maanantai 21. joulukuuta 2020

No voi jösses sentään kun joulu on jo ovella!

Kuulen koputusta korvieni välissä - en ovelta. Joulu on tuossa tuokiossa taas käsillä. Mitäkäkö olen saanut valmiiksi?


Lanttulaatikot tänään lykkäsin uuniin. Valmista tuli helpolla valmiista lanttusoseesta. Heitin minikokoisen neljän kilon (aiemmin seitsemän kilon) kinkun sulamaan. Pienihän se on, mutta lapset ämpyilivät koronariskiä ja uhkasivat olla tulematta jouluksi. Kuka sitä samaa potkaa järsii vuodesta toiseen?


Sitten lapset keksivät, että käytyään koronatestissä voisikin tulla vietämään perinteistä joulua turvallisesti tänne. Tulokset tulisivat aatoksi. Onneksi on pakastimessa rehdin kokoinen kappale naudan paistia, joten kinkku ei lopu kun on paistia tukevasti mukana. Ei täältä ruoka lopu, vaikka olisikin taas normikattaus reilulle kymmenelle hengelle. Onhan se joulu kuitenkin ihana perhejuhla, joten kiitollisuudella otetaan vastaan koronasta huolimatta!

Leivinuuni on aina hauduttanut kinkut ja paistit ansiokkaasti.

Minä vedän töissä täysillä tasan aatonaattoon asti. Silloin perinteisesti pidetään lyhyempi päivä lopettaen ajoissa. Komennetaan porukka joulun viettoon, ja poistutaan viimeisenä itsekin. Seuraavan kerran näytän nenääni töissä vasta loppiaisen jälkeen. Pidän kesälomat nyt pois.

Jäätyvä joki

Kelit on tosi kaukana jouluisesta. Välillä on vähän ripsaissut lunta, mutta perään on heittänyt vesisateet. Maa on mustaa ja niin on päivätkin. Tänään on talvipäivän seisaus, joten valoisampaan päin lähdetään hitaasti. Tulisi nyt ensi se talvi!!! Tää pimeys niin syö voimia. Edes sentti lunta pelastaisi paljon valoisuudessa.

Merikin on ihan jäätön ja tyrskyävä

Mutta näillä taas mennään. En ole jouluihminen ollenkaan, mutta vuodenvaihteen vapaa tuottaa ison huokauksen. Takana on intensiivinen kausi, jonka haluan nollata pois ennen uusia haasteita. No nekin on jo suunniteltu ja tilattu valmiiksi, joten saa luvan hengähtääkin.

Pistin sitten lusikkani uuteen soppaan, eli katoppa kotonakuuhkaajia. Niin hullu idea, että oli pakko lähtiä mukaan!

Joka tapauksessa jokaiselle hyvää Joulunaikaa! Minä ajattelin nukkua vuodesta toiseen pitkään ja hartaasti. Siinä sivussa vietetään pentujen kanssa hyvän ruuan äärellä tovi jos toinenkin.

24 kommenttia:

 1. Tänään oli kyllä todella pimeä päivä! Toivottavasti tulisi sellainen talvi, joka on sopiva kaikille, sinulle lunta ja minulle lumikelloja ;-)
  Ihanaa tuo vapaa, hyvin ansaittu ja mukava kuulla, että lapsosetkin uskaltavat sinne nenänsä pistää. Mukavaa joulunaikaa ja lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pitkään ja tasasesti ollut pilvistä ja tihkusateista, joten hämäryys on täydellistä kahden pimeyden välillä.
   Mukavaa on pentujen ja heidän kummppaniensa kanssa istua perinteisen joulupöydän äärelle. Näin se taas menee koronasta huolimatta <3

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla pitkästä aikaa kuulumisiasi. Syksy on kyllä kulunut yllättävän nopsaan ja nyt jo päivätkin alkavat pidetä. Pian pääsee jo ensimmäisiä kylvöjä tekemään. Meillä oli jo pidemmänkin aikaa jouluisen näköistä, mutta nyt uhkaa musta joulu, jos vesisateet ja plussakelit eivät pian käänny pakkaseksi ja lumisateeksi.
  Pidetään peukkuja, jotta jälkikasvun koronatestit näyttävät negatiivista ja saatte viettää perhejoulua. Iloista joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on ruusujen talvisuojaturpeen laitto, mutta näihin jatkuviin vesisateisiin sitä ei viiti laittaa. Ripistellään sitten kun on pakkasta tiedossa pitemmästi.

   Minä muuten tekaisin jo ekat kylvöt :D. Kaveri etelästä lähetti 80 punatammen terhoa, noin 70 pilaritammen terhoa ja 100 keltahevoskastanja kastanjaa. Kaikki on kylvetty! Ensi kesänä itää ainakin osa. On hitonmoinen purkittaminen jos kaikki itää...!

   Jälkikasvu sai puhtaat paperit vuorokaudessa testin otosta. Tulevat sitten Tapaninpäivänä "rekiajelulle".

   Poista
 3. Mukavaa joulunaikaa ja hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli ja samaa sinnekin! Sullahan tosiaan ei lomaa olekaan, mutta jos muuten leppoisaa vapaata :D

   Poista
 4. Muisti tekee usein tepposet, mutta jotenkin tuntuu tänä vuonna olevan erityisen pimeä joulunalus. Toivottavasti jälkikasu saa negatiiviset tulokset ja voitte syödä kinkkua ja laatikoita yhteisen pöydän ääressä.
  Olipa kotonakuuhkaajissa kivoja tarinoitaa. Ilman luin ensimmäisenä sinun tekstisi. Sinulla on tarinankertojan taito. Kiva, että uskaltauduit mukaan.
  Toivotan sinulle Hyvää ja turvallista Joulua ja oikein rentouttavia lomaunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tee muisti tepposia, vaan koko syksy on ollut paksussa pilvessä ja tihkusateessa vietettyjä kuukausia. On pimeää - ja inhoan märkää pimeyttä. Se on kuin kestomarraskuu. Sama oli viime vuonna, mutta hommaa kesti helmikuulle. Sitten oli valoisampaa.

   Jälkikasvu on negatiivista, mikä selvisi vuorokaudessa. Nopeaa on Oulun testaus. Vietämme yhteisen päivän Tapanina. Mukavaa kun kuitenkin voidaan olla yhdessä! Joulu on sellainen tunnepitoinen aika, jonka haluaa viettää läheisten kanssa jos mahdollista.

   Kotonakuuhkailijoihin tuli iltapäivästä lisää juttuja, ja päivittyy edelleenkin. Hullut ideat on jotenkin mun juttuni. Siksi olen ruusuharrastajakin... kun joku houkutteli ja sitten hurahdin. Tuo hurahdus on oikeasti ihan kiva kokemus kerta toisensa jälkeen!

   Leppoisaa Joulunaikaa koko Betweenin sakille myöskin!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oikein mukavaa Joulunaikaa Pauliinalle ja koko teidän sakille! Toivotan myös Uuden Vuoden 2021 tuovan uusia myötätuulia elämään!

   Poista
 6. Hyvää Joulua ja rentouttavaa lomaa ja Lepoa. Toivottavasti saat hyvin nukuttua univelat pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, Emilie - minä saan kuitattua lahjakkaana nukkujana univelat pois. Varmaan nukun vähän varastoonkin, sillä talvipäivänseisauksen pimeimmät päivät ovat kutsu talviunille. Kuulen luontoni kutsun ja vietän rentoa aikaa. Kevät herättää vastustamattomasti taas valolla energisoiden.

   Joulurauhaa toivotan sinulle Emilie!

   Poista
 7. Mukavaa ja rentouttavaa joulun aikaa. Täälläkin saadaan jälkikasvu joulupöydän ääreen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan tämä joulu (vaikka EN ole jouluihminen) läheisten ja rakkaiden kokoontumisen perinnettä. Pentukaarti on aina niin sydämessä, ja onneksi vanhasta kaartista on anoppi vielä vahvasti kehissä. Eli kuitenkin kolme sukupolvea (...se neljäs sukupolvi ei vielä ole tulossa ikävä kyllä) pääsee saman pöydän äärelle.

   Iloa ja lämpöä teidänkin joulupöydän äärelle!

   Poista
 8. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellainen tämä on ollutkin. Saatiin kaunis lumipeitekin maahan!

   Poista
 9. Meillon ny lumi maas ja on niiin jouluusta ja valoosta mukamas että :) Meillä mennähän pikkuusen uusilla järiestelyyllä joulu, ku toinen omista poijista teköö töitä Hesas ja toinen asuu Turuus. Hyvää joulunaikaa teille ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihanuutta saatiin aattoa vasten yöllä täälläkin! Aatto oltiin kaksistaan ja nuorin pennuista tuli ruokavieraaksi. Tapanina on täysi hulina, kun silloin kokoontuu koko kööri tänne. Ihanaa!

   Poista
 10. Lepoa ja rentouttavaa lomaa ja nauti joulusta omaan tapaan!

  VastaaPoista
 11. Vuodenvaihteen nollaus kuulostaa hyvältä - itsekin tähtään samaan :). Kiva, että sait perheen kasaan jouluksi!

  VastaaPoista