perjantai 7. toukokuuta 2021

Kevät on täällä kalenterin mukaan

Kevät tulee kaikesta huolimatta, kuten se on kalenteriin kirjattukin. Maailma siis kiertää radallaan, kuten aina ennenkin. Minä ehkä laahaan perässä nilkuttaen, mutta havaiten kuitenkin muuttolinnut ja orastavan kasvukauden. Se on tässä ja nyt läsnä. Minä en.

Sinivuokot ehtivät sukkelasti jo huhtikuun puolella kukkaan.

Päivästä toiseen viikko kuluu nopeasti maanataista perjantaihin. Onneksi on sellainen hyvänmielentyö, jossa elämän versominen ja ilon syke on läsnä voimakkaasti. Iltaisin ja viikonloppuisin suru lyö lekalla päähän, mutta uni aramahtaa. Ja taas on päivä uusi edessä. Aamulla herätessä ajattelen, että riittävän monta kertaa hengitettyäni sisään ja ulos - on ilta. Ja taas yksi eletty päivä takana. Tällä metodilla mennään ahtaista paikoista eteenpäin.

Krookukset kestävät kevättä niin kauniina!

Kolme kuukautta tyttäreni menetyksestä tuli täyteen. Tajuan nyt, että tästä ei ikinä selviä, mutta mahdollisesti oppii elämään asian kanssa. Jotenkin hyväksyn, että näin on vain käynyt, eikä tapahtunutta voi muuttaa. On tapahtunut mitä on tapahtunut peruuttamattomasti. En pysty muuttamaan mitään näin jälkikäteen, ja on turhaa syyttää ketään tai mitään tapahtuneesta. Se on asia, jonka kanssa opitaan elämään ajan kanssa. Muistoja vaalien ja surua surren.

Tämän perhosen siivet ovat kestäneet talven yli. Jonkun toisen ei...

Äitienpäivä on edessä sunnuntaina. Äitini kuoli reilu vuosi sitten, nyt sitten tyttäreni helmikuussa. Todellakin erilainen äitienpäivä tulossa. Kuopus ilmoitti tulevansa sunnuntaina käymään. Kuolleiden lisäksi on sentään elossakin olevia minäkin mukaan lukien. Tästä taas jatketaan elämää. Osat on kuolleiden joukossa, mutta elossaolijoitakin jäi vielä. Tästä on vain pakko jatkaa eteenpäin edes pienin askelin.

Valkovuokko on minun äitienpäiväkukkani

Olen kohdannut äitienpäiväkukkani valkovuokot jo viikko sitten. Kohmeisesta maasta ne nousevat varmaankin toivon ja raukkauden voimin, sillä luonnonvoimat eivät ole armolliset. Vähän sama äidinrakkauden kanssa, kunnes kelit asettuvat lempeästi kohdalleen. Tässä on ripaus symboliikkaa.

Kerrottu valkovuokko 'Vestal'

Kaikille äideille iloa ja valoa jälkikasvun kanssa! Lisänä itselläni vaikea asia, jossa äitiys ei lopu kuolemaankaan. Äitiys ei katoa kuolemassakaan, vaan säilyy sieulussa ikuisesti.

12 kommenttia:


 1. Voimia, halaus; sanoja ei nyt ole - toivotan voimia ja ilon pieniä hetkiä, kohti sellaista, että voit olla valveilla tuntematta jatkuvaa tuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila- hetkiä vapaana tuskasta on tuokioittain. Tästä selvitään jossain ajassa ja jollain tavalla.

   Poista
 2. Toivon valon ja voiman pilkahduksia askeleisiisi pimeässä tunnelissa.

  VastaaPoista
 3. Toivon voimia nousuun valakovuakkojen lailla!

  VastaaPoista
 4. Ikävä on varmasti riipaiseva, mutta jokainen uusi päivä tuokoon sinulle voimia jaksamiseen.

  VastaaPoista
 5. Äitiys ei lopu kuolemaan eikä menetykseen. Uskoisin että pahin kipu helpottaa ajan kanssa ja menetyksen kanssa oppii elämään. Ja pitääkin elää, niiden vuoksi jotka elävät.

  VastaaPoista
 6. Voi rakas Tita. Olet joutunut menettämään tyttäresi äitisi ohella. Lapsen kuolema on vanhemmille vaikea ja epäluonnollinen koettelemus. Kaikkea hyvää, voimia ja rakkautta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittamasi on riipaisevaa ja surullista, mutta rehellistä ja totta. Ei lopu äitiys kuolemaan... Muistoja vaalien ja surua surren. Kuvat saivat tekstien kanssa vedet silmiin. Voimia sinulle hengittämiseen ja kevääseen.

  VastaaPoista
 8. <3 Toivon sinulle tälle kesälle erityisen paljon ilon hetkiä ja runsasta ruusujen kukintaa helpottamaan surua ja tuskaa.

  VastaaPoista
 9. Kuvasi ovat mielettömän kauniita. Täynnä tunnetta.
  Upeaa, että saat nukuttua! Minulta häviää vähäinenkin uni, kun mielenrauhani järkkyy. Ja herkällä ihmisellä se järkkyy ikävästä puhelusta tai naapurin rumista herjauksista. Saati sitten kuoleman kohdatessa.

  VastaaPoista
 10. Puristava suru vie kaiken energian ja näivettää satunnaiset ilon pilkahdukset. Toivon kuitenkin paljon lämmittäviä auringon säteitä tiellesi.

  VastaaPoista