torstai 9. maaliskuuta 2017

Myötätuulta kukkien kera koko kesäksi!

Taas on hyviä uutisia! Kävin tänään työhaastattelussa oman kotikaupungin ulkoalueista vastaavien kanssa. Lopputulos on se, että minä sain kesäksi töitä - ihan mukavia sellaisia. Kukapa ei viihtyisi kesää kesäkukkaistutuksia tehden ja hoitaen?

Tästä kesästä vasta kukkea tuleekin!
Hommaan annettiin hyvin laaja vastuu ja valtuutus. Ohje oli, että rahaa on tämän verran ja Raahe pitäisi saada kukkaiseksi ja viihtyisäksi. Voisitko tehdä sen? Ja kyllä ilman muuta teen ja mieluusti. Kaupungin ainoa puutarhuri on virkavapaalla lokakuulle asti, joten jonkun pitäisi tehdä homma. Miehet sanoivat, etteivät ymmärrä mitään puutarhuroinneista. Yksi oli tilannut sinisiä ja valkoisia kukkia Suomi 100-juhlan kunniaksi. Selviää ajallaan mitä kukkia ovat ja kuinka niistä suunnitellaan istutuksia. Koululaisia tulee kitkemään ja nurmia leikkomaan, mutta heille on omat työnohjaajat.

Onnellisuuttakin runsaana!

Että näin mielenkiintoinen pesti putkahti! Koomista tässä on se, että nuorena tyttönä ajattelin opiskella puutarhuriksi. Sitten huomasin, että puutarha-alalla on töitä oikeastaan vain yrittäjänä. Enkä missään nimessä ala ikinä yrittäjäksi! Menin sitten kauppaopistoon, tein ICT-alalla vajaa 20 vuotta töitä ja uudelleen kouluttauduttua aloin hoitoalan yrittäjäksi. Siinä meni 10 vuotta ja olen nyt puutarhuri ulkoalueiden hoitaja! Saa nauraa.

Toinen hauska nyanssi tässä on siinä, että  yksi vaaliteemoistani on vihreämpi ja viihtyisämpi Raahe. Nyt pääsen vastaamaan sanoistani ja toiveistani. Suorastaan konkreettisesti tekemään asialle oikeasti parannusta. Suoraa toimintaa, eikä pelkkiä puheita! Työt alkavat heti Vapun jälkeen.

Huolenaiheena puolestaan on isojen kissojen jäljet pihassa. Kolme ilvestä näyttää kiertäneen taloa viime  yönä ihan kivijalan vierestä. Toivottavasti eivät tule takaisin, sillä pelkään talon kissojen puolesta. Pidän niitä nyt tiiviisti sisällä. Onneksi tuoreeseen lumeen jää jäljet.

Myötätuulta sinnekin, missä sinä kuljet!

20 kommenttia:

 1. Wau! Onnittelut! Sullahan pyyhkii hyvi :) Haastava ja varmasti miälenkiintoone tyä.
  Oon ittekki torennu, että vannomata paras. Oon joskus vannonu, etten mee IKINÄ navettahan enkä rupia yrittäjäksi, koska kotona näin mitä se voi pahimmillaan olla. Hah, mihinäs sitä mualla oon tämänki illan ollu ku navetas ja yritysuraaki on kokeeltu kans 10 vuatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useamman vuotta kynti köli syvästi pohjaa, mutta kun vuosi vaihtui niin taikasauva heilahti. Alkoi sattua ihan solkenaan hyviä asioita. Ja vannomatta paras. Testattu totuus.

   Poista
 2. Paljon onnea pestistä! Minäkin haaveilin aikoinaan puutarhurin ammatista, sitten puutarhuri miehestä vaan kumpikaan ei toteutunut vaan tuli muita suunnitelmia..Pitääkin poiketa kesällä Raahessa katsomassa mitä ihanaa olet saanut aikaiseksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paleredrose - poikkea samalla Särkän perennataimistolla, eikä minun puutarha ole sieltä kuin neljän kilometrin päässä. Voit poiketa täälläkin katsomassa.

   Poista
 3. Sinun tuulesi on selvästi vaihtanut suuntaa, myötäiseksi. Kuulostaa mukavalta. Onnea!

  Harmi, että työt kesäkukkien parissa alkavat vasta vaalien jälkeen. Olisit voinut kukkia istutellessa hoitaa samalla vaalikamppanjaasi.

  Jotenkin niin miehistä, tilattiin sinivalkoisia kukkia. Mutta mitä kukkia? No, sinivalkoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu on ihmisen mieli - mutta odotan oikeasti sitä taivaan niskaan tippumista :) En pidätä kuitenkaan hengitystä sitä odottaessa. Ehkä asiat viimeinkin sujuvat hyvin. Murphyn laki ehti tulla liiankin tutuksi menneinä vuosina.

   Poista
 4. Onpa mahtava homma! Ihan parasta "työtä" puuhailla kukkien ja kasvien kanssa ♥ Ja ilveksistä sanon että HUI! Toivottavasti eivät ala vierailla riesaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut aamulla uusia tuoreita jälkiä, joten toivottavasti ilvekset olivat vain ohikulkumatkalla. Vaikka joskus sanonkin, että meillä on liikaa kissoja niin kaikki ovat aivan yhtä tärkeitä.

   Poista
 5. Nonni! Homma sujuu kuin rasvattuna, anna mennä kun on myötätuulta! Ja pidä ne kattiset torpassa yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka - isojen kissojen jälkiä ei ollut tänä aamuna enempää. Ehkä jatkoivat matkaa sinne, missä on syötävää. Puuuuh! Katsotaanpas mitä uudet tuulet tuovat mukanaan... kivaa!

   Poista
 6. Upeaa! Harvoin tuollaista osuu kai kohdalle :) Onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännän äärellä olen tosiaankin! Ja intoa pinkeänä :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen homma, jossa on myös vastuuta! Epäilemättä Raahessa tulee olemaan hienoa kukkaloistoa tänä kesänä. Onnea uuteen pestiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu - budjetti on kyllä niin pieni, ettei sillä hurjia rakenna. Mutta ennenkin ihan kotipuutarhassa on keksitty konsteja, kunhan tutustun tarkemmin tehtäväkenttään. Ideoiden vähyydestä en ole koskaan kärsinyt :)

   Poista
 8. Onnea työpaikasta! Kuulostaa kyllä tosi mukavalta. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Voi että olen onnellinen puolestasi paitsi, että teen tarkastuskäynnin kesällä, uskon etten pety...Raahe on perinteinen taukopaikkamme ja siellä on muutakin mielenkiintoa meille...joskus siitä tarkemmin :D :D :D

  Onnea uuteen toimeesi, ihannetyö ja palkan edestä vielä!

  Toivottavasti isot kissat eivät tee tihutöitä, paras pitää kisut sisällä, meillä ainakin kissat tulivat tosi aroiksi kun ilvesten haju tuli pihaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta myötäelosta, Saila! Ja tosiaan nyt näistä hommista maksetaankin, ei paha! Ilveksien jälkiä ei ole näkynyt, toivottavasti lähtivät paremmille metsästysmaille!

   Poista