keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Muurin muutos ja pientä ihmetystä.

Upean keväiset päivät sujuvat minulta nyt sisällä. Jatkan sinnikkäästi pirtin remonttia peläten haravointikelien yllättävän ennen remontin  valmistumista. Silloin ei kyllä enää malta olla sisällä! Mutta päivän työsaldo on 1996 muurattu leivinuuni ja puuhella. Takana iso piippu, sillä seinän takana olohuoneessa on vielä varaava takka.

Muuri ja ajan jäljet kaikesta pesusta huolimatta. Vain maali enää auttaa!
Pesin muurin, koitin saada nuo sivustan steariiniläikät monellakin konstilla pois ja suojasin valurautaosat maalarinteipillä. Sitten alkoi tuntikausien pensselöinti.

Melkein häikäisee!
Käsittelemätön tiilipinta imaisee uskomattoman äkkiä maalin. Hyvä että ehtii sutia kunnolla! Kirosin tiilen elävää pintaa ja muurauksen epätasaisuuksia. Saa siinä sutia!

Kertaalleen maalattu ja uusintakierros huomenna. Valoisaa!
Sitä minä ihmettelen, että miksi en ole tehnyt tuota maalausta jo vuosia sitten?!? Tuli valtavasti valoisuutta ja aivan kuin olisi enemmän tilaakin! Voi vitsit, että olen tyytyväinen. Kroppa on kuin hakattu - istuin vahingossa leivinuunin päällä pitkään jalkani päällä, josta katosi tunto joksikin aikaa.  Ergonomia ei oikein päässyt oikeuksiinsa. Ja sitten tuo klinnkeri puuhellan edessä ja sivutasona... vaatisi maalausta sekin. Aina vieressä olevat jutut paistavat silmiin ikävästi ja väärässä sävyssä.

Steariinitahra yrittää tulla maalista läpi.
Tällainen tarina tällä kertaa. Toinen ihmetys on tämä toissapäiväinen yllättävä rynnistys blogiini:

Suomalaisten määrä on normaalisti kymmeniä tai toistasataa päivässä
En voi tajuta, miten juuri samalla hetkellä Alankomaat, Yhdysvallat ja Saksa kiinnostuvat minun vähäisestä blogistani. Ei täällä ole mitään kummallista. Pienen ihmisen pieni blogi, joka odottaa ruusukauden avautumista. Tulee kuulkaa vähän vainoharhainen olo.... Botit varmaan on asialla, mutta sattuipa merkittävä satojen lähestymisten hetki. Ei pitäisi katsella tilastoja...

Mutta sinulle keväistä mieltä, auringonpaistetta, pitäviä kumisaappaita ja kevään odotusta!

18 kommenttia:

 1. No nyt valkeus tuli! Totinen ihme! Ja arvaapa katsoinko äsken voitonriemuisesti tumman uunimme suuntaan, kyllä!! Onpa hieno.

  Jäin vain miettimään miten kattirykmentti hankaa karvojaan uunin kylkeen ruokaillessaan. Pidä sitä valkoista maalia aina siivouskaapissa, eturivissä.

  Siellä on muuten bloggerin hallintapaneelissa semmoinen lista jossa on myös kommentit. Roskapostiosio saattaa näyttää hurjia lukuja... mulla oli viimeksi 1100 ja päälle. Botit on sitkeitä. Tai sitten sinullakin on paljon serkkuja nigeriassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kissat sotke muuria, mutta katsotaan kesän alussa koiranpenikan aikaansaannoksia. Olen tyytyväinen valoisuuden lisääntymisen ja illuusioon lisätilasta. Tumma muuri puhdistuksen kohteena on ollut hieno kokemus.

   Katsoin roskapostimäärää ja se on puhdas nolla koko blogin aikakaudella. Ei ole nigerialaisserkut löytäneet tätä blogia. Eikä tartte!

   Poista
 2. Ompas suuri muutos! Taitaa olla enemmä töpötystä ku maalaamista ja varmasti hirasta. Ei kai haravoontikelit ny heti tuu, vaikka lumet sulaaki huriaa vauhtia.
  Mullaki ropot käy aina välillä hypittämäs käyriä. Ei niille tilastopiikiille oikee muita seliityksiä oo. Remppaintua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirastapa hyvinniin! Seuraava kierros maalausta on helpompi, kun on valmis pohja. Ei ime enää maalia, kuten ekalla kierroksella. Saa töpöteltyä tiilen ja muurauksen röpelöjen viimeiset korjaukset kuosiinsa. Tämä vaatii aikaa ja hyviä hermoja sinnitellä muurin mutkissa.

   Haravointikelit alkaa täällä heti kun lumet sulaa. Pihassa on jättikuusia neljä, jotka ovat syytäneet talven myrskyissä melkoisen määrän siivottavaa. Hyvin usein maaliskuun lopussa alkaa haravointi juuri kuusten juurelta. Muualla voi olla hankea hyvästikin. On se vain niin mukavaa aina tarttua haravan varteen ja siivota ryöniä! Ihan elämän parhautta!

   Poista
 3. Maalausurakkasi tuotti tosiaan häikäisevän hienon lopputuloksen. Kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos WebMartha! Minäkin tykkään lopputuloksesta!

   Poista
 4. Kyllä kannatti maalausurakka tehdä. Näyttää niin valoisalta. Mekin maalasimme takan muutama vuosi sitten valkoiseksi ja olemme edelleen hyvin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä vain ihmettelin, että miksen tuota aiemmin keksinyt? Parempi myöhään...

   Poista
 5. Tulipa hieno! Meillä olisi samanlainen urakka edessä, kunhan saan idean ukolle myytyä. Takkahuoneen punatiilinen varaava takka ja vierusseinä tulisivat taatusti paremman näköisiksi.
  Mitä maalia käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lämmitetään niin paljon ja pinnat ovat kuumahkoja niin valitsin ihan Muuri-nimisen uutuusmaalin. Se kestää kuumaa 180 astetta. Naapuri maalasi leivinuuninsa Remontti-Ässällä, jolla on laajempi värikartta ja hänkin on tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
  2. Meillä on varaava takka ja samassa muurissa seinän takana puilla lämmitettävä Aito-kiuas. Muuri siis lämpenee, joten luultavasti valitsen sinun käyttämäsi Muuri-maalin. Kiitos tiedosta!

   Poista
 6. Varmasti tuli valoa! Olen tehnyt saman jutun hella-ja uuninurkkaukseen vuosia sitten. Maalitörppo on tuossa odottamassa. Sillä mitä purkin pohjalta vielä löytyy, aion käyttää anataakseni puhtaamman pinnan. Onneksi olkoon hommastasi! Tiili on aina raskassoutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vetelin toisen kerroksen ja tulipa hyvän näköinen! Nyt silmäilen olohuoneen tiilipintaista takkaa miettien, että alkaiskohan...

   Poista
 7. Upea uunikompleksi, tosi upea ja vallankin nyt maalattuna! Uskon, että työn jälkeen uusia lihaksia löytyi venyttelyä kaipaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juu tyytyväinen. Kroppakin toipui yön levolla. Tämän päivän uusintamaalaus sujuikin paljon helpommalla.

   Poista
 8. Tulipas hyvännäköinen uunisysteemi! Minä oon suunnitellut myös synkännäköisen leivinuunin maalausta valkoiseksi. Teitkö jotain pohjatöitä ennen maalausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imuroin vain pölyt ja luutusin tahroja vähemmäksi. Steariinitahrat oli vaikeimmat. Noki oli kans sitkeetä poistettavaa. Kaksi työpäivää ja noin 50 euroa maalista - kyllä kannatti!

   Poista
 9. Vau, mikä lopputulos. Kyllä kannatti.

  VastaaPoista