sunnuntai 26. elokuuta 2018

Lentsu perhana!

Nyt ei toimi mikään. Minä, joka koskaan en sairasta, makaan punkan pohjalla loputtomien nenäliinakasojen keskellä. Yöunta nautin puolentunnin tai jopa tunnin pätkissä, kunnes herään yskimään ja niistämään.

Jaloangervojen kukoistuksen aikaa. Näitä lisäsin montaa lajiketta viime vuonna.

Väitetään, ettei flunssa tule kylmettymisestä. Perjantain sateissa kuitenkin ensin kastelin tihkusateessa kamppeeni, kunnes kiskoin sadevaatteet päälle. Oli sitten alta ja päältä märät vaatteet. Lauantaiaamuna kurkussa oli kaktus, ja sunnuntaina nousi kuume. 

Syyskukkijoina piiskujen lisäksi ukonhattua ja tädykköjä.

Ei auttaneet perinteiset troppaamiset, vaan oli kallistuttava tautivuoteelle. Viikonlopun ahkerat suunnitelmat saivat ruksit päällensä. Ei nousseet potut maasta, eikä äidin muuttoa voinut edistää mitenkään. Huomenna on pakko pitää saikkua töistä, sillä kuumetta on edelleenkin. Yöuni ei varmaankaan  ole edellistään kummempi. Voi perhana! Minä en ole sairastanut lentsua varmaan 10 vuoteen. On suorastaan noloa kaatua tautivuoteelle. Eihän tässä näin pitänyt käydä!

Leimut kukoistavat!

Valoisaa arkiviikkoa kuitenkin kaikille. Pysykää terveen kirjoissa! Tästä potemisesta on lysti kaukana... mutta kyllä tästä toivutaan!

32 kommenttia:

 1. Ihanat jaloangervot ja leimut.
  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksystä puutarhani on mielestäni parhaimmillaan kukkien puolesta. Paraneminen on jo jalallaan. Kurkun tulehdus tuntuu helpottavan - kunhan tuo kuume viimein laskisi, että töihin pääsisi!

   Poista
 2. Paranemista! Muistatko kuvan jaloangervon nimen, siinä on mahtava sävy kukissa.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä, flunssakausi näyttää alkaneen viime viikolla, niin monta kurkkukipuista on ollut ympäristössä. Malta kuitenkin levätä riittävän kauan, vaikka hommat poltteleekin mielessä, ettei tuu takapakkia ja sitten harmittaa vielä enemmän:) Kauniita kukkijoita vielä sinunkin pihassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssat lähtevät liikkeelle heti koulujen alettua ihan joka vuosi. Tänään oli ihan pakko käydä kaupassa, kun viikonlopun ostoksetkin jäi tekemättä, ja kaapit huusivat tyhjyyttään. Koko ajan liikkeellä ollessa (autolla ovelta ovelle...) oli sellainen sairas hiki koko ajan. Eipä ennen pienessä lähikaupassa käynti ole tuntunut suoritukselle. Ehkä jo huomenna parempi päivä!

   Poista
 4. Harmi juttu, toivattavasti menee nopeasti ohi. Flunssa ei tosiaan tule kylmästä, mutta kylmä laskee vastustuskykyä ja näin ollen altistaa flunssalle, jos virusta on liikkeellä. Paranemisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tutkivat takavuosina varusmiehillä tuota kylmettymisen vaikutusta flunssan esiintyvyyteen. Jotenkin noin se loppupäätelmä oli. Onneksi flunssat tulevat ja ennen kaikkea menevät. Harmittaa vain jäädä sairaslomalle, kun töissä olisi niin paljon puuhattavaa ennen syksyä.

   Poista
 5. Voi harmi, flunssa iskee aina epäsopivaan aikaan ja sotkee suunnitelmat. Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potut jaksavat odottaa nostajaansa, kun ruttoakaan ei vielä ole. Ja jos kuivempaa keliä on näkösällä, niin mieluiten kuivasta maasta nostaa puhtaita pottuja.

   Tärkeintä olisi saada äitimuorin muutto sujuvasti hoidettua, mutta se onkin ensi viikonlopun hommia. Eiköhän tässä siiheksi olla tolpillaan jo hyvästi.

   Poista
 6. Tiärän tunteen. Mulle kävi samoo alakukesästä. Vaan navettahan on mentävä, jos ei oo jalaka poikki. Mullon vähääsenki nuhan varalle nenäsumutesta yäpöyrän laatikos. Saa eres nukuttua. Komiaa kukintaa. Meillä jaloangervoosta suurin osa yritti kukkia kaikkista kuumimmalla aikaa, joten se siitä. Tavallisiis leimuus o viälä vähä färiä. Pikaasta paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommat tuppaavat seisahtumaan, kun tauti iskee. Vaan eläimet on hoidettava, jos vain edes konttaamalla pääsee etenemään. Nenäsumutteen muistin minäkin illalla, joten sain paremmat yöunet.

   Poista
 7. Kauniit kuvat, täällä jaloangervot ovat jo lopettaneet kukinnan. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloangervot ovat täällä kukassa, mutta varmaan kuivuuden takia normaalia pienempinä. Kiva että edes jotain väripilkkua kukkii puutarhassa.

   Poista
 8. Puutarhassasi on kaunista ja värikästä. Meidän jaloangervoista osa kuivui helteillä pystyyn ja osa jätti kukintansa muuten vain väliin. Leimujen kanssa oli hivenen verran paremmin.

  Flunssa tulee aina väärään aikaan. Ehkä sinun flunssasi yrittää hoitaa 10 vuoden pestin yhdellä kertaa. Yleensä se lähtee potemalla, vaan kun samanaikaisesti olisi niin paljon mukavampia tekemisiä. Paranemista sinulle ja aurinkoisia elokuun lopun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän outoa on pötkötellä päivälläkin sängyssä. Pikkuruisen lenkin kävelin koiran kanssa, mutta koko ajan oli sellainen sairas hiki ja heikotus. Kotiin päästyä (20 minuutin lenkin jälkeen...) rojahdin takaisin sänkyyn.

   Pitänee olla vielä huominen telakalla, ja toivoa voimien palaavan. Mukavat pihapuuhat saavat odotella. Töissäkin olisi vaikka mitä tekemistä, mutta ehkä keskiviikkona olen taudin herrana ja työkykyisenä.

   Poista
 9. Voihan surkeus ja kurjuus tuota tautia. Kyllä se on sitten totinen tauti jos sinä kaadut punkkaan sen lannistamana ! Toivottavasti tauti ei sinussa pitkään viihdy ja olet taas jalkeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä tämän nenäliinavuoren, jonka kokosin sängystä ja sen ympäristöstä! Ihmisen pää voi todellakin olla täytetty räällä. Aivoille ei jää nyt kaksitakaan tilaa, ja siltä se kieltämättä tuntuukin.

   Yrttiuutetta, valkosipulia, nenäsumutetta ja lepoa hoitorepertuaarissa. Viskiäkin kokeilin lauantai-iltana, mutta viihde ei toimi lääkkeenä. Testasin kuitenkin, mutta mitäpä iloa viskistä jos ei mitään maista? Eikä siitä pöpötkään kurkusta talttuneet.

   Poista
 10. No jopas nyt! Ehdinkin jo ihmetellä, että mikäs nyt on kun on niin hiljaista siellä päin. Varmasti harmittaa kun olis ihan unelmasäät ja paljon puuhaa :( Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaiseksi vetää joo, kun ei paljon mitään jaksa. No tänään olen viettänyt tovin jos toisenkin tässä koneen äärellä. Selkä ei anna loputtomiin maatakaan, vaan on noustava vähän venyttelemään välillä. Ei ennen selkä kipeytynyt makaamisesta - onko vika patjassa vai makaajassa?

   Poista
 11. Toivottavasti oot selättäny tautis. Nyt tuntuu olevan sitkistä lunssoo liikkeellä ja olhan se miullakin kevväällä. Aikansa viep toipuu tauvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tänään jo töissä viiletin. Olo oli semmoinen seiskytrosenttinen, mutta pärjäsi silläkin :D

   Poista
 12. Tsemppiä, siankärsämöuute ja -tee sekä pakuriuute tai -tee mm. voisi auttaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Kari - tänään sinua ajattelin!!! Mikä "sattuma" :D Ehkä uutisia on tulossa, mutta niistä myöhemmin.

   Salaisen reseptin yrttiuutteessani on siankärsämöä, punahattua, ratamoa, timjamia, ukontulikukkaa ja propolista. Se yleensä auttaa. Jospa nyt lentsut olis taas seuravaksi 10 vuodeksi sairastettu. Niistättää ja yskityttää edelleen, mutta työkykyisessä määrin.

   Poista
 13. No voi helkkari toivottavasti se ei tartu näin vieraillessa . Pakurikääpää on meilläkin. Oletkin jo toipumassa . Hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aivastanut näppiksellesi :D Toivottavasti taudit pysyvät kaukana teiltäkin - ei yhtään lystkästä tämä niistäminen ja yskiminen. Mutta hiljolleen parempaan päin täälläkin.

   Poista
 14. Hyvät tropit sinulla ainakin on. Taitaa virus olla erityisen sinnikästä lajia?
  Minulla keho ilmoittaa (näin olen suuressa viisaudessani tulkinnut😊) jos on menty liian lujaa. Tauti iskee ja on huilattava.
  Olet jo voiton puolella👏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo teoriasi on vain niin totta. Olen paahtanut liian lujaa, jolloin stressi laskee immuunipuolustusta. Nyt on kuitenkin äitimuori muutettu, mikä olikin odotettua suurempi ponnistus. En siis ole ehtinyt huilaamaan ensinkään, mutta ehkä jo ensi viikonloppuna!

   Poista
 15. Harmi juttu tuo flunssa. Toivotaan pikaista parantumista Puutarhassasi kauniisti kukoistaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vain pelkkä flunssa. Sitä pitää vain tovi potea, ja sen jälkeen taas jatkaa normimeinigillä. Puutarha on kaunis edelleenkin täällä. Ehtisi vain katsella...

   Poista