perjantai 25. joulukuuta 2020

Taas valkeeaata Joouuluuuuaaa!

 Tulihan se sieltä - valkoinen Joulu. Täpärälle meni, mutta aatonaaton iltapäivästä alkoi hiutaloida lunta, ja sitä jatkui koko yön yli. Aamulla oli ah niin valoisaa ja puhtaan valkeaa! Siitähän se joulumieli alkoikin.

Rieko nauttii täysillä lumessa pelmuamisesta.

Töistä väsyneenä nukuin vahingossa kymmeneen asti aattona, mutta mitäpä väliä sillä on kun ei sen kummempia seremonioita ollut tiedossa. Pienen kinkun lykkäsin uuniin hautumaan kypsäksi. Sitten piti lähteä tepastelemaan ulos pehmoisen puhtoista luontoa ihailemaan.

Maailma oli kuin mustavalkoisessa leffassa

Joki solisi iloisena, ja maailma oli viimeisen päälle kaunis. Puut kantoivat ohutta lumikerrosta tehden näkymistä ihan pumpulimaisemaa. Oli ihan tyyntäkin, joten puut säilyttivät koristeensa hyvin.

Silta yli mustan veden

Kuvaan kuuluisi iloinen veden solina

Kun joki oli tervehditty, niin askeleet veivät omaan Kärppäniemen ikikuusikkoon. Varjoni Rieko oli tietenkin seuralaisena, mutta kissat pysyivät mieluiten sisällä lämpimässä.

Arbetorumin läpi lumisia katajia ja huurteista riiheä tervehtien

Lumi narisi jalan alla, mutta maa oli sulaa joustaen jokaisen askelen alla. Metsässä pehmoinen sammal oli lempeää kulkea. Tiheä kuusikko oli päästänyt vain ohuen lumikerroksen verhoilemaan mättäitä.

Kapean serbiankuusen viereltä käy polkuni satumetsään

Lumi sai metsän soimaan hiljaisuuttaan. Tutut tiaisten vislauksetkin jotenkin vaimenivat lumipeitteisten oksien luodessa ajattoman ja iättömän tunnelman.

Sammalia ja mustikanvarpuja. Isolahti pilkottaa runkojen takaa.

Minulla on oma polkuni tuolla puolen hehtaarin satumetsässä. Lumesta sai lukea muiden kävijöiden jälkiä. Oravia, jäniksiä ja myyriä näytti loikkineen omia reittejään.

Vene rannassa odottaa sekin seuraavaa kesäkautta.

Sielunrauhan paikkani Isolahden rannassa. Jäässä on lahti.

Mieli virkistyneenä ja lumisesta maisemasta haltioituneena tassuttelin takaisin pihamaalle. Vihdoin tuli lunta, ja näyttäisi hanget hiljalleen lisääntyvän ja lämpötilan puolesta säilyvän ilonamme. Erityisesti toive valkeasta Joulusta täyttyi.

Punahatusta muutos lumihatuksi.

Kuinkas sulle kävi - saitko sinäkin valkean Joulun? 

Ja vielä viimeiseen kuvaan - vuoden viimeinen kylvös on tehty. Kaveri lähetti keltahevoskastanjan (Aesculus octandra) kastanjoita sekä punatammen (Quercus rubra) ja pilaritammen (Quercus robur 'Fastigiata') terhoja. Ne odottaa hangen alle kylvettyinä ja jyrsijöiltä suojattuna itämistä ensi kesänä. Siinäpä sitten tulevaisuuden toivoja satamäärin.

Aina kylvöt mielessä!

Iloa ja Valoa loppuvuoteen! Odotettu talvi lumineen on vihdoin täällä lämpimällä rantakaistaleellakin. Koronasta huolimatta pentukaarti tulee huomenna yhteisen pöydän äärelle viettämään Joulua. Kävivät koronatestissä, että uskaltavat tulla. Emme siis huolehdi taudeista, vaan vietämme yhteistä juhlaa.

16 kommenttia:

 1. Täälläkin saatiin hieman lunta maanpintaan jouluista tunnelmaa luomaan.
  Mukavaa Tapania. 🎄🔔🌲🕯

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma muuttui kyllä kuin taikaiskusta, kun maa sai lumihunnun.

   Poista
 2. Ihana lumipeite saatiin tännekin. Hyvää joulun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä lumes on kuitenki joku taika, vaikkei sitä nii ylenpalttisesti kaipaasikkaa. Toivottavasti kylyvöt onnistuuvat ja joulu meni muuten mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on mennyt erittäin mukavasti, ja juhlat sen kun jatkuvat Uutta Vuotta odotellessa.

   Poista
 4. Kyllähän lumipeite kruunaa jouluisen maiseman ja tunnelman. Täällä suunnilleen samat määrät lunta ja samoissa tunnelmissa.
  Ansaittua lomaa ja lepoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja päiväkin alkoi jo pitenemään, joten mikäs tässä kevättä odotellessa!

   Poista
 5. Onneksi saatiin tuo ohut lumipeite jouluksi! Se ikäänkuin kruunaa kaiken. Ei sitä enempää tarvis ollakaan. En yhtään kaipaa niitä metrin kinoksia ja lumitöitä.
  Mukavaa loppuvuotta ja toivotaan terveempää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle jokainen lumisentti on kasveille suojaa, mutta jospa niitä kiljuvia pakkasia ei tänänkään talvena tulisi.

   Poista
 6. Kauniit lumikuvat! Minäkin jo hetken aikaa pelkäsin, että tulisi musta joulu, mutta sama juttu täällä: aatonaattona lunta tuprutti pitkin päivää ja aattona sitä oli jo yli kymmenen senttiä maassa. Ei olisi joulu tuntunut joululta ilman lunta. Heitin sinulle välipäivien iloksi haasteen. Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta joulu on kammotusten listalla. Onneksi saimme lumipeitteen, joka vahvistunee tällä viikolla. Hilpasempas katsomaan haastettasi!

   Poista
 7. Kauniit kuvat on ja sieltä teiltäpäinhän se meillekkin aatoks lumisade tul. Lunta on reilusti ja pientä pakkasta. Mukavat kylyvökset siulla! Mie sain Amsterdamin lentokentältä ostettuja tulppaaninmukuloita. Siskontyttö on ulukoministeriössä ja palas joulukuun alussa jouluks suomeen, ensin karanteeniin. Nähtiin jouluna ja lahjan sain. Kokkeilen tuas pääsiäiseks suaha kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma valaistui, ja täysikuukin loimottaa iloksi. Mun terhot ja kastanjat makoilevat toivottavasti tyytyväisinä hangen alla kevättä odottaen.

   Poista