin. Hajonta on niin suurta, että ihan turhaa on laskea keskiarvoa. Totean, että lunta on joka paikassa jonkin verran.

Kuusen alla ei ole lunta juur yhtään, mutta jokirannassa melkein 40 senttiä.
Lumi narisee mukavan tutusti saappaiden alla, silleen vanhanaikaisesti. Tähän mennessä talvi on sujunut joko jäätiköllä liukastellen tai suvilumessa kahlaten. Oikean pakkaslumen narinaa ei ole kuulunut.

Lumottu hopeinen valo valaisee yöt.
Yöllä taianomainen kuutamo valaisee maiseman. Se on hopeisen kylmä valo, joka luo huikeat varjot. Minä  niin tykkään  molemmista taivaallisista valoilmiöistä.

Hullulla on halvat huvit - luin huvikseni valtion budjetin ja tein sieltä 3,1 miljardin säästöt. Ei tarttis vähäosaisilta höylätä vähistä, kun olis merkittävämpiä instansseja joita joutais arvottaa ojennukseen. Kannattais Sipilän kysyä köyhyyden asiantuntijoilta - pieneläkeläiset, työttömät ja opiskelijat tietävät miten sentit venytetään. Sitä ei hankita/harrasteta mihin ei ole varaa.  Kuten mainittu - hullun halvat huvit 😄

VALOA, iloa ja rentoa reippautta päiviisi! Minä kannoin pelakuut kellarista valoon. On aika herätä uuteen kevääseen. Tervetuloa lukijaksi Birgitta Koivisto!

18 kommenttia:

 1. Osaat kyllä kuvata! Nautitaan kevään tulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila - kevättä on pitkästi vielä aikaa odottaa.

   Poista
 2. Valoa on jo huamattavasti enemmä. Melekee pääsöö iltanavetastaki valoosan aikana pois. Ohan tua narina parempi vaihtoehto ku lätinä, just ny, mutta pian sais olla toisin päi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mukavaa viikonloppua, Navettapiika. Kelit on makeet ja sopevan mukavat ulkoilla pitkiäkin reissuja. Päivän pituus jatkuu kiihtyvää tahtia.

   Poista
 3. Minäkin hain pelaguut sisälle. Aika raaskuja ovat, mutta jokainen kasvuun lähtevä on voitto talvesta.
  Hatunnoston paikka kahlata budjetti läpi. Milloin julkaiset oman varjobudjettisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Between - varjobudjetista saisi Besserwisserin ansionimen. Mutta oikeasti kun sen luki, niin kyllä tuli mieleen että ihan väärästä päästä on höylätty rahoja. Ja ne rahat on pieniä liruja, kun kattoo mihin sitä käytetään ja isosti. Terrafamea pidetään väkisellä pystyssä, vaikka niin laiha malmio EI VOI tuottaa kannattavuutta. Sinne vain kymmeniä miljoonia kerrallaan ja toistuvasti. Katsokaas sentään - rahaa on!

   Poista
 4. Täällä olen flunssan kourissa vain ikkunan läpi nauttinut lisääntyneestä valosta. Varma keväänmerkki on, kun ikkunat alkavat näyttää likaiselta ja tekisi mieli tarttua pesuvehkeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipumisia, Reetta! Kevät etenee hiljalleen, mutta pitenevin harppauksin!

   Poista
 5. Valon määrän lisääntyminen ilahduttaa todella. Kauniita kuvia olet ottanut! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa viikonloppua Tiiu sinullekin! Jännää on päivän kultainen ja yön hopeainen valo!

   Poista
 6. No, on sulla huvit, mutta toisaalta mielenkiintoistahan tuo on ja sulla riittää intoa ja kokemusta moneltakin suunnalta.

  On niin jo kevään alkuhenkäystä, kun päivisin aurinko vaikuttaa lämpötiloihin.

  Kauniit kuvat, kuten aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ilmiselvästi saisi tulla jo kevät, kun hassuja sijaistoimintoja ilmenee. No seuraavaksi päästään laittamaan uutta laittiaa, eiköhän siinä ole vähäksi aikaa askarointia. Valtion budjetin tutkiminen ei käy viihteestä - siitä tulee vihaiseksi. Terrafame sai taas miljoonansa. Kukaan ei puhunut, että ei ole rahaa...

   Aurinko lämmittää jo!

   Poista
 7. Iloa ja valoa kevääseen, meillä ollut mukava pakkassää myös.
  Eilen oli hieno täysikuu.

  Sano mun sanoneen, Terrafamesta vielä sotku syntyy siivottavaksi -ja maksettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oraakkkeli on kirjoittanut. Ja ihan tottahan se on.

   Poista
 8. Jännittävä kuukuva - kuun ympärillä leijuu salaperäinen sumu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, kuutamossa on aina ripaus taikaa!

   Poista
 9. Valoa tosiaan, ihania kevään merkkejä. Viime viikolla auringonpaiste vaikutti jopa sulattavan lunta teiltä. Tai ehkä se oli vain toiveajattelua :)
  Mukavaa sunnuntain iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Föhn-tuulen tuoma lauha ilma sai jo rännit lirisemään. Keväiset fiilikset ilahduttavat jopa helmikuussa!

   Poista