keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Oikeaa talvea!

Joulusta alkaen on ollut ihan talviset fiilikset, kun lunta on tupruttanut ja kivassa pikkupakkasessa saa lomapäiviään viettää. Meren ranta onkin kutsunut joka päivä katsomaan hidasta jäätymisen näytelmäänsä.

Viattomien lasten päivän iltarusko kalamajojen luona rannassa.

Lumi on narissut jalan alla, ja meriviiman kylmyys on kipristellyt poskipäissä. Valon määrä moninkertaistui maan saatua aatonaattona pysyvän lumipeiton. Kasveilla on kaikki hyvin, kun suojaavaa lunta tuli reilut 10 senttiä. Lisääkin on sadellut.

Vuoden vaihtuessa kävi suojasäässäkin, mutta lumet säilyivät.
Meri alkoi jäätyä suojaisista poukamista alkaen.

Minä tykkään vanhanaikaista talvista, sillä ne tarkoittavat usein myös vanhanaikaisia kesiä. Jos talvella on pakkasta, niin kesällä on lämmintä ja aurinkoista. Tässä valossa vuodesta on tulossa hyvä!

Piehinkijoen kanavakin rauhoittui jäätymään.

Veden metamorfoosi nesteestä jääksi tuottaa kivaa ja kaunista seurattavaa. Lumoavia jääkoristeita ilmaantuu kasvien ja veden välille. Luonnon taideteokset puhuttelevat kauneudellaan. Ja jokainen päivä on erilainen, kun lähtee ulos katsomaan näkymiä.

Jäätyneet oksat

Nyt Loppiaisena siivosin Joulun pois kokonaan. Joulukoristeet, liinat ja kuusi saivat väistyä. Kevään vuoro, kunhan se kerkiää. Ajatus siirtyy kevättalveen, vaikka aurinko pilkisteleekin vain pienoisen tovin taivaalla. Se on kuitenkin nähty, ja sen mahti lisääntyy minuutti kerrallaan.

Loppiaisen aurinko ja -13 pakkasta

Mitäpäs toivon vuodelta 2021? Toivo on pitkälti töiden tuomassa vauhdin hurmassa. Isoja kokonaisuuksia rakennellaan tulevana kesänä - paitsi omassa puutarhassa. Siellä on otettava niskalenkki rikkaruohoista kaikin konstein. Mitään uutta ei ole tarkoitus istuttaa, vaan keksittyä entisten kunnossapitoon. Toki uusia puita mahtuu aina, joten jos jotain kivaa tulee eteen, niin ei sen mahduttamisessa tontille ole mitään ongelmaa.

Sininen hetki

Muuten toivon erittäin tylsää ja tapahtumatonta vuotta 2021. Luultavasti näin ei kuitenkaan tule toteutumaan, joten mennäänpä sitten aina tilanteen mukaan. Saahan sitä kuitenkin toivoa?

Puffen ja Rauskin tyylinäyte talvilevosta

Iloa ja Valoa matkallasi kevääseen! Tuossa tuokiossa se on täällä, mutta odotellessa kannattaa nauttia pakkassäistä ja talvesta kaikin mahdollisin tavoin!

19 kommenttia:

 1. Talavi on tääläki, mutta lunta sais tulla pikkuusen lisää, muttei asteeta. On tua meri hiano elementti ympäri vuaren. Puffella ja Rauskilla on ihan oikia asenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tuntuu kyllä ihan kivalle ja kaivatulle. Vanhanaikaiset vuodenajat ajallaan on ihan mun suosikkeja :D Tulkoon siis kevätkin ajallaan!

   Poista
 2. Olen samoilla linjoilla minäkin pidän ihan kunnon talvista ja kesä sen mukaan. Minäkään en ole suunnitellut mitään radikaalia uutta mutta ei sitä taas vielä tiedä mihin sormensa on laittanut kun kevät tulee. Hieman on nyt havaittavissa itsellä matalaa vireyttä.
  Iloa ja valoa myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matala vire kuuluu niin vuodenvaihteeseen. Kevät tulee hiipimällä ja suunnitelmat tuppaavat tulemaan inspiraatioina. Joka vuosi ei tule mitään, mutta joskus ylenpalttisesti.

   Poista
 3. Eipä ole ihmehaaveita täälläkään tulevaan kesään, menee perusjutuissa eli ylläpito ja kesäkukkien kasvatus siemenistä alkaa kohtapuolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusjutut on monasti ihan riittävä haaste :D Ainakin iteltä lipsahtaa ainakin jokin osa isoa puutarhaa hunnigolle. Joka vuosi.

   Poista
 4. Good morning!
  Beautiful photo's! I wish we had snow in Holland but we don't.
  I know it's late but I wish you a beautiful and healthy 2021.
  Rosehugs Marijke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Marijke! Snow lightens the whole world, and is very blessed for covering the groud to save roses roots! I hope they survive!

   Poista
 5. Kauniit kuvat mereltä taas kerran. Vanhanajan lumitalvi ja lapsuuden lämmin kesä, mitäpä sitä muuta voisi kaivatakaan :) Alkuvuosi näyttää oikein lupaavalta näin säiden puolesta: ei mitään poikkeuksellista, vaan aivan normaalia tammikuun säätä. Söpöt kaverukset talvilevolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on rakkaus. Tykkään vanhanaikaisista jutuista, kuten kunnollisista ja perinteisistä vuodenajoista. Kissojen lisäksi myös minä vetelen hidasta heräämistä uuteen vuoteen. Keväällä kierrokset on jo sitten ihan toista luokkaa. Siunattu lepo vuosien vaihtuessa!

   Poista
 6. Tykkäsin kyllä lumettomastakin talvesta, mutta kieltämättä tällainen perinteinen talvi tuntuu aika kivalta ja kauniilta. Valoa on enemmän ja maisemaa ihailee mielikseen. Ehkä kevätkin tuntuu hienommalta, kun ensin on kokenut lumisen talven.
  Sinulla on siellä hellyttävä karvakaksikko esittelemässä talvilepotyyliä.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumeton talvi olisi kyllä jotenkin pohjalaisen luonnon vastaista... minä otan mielellään vastaan lumen ja pakkasen (ei mitenkään enemmän kuin -25 astetta...) Lumi valaisee, vaimentaa äänet ja kaikki on niin puuterimaisen puhtoista! Silmä lepää erilaisissa maisemissa. Elämä hiipii kohti kevättä ja henkiin heräämystä! Olen kattien kera osallinen talvilepotyyliin itsekin.

   Poista
 7. Jestas noita kuvia ja maisemia, aivan huikean kaunista. On suuri rikkaus, että arkiseen 'kotimaisemaan' kuuluu myös puhdasta, rakentamatonta avaraa maisemaa ja luontoa. Hieno elementti ja - toistan tietoisesti itsenäni; ehdottomasti rikkaus.

  Meilläkin on nyt talvi(nen maisema). Lunta on juuri sopivasti n. 20 cm ja pakkasta rapsakat -16°, tämä riittäisi minulle hyvin, mutta tiedän, että lunta pukkaa vielä monta kertaa ja paljon. Maaliskuun lopulla penkat huitelevat reilusti yli puolen metrin. Onneksi kevät sitten etenee vauhdilla. Hidasta on nykyään talven tulo tännekin, vasta jouluviikolla saatiin pysyvä lumi, sitä ennen vain satunnaisia näytteitä.

  Talvilepo jäi täällä lyhyeen, huomenna alkaa toinen lukukausi ja lukujärjestyksen mukaan ei tekemisen puutetta tule olemaan.

  Oikein mukavia tammikuisia päiviä sinulle!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kylillä asuminen pitää sisällään kyllä puolena - varsinkin tämmöisellä luonnon samoilun suuskuluttajalla!

   Tämmöiset vanhanaikaiset talvet on niiiin mun juttuni. Lunta ja pakkasta ei kaihdeta, mutta toivotaan kovasti riittävän lumikerroksen suojaavan kasveja. Hiljalleen kevät ja valo alkavat hiipiä, vaikka totuuden nimissä sydäntalvi onkin edessä.

   Kovasti toivotan voimia tuleviin lukukausiin! Oppimista on paljon!

   Poista
 8. Ihan kuin päivä olisi jo vähän pidentynyt. Lumi ainakin toi lisää valoisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä ON pidentynyt! Valo kohti mennään minuutti kerrallaan joka päivä. Eli kevät odottaa (aika pitkän ajan päässä tosin...)

   Lumi tuo tuhannesti valoa lisää, mikä on otettu vastaan ihan kiitollisuudella!

   Poista
 9. Todella kaunista. Maisemat ovat kauniin talviset ja kuvasi ovat kauniita. Hyvää talven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi pehmentää maiseman ja jopa äänimaaliman. Kaikki on jotenkin vaimennettua, mikä tekee jotenkin epätodellisenkin tunnelman. Talvi jatkuu radallaan ihan mukavissa merkeissä.

   Poista
 10. Minäkin tykkään vanhanaikaisesta talvesta ja kesästä :D
  Upeita kuvia!

  VastaaPoista