lauantai 9. maaliskuuta 2019

Mistä hyvä elämä on tehty?

Nautin leppoisasta viikonlopusta. Ei ole mitään katastrofia päällä, eikä kukaan läheinen tarvitse instant apua. Minun elämän paras mahdollinen olotila on leppoisa viikonloppu, jossa siivoilen viikon jälkiä tiski- ja pyykkikoneen voimin.

Silmät on sielun peili. Öh... mitä tuosta voisi tulkita?

Viikonloppuisin kanakaverit saavat residenssin viikkosiivouksen, mutta tänään ekstrasin vaihtamalla munintapesien heinät uusiin ja rapsuttelin orret puhtaiksi puukolla. Kanat ovat kuin kissat siinä, että ne inspiroituvat kovasti kaikesta muutoksesta ja uudesta. Ihan tavallinen pehkujen lisäys ja kuivaheinän heittäminen kuopsutettavaksi sai tyytyväistä pulinaa aikaiseksi. Touhuava kana on tärkeä tehtävässään. On ne hauskoja :)

Lumisadetta australiaisen niskaan suomalaisessa talvessa.
Hyvä elämä minulle on ihan tosi keski-ikäistä tylsää arkea. Parasta ikinä on se, että mitään katastrofia ei ole ilmassa, vaan on ihan normi arkea. Roskisten tyhjääminen ja huushollin järjestäminen on minulle ihan tosi leppoisaa hommaa. Elämässä on ollut ihan riittävästi haasteita - en kaipaa arkeeni yhtään extratwistiä. Näin on hyvä - tylsä on ihanaa!

Lumikiituri


Rakastan ennakoitavaa elämää, jossa työviikko tehdään tavoitteellista ja tuloksellista duunia - viikonloppuna keskitytään oman elämän villakoirien jahtaukseen. Nukutaan pitkään ja ulkoillaan koiran kanssa, rapsutellaan kissoja ja saksitaan niistä takkuja. Tarjoillaan kanoille aktiviteetteja ja viihdytään kotoisasti Maestron kanssa. Viikonloppuna myös laitan hartaammin ruokaa jekutellen makuelämysten kirjossa tyydyttäviä lopputuloksia, vaikka sen eteen jonkun tunnin askaroisinkin.

Lunta on tullut taivaan täydeltä jälleen. Tänään auringonpaisteessa hiutaloi vielä vähän lisää.

Mistä palikoista sinun hyvä elämäsi on tehty? Vielä viimeisenä hyvänä kerron kylväneeni tomaatit tänään. Kuukalenterissa on siihen otollinen päivä. Olen ihan luuseri siemenkasvatuksessa, joten vien kylvökset vanhalle äitimuorilleni kasvatukseen. Näin varmistan sadon, koska itse olen tosi kehno saamaan siemenestä elinvoimaista taimea. Noloa tunnustaa, mutta näin se vain on kaikesta ahkerasta harjoittelusta huolimatta. Ei vain onnistu. Mutta heti kun taimen saa maahan, niin minäkin pärjään kasvatuksessa.

Talvimaiseman lumisateessa on jo puoli metriä lunta.


Iloa ja valoa viikonloppuusi! Lopuksi aivan upea dronella Antti Baasin kuvaama Raahe 2018 video.

22 kommenttia:

 1. Tylsä onkin ihanaa, sinä sen sanoit! Jotkut haluavat elämäänsä koko ajan jotain järisyttävää eikä tavallinen arki ole mitään. Minä en kuulu heihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoruus on mennyt jo aikaa sitten. Silloin sitä halusi tapahtumia ja elämyksiä. Ja teki tyhmyyksiäkin. Lienee tätä keski-ikäisyyttä nauttia rauhallisuudesta :)

   Poista
 2. Juuri noin :) Tasaisen tavallista sunnuntaipäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - hyvin nukutun yön jälkeen ajattelin lähteä koiran kanssa rauhalliselle metsälenkille :)

   Poista
 3. Taisit juuri kuvata minun hyvän elämäni. En kaipaa extreme-kokemuksia, vaan arjen sujuvaa ja seesteistä etenemistä, jota maustan viikonloppujen pidemmillä ateriahetkillä Ukkokullan ja toisinaan kotiin pyrähtävien aikuisten lasten seurassa. Iäkkäät ja huonokuntoiset vanhempani sekä heidän hoidostaan pakoilevat sisarukset tuovat ihan riittävästi ylimääräisiä haasteita ja nuoralla tanssimisen tunnetta. Kunpa lumi sulaisi ja saapuisi kevät ja kesä. Miten rauhoittavaa onkaan kantata kukkapenkkejä ja kitkeä rikkaruohoja. Vastaa varmasti lenkkiä koiran kanssa.

  Älä suotta murehdi tomaattiesi idättämistä. Olet ratkaissut asian luovasti ulkoistamalla yhden vaiheen. Joku toinen olisi luopunut kokonaan tomaattien kasvattamisesta. On vahvuus tunnustaa heikkoutensa ja elää niiden kanssa sovussa.

  Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... arjen sujuvaa ja seesteistä etenemistä - tuossahan on oivallisesti kiteytettynä minunkin tavoitetilani! Tuota nuorallatanssimista olen harrastanut vuosia johtuen monen läheisen avun tarpeesta.

   Kevättä tässä odotellaan päivä kerrallaan ja maltilla. Se tulee kun on sopiva aika. Äitini on viherpeukalo, joka rakastaa kesäkukkiensa kasvun seuraamista. Tarjoan hänelle lisää onnistumisen iloja tomaattien kanssa. Hän kun elää kuoleman varjossa, niin versovan elämän seuraaminen on terapeuttista ja antaa toivoa taas elämään. Ja ehkä mukavan tunteen omasta osaamisesta verrattuna tyttäreen :D

   Poista
 4. Tasaisen tylsä on minunkin tavoitteeni! Omat mausteensa tuovat omat ja läheisten sairastelemiset, vanhempien avun tarve ja edessä oleva työntäyteinen kesäkausi. Välillä voi ottaa pieniä pyrähdyksiä muihin maisemiin, aikaa levolle ja mielenkiinnon kohteille.
  Minäpä olen ulkoistanut vielä sinuakin paremmin, ostan valmiit taimet puutarhalta... Olen huomannut että pääsen paljon vähemmällä, kun en yritäkkään tehdä sellaista mikä ei onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitähän on jo monta leppoisan elämän kannattajaa!

   Meilläpäin ei ole saatavilla kuin muutamaan tomaattilajiketta, eikä ensinkään niitä joita haluaisin. Siksi tämä ratkaisu on minulle tosi hyvä. Ja äitini saa kasvatuksista tosi paljon iloa ja toivoa elämäänsä. Sekin merkitsee tosi paljon.

   Poista
 5. Se, mikä toisesta kuullostaa tylsältä, voi olla toisen onnen huippu! Hyvä arki on parasta elämää, ei siihen ekstremeä kaivata! Läheisten hyvinvointi tuo hyvän olon itsellekin, sukan kutominen sohvannurkassa tai mullan ja siementen kanssa häärääminen ovat ihan riittäviä hyvän olon tuojia. Äitien taimikasvatustaidot kannattaa hyödyntää, silloin ilo on molemminpuolinen. Hyvää tavallista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen huippuhetkiä tosiaankin - ihan kaikessa vaatimattomuudessaan tosi nautinnollista.

   Nyt minua tuoijottaa tuo postauksen ensimmäisen kuvan silmäpari. Hän haluaa päästä metsälenkille, eikä tahtoisi malttaa odottaa enää yhtään pitempään. Pitkät metsälenkit ovat meidän viikonlopun kohokohtia.

   Poista
 6. Leppoisa kotona puuhastelu on mukavaa. Jos välillä saa sen lisäksi tehdä jotain silmiä avaavaa - käydä näyttelyssä, teatterissa, lukea hyvä kirja, katsoa hyvä dokkari tai vaihtaa jonkun kanssa ajatuksia, niin silloin arki on pitkälti täydellistä.
  Rentoa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisa arki ei ole kokonaan kotiin käpertymistä, vaan toiset ihmiset tuovat sen parhaan suolan ja pippurin maustamaan elämää. Näinhän se on.

   Sunnuntait on tehty rentoilua varten, näin useinkin toivon.

   Poista
 7. Tylsä arki on minua varten, vartalolle sopiva sohva, hyvä kirja ja paljon teetä. Vähän siivousta, sopivasti lapsenlapsia ja joskus kissa kainalossa. Kesäksi rytmi vaihtuu toiseen, jää kirjat ja sohvat ja kainalon kissat. Sitten arki koostuu pikaisista aterioista, multaisista sormista, puutarhaunista ja kaikesta ylimääräisestä kieltäytymisestä sillä puutarha on silloin kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että tuo puhutteli minua, varsinkin nuo kesän pikaiset ateriat ja multaiset sormet :D :D Ei kesällä tulis pieneen mieleenkään ahertaa pari tuntia keittiössä ruokaa laittaen. Toisaalta se näkyy positiivisesti myös puntarilla, sillä keittiötaiteen aherrus näkyy väistämättä vyötäröllä. Ja puutarhurointi on sykettä nostavaa sekä kaloreita kuluttavaa.

   Poista
 8. Olen tasaisen tylsän ja arkipäiväisen kannattaja ilman muuta. Ei mitään yllätyksiä, mutkia matkassa, ei mitään sähäkkää, sitä tavallista vain. Pihalla puuhastelua, meilläkin jahdataan villakoiria, kanoille tietenkin aktiviteettia, omissa ajatuksissa leijailua. Viikonloppuisin ekstraruokaa, salaattia, viikonvarrelle valmisruokia ja kotihommia - parasta arkea! Kesäkaudella kaikki siirtyy tietenkin ulos. Mulla on tässä pari päivää lomaa, viime perjantai ja huominen, nautin kun saan olla ihan yksin kotona, kutoa, maalata, siivoilla, silittää ja mankeloida, käydä vähän pihalla - siitä minä tykkään, kun ei tarvi lähteä kotoa minnekään.

  Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle! Vaikka tomaatteja et taimetakaan itse, niin monessa muussa jutussa olet mestari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hymyilyttää lukea näitä kommentteja - niin paljon sielunsiskoja!

   Minullakin on huhtikuussa paljon lomapäiviä, joten toivon hartaasti jonkinlaisten puutarhurointikelien saapuvan siiheksi. Tämä kevättalven pitkä odotus lataa paljon odotuksia.

   Kiitos ja nöyrä kumarrus viimeisestä lauseestasi :D

   Poista
 9. Parhaat hetket muodostuvat usein arjen pienistä asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti näin. Pienet ja kivat arjen tapahtumat ovat elämän suola ja sokeri.

   Poista
 10. Tavallista arkea pienine iloineen... kun vielä tilinpäätöksistä selviytyisin🙃se on minulle extremeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhhhhh... tilinpäätös! Nyt puskee kamalia takaumia yrittäjäajoilta :D Voimia sinne!

   Poista
 11. Amen to that!
  Elämä heittää eteen kaikenlaista kuoppaa ja sivuluisua, että ihan tavallinen, tasainen arki on turvallisessa tylsyydessään ihan parasta. Ehkä joskus nuorempana kun kokemuspankkia kartuttaa, kuuluukin hakea elämäänsä jännää ja vaihtelua. Sehän kuuluu aika olennaisesti nuoren ja vähän huimankin elämän oppimäärään.

  Mulla alkaa olla pankki sikäli täysi, että tyytyisin jo vähempäänkin.

  Onneksi on taas kevät ihan kulman takana.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin pankki, jossa minunkin tilini on rutkasti plussalla! Nyt piisaa jännitykseksi kasvien talvehtimisen onnistuminen.

   Kulman takana on ihan vissisti seuraava kymmensenttinen lunta...

   Poista