perjantai 24. huhtikuuta 2020

Ansaittu viikonloppu

Loman jälkeen oli ansiokas ensimmäinen työviikko. Aktiivikausi alkaa ja töisssä siivotaan puistoja talven jäljiltä. Ihan hitosti on tehtävää! Kelit tosin jarruttelevat, kun tupsahti kerros luntakin. Ja maakin jääti jälleen.

Krookuksia ei hyydä pakkkanen eikä routa. On nää ihme epeleitä!

Koronan pirulainen pitää epävarmuutta yllämme. En omaa kohtaani taudin suhteen pelkää, mutta töiden järjestelyyn se tuottaa pähkäiltävää - tuleeko kaupunkiimme kesäkoulukkaita töihin? Tuleeko muualta kaupungin organisaatioista lomautetua väkeä siirtoina, vai palkkaammeko kausityöntekijöitä? Alkaisi hoppu poltella löytää vastauksia. Kausi alkaa juuri pian, ja meillä hommat seisovat epävarmuudessa.

Sinivuokot nousevat harmaanruskeasta maisemasta!

Sitten iloisia asioita - allekirjoitin työsopimukseni vakinaisena puutarhurina. Kolmen vuoden projekti tältä osin tuli päätökseen. Tulin 2016 kesätöihin Merenrantakaupunkiin huolehtimaan kesäkukista ja puistorempoista. Seuraavan talven suoritin viheralan ammattitutkintoa valmistuen puistopuutarhuriksi keväällä 2017. Viiden kuukauden rutistuksella kuittasin normisti kahden vuoden opinnot. Työssäni olin jo käytännössä osoittanut osaamiseni. Näyttötutkintojärjestelmä on tosi etevä työn sivussa osoitettavaan ammatilliseen osaamiseen.

Jos kelit suovat, niin pian täälläkin on hiirenkorvia!

Opiskelu jatkui 2020, kun helmikuussa työnantaja esitti osallistumista johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon oppisopimuksella. Ilman muuta, tuumasin - ja homma lähti käyntiin välittömästi.

Ensimmäistä kertaa opiskelin verkko-opintoina, ja tykkäsin että tosi kätevä systeemi. Opiskelin osin työajalla ja osin kotona omalla ajallani. Näyttötutkinnot pidettiin arvioijien kanssa etäyhteydellä torstaina - hyväksyen kiittäen. Kolutuksen järjestäjän mukaan olen kaikkien aikojen nopein tutkinnon suorittaja :D  No höh... menihän siinä intensiiviset reilut pari kuukautta, mutta ne kyllä paiskin ihan täpöllä.

Hyvän pohjan antaa pitkä kokemus myös yrittäjänä sekä taloushallinnon peruskoulututus. Asiat oli oikeasti aika helppoja ja tuttuja tällä kokemuspohjalla, mutta paljon tuli uusia oivalluksia ja uutta oppia sovellettavaksi tähän kunnalliseen organisaatioon ja sen kehittämiseen.

Annoin palaa.... ja tavoite saavutettu!
Nyt on ihan himpun tyhjiin puhallettu olo. Onneksi on viikonloppu ja ensi viikko on nelipäiväinen. Pakko elpaantua monesta kovasta yrityksestä. Opiskelu on näköjään elämänkaaren mittaista. Näihin vuosiin olen vaihtanut ammattia  useita kertoja. Olen ollut myös yrittäjänä kymmenisen vuotta. Olen suorittanut kolme ammattitutkintoa ja kaksi erikoisammattitutkintoa, Siihen paljon muitakin koulutuksia lisäksi niiden perus yo- ja keskiasteen koulutusten lisäksi. Joko tämä riittäisi?

Ruusu 'Stadt Rom' meille kaikille valmistuneille!

Toivotan kaikile oikein leppoisaa viikonloppua ja kevättä! Iloa ja valoa kaiken keskelle - luonto on aina lähellä ja sinne kanntattaa mennä!

14 kommenttia:

 1. Onnittelut valmistumisesta ja vakituisesta työpaikasta. Minun opiskelu tyssäsi, ei järjestetä etänä. Syksyllä tulee sitten vähän rajumpi pätkä kun kiritään kevät kiinni.

  Millä suhteella hävitä sammalta vesi-etikka-fairy-liuoksella? Kuinka paljon tulee kutakin ainesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää huilata kesällä, että jaksat rutistaa syksyllä opiskeluja.

   En ole suhdelukuja koskaan miettinyt, mutta etikkaa ei älyttömästi tarvitse. Olisko jotain 2/3 vettä ja 1/3 etikkaa. Ja tiskiainetta turauksen verran - sen verran että veden pintajännityksen saa pois. Vähän aikaa käsitelty alue haisee etikalle, mutta haihtuu pian pois.

   Poista
 2. Onnittelut valmistumisesta ja vakityöpaikasta! Se ei ole tänä aikana itsestäänselvyys. Ja niin allekirjoitan tuon koronariesan. Meilläkin kevätsiivoukset painaa päälle, mutta en tiedä, kutsunko työntekijät töihin vai onko paikka suljettu koko kesän? Todella ressaavaa tämä epävarmuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on kuin lottovoittajalla, kieltämättä! Koronan vaikutusten kanssa pitää elää päivä kerrallaan. Ja joo, kyllä se vähän ressaa minuakin.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut valmistumisesta ja vakituisesta työpaikasta! Oppisopimuksella opiskelemista soisi hyödynnettävän enemmänkin. Keski-Euroopassa kisällikoulutusta käytetään huomattavan paljon ja siihen ollaan tyytyväisiä.
  Korona tuottaa melkoisesti mutkia matkaan vähän joka suunnassa ja epätietoisuudessa eläminen vie energiaa kaikilta. Toivottavasti teidän nurkilla asiat ratkeavat nopeasti, jotta pääsette etenemään töiden kanssa.
  Oikein mukavia työpäiviä ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppisopimus oli ihan hyvä ratkaisu sekä minun että työnantajan näkökulmasta. Siinä oppiminen sujui ihan työtä tehden (ja palkkaa saaden!)

   Merenrantakaupunki on syrjässä valtaväylistä ja väkeä on sopivan harvassa. Se ei ruoki epidemian leviämistä, mikä on tosi hyvä. Ja pohjalainen sakki on perin lainkuuliaista ja ohjeita noudattavaa. Ei tässä silti missään lintukodossa eletä, joten varovaisia ollaan edelleenkin. Harmittaa vain kaiken totaalinen pysähtyneisyys, kun kevätkin töineen painaa päälle.

   Poista
 4. Voi että, meni ihan roska silmään. Ilosta itkut tirautin, olen puolestasi niin onnellinen. Hurja rutistus, osaatko sinä muullakaan tavalla asioita tehdä? Et ainakaan hissuksiin hivuttelemalla :D

  Koronan mokoma kyllä sotkee kuviot ihan oudoiksi. Toivottavasti saatte jotenkin ratkaistua turvalliset systeemit kaikille ja Raahen puistot täyteen loistoon.

  Taatusti ne kaikki multiin jemmaamasi sipulit tuovat nyt kevään iloa ja valoa kaupunkilaisille, ilonaiheet tässä ajassa ovat tiukassa.

  Mukavaa viikonloppua sinulle Tita.

  Peeääs:
  mitenköhän käy perinteiselle kevättapaamiselle?? Mikä siellä on kanalassa nuppiluku, täydennysjoukkojen tarve?
  Viron reissu nyt ainakin siirtyy johonkin muuhun ajankohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on luonnevika, että kaasu on aina pohjassa :D Pitää osata välillä huiliakin - tai ainakin rentoutua. Kynttilää passaa polttaa vain yhdestä päästä kerrallaan.

   Sipulit nousevat iloisesti monesta ihan uudesta paikasta, joilla toivoin syksyllä kaupunkilaisten ilahtuvan ja yllättyvän :D Valitettavasti cityrusakotkin ovat ehtineet ilahtua yllättävästä tarjonnasta. Olen onnistunut monipuolistamaan niiden läskien elämää. Kiitokseksi jätetyt papanakasat eivät oikeasti käy lannnoituksesta tai maksusta järsityistä versoista.

   Kanojen suhteen taidetaan pärjätä entisillä, vaikka onhan nuo olleet jo tosi laiskoja munimaan tämän kevään. Ehkä kesä piristää heitäkin, varmaan kuukauden päästä pääsevät jo kesäresidenssiinsä. Tänne olet aina tervetullut, ja Särkkäkin on auki. Raahen puistokierros olisi kans ihan must. Viron reissun missaaminen on kyllä harmi!

   Poista
 5. Upeaa! Onnittelut sekä valmistumisesta että vakituisesta työpaikasta! Mukava kuulla, että välillä elämä ei potkikaan päähän, vaan sillä on tarjota sinulle myös hyviä juttuja :) Olet huhkinut hiki hatussa ja nyt uurastus palkittiin. Koronasta on harmia joka puolella, kun ei tiedetä, kuinka epidemia tästä etenee ja kuinka kauan se meinasi täällä riehua. Toivottavasti ei kauaa kestäisi. Mukava sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistumiset ja myötäkäymiset elämässä on arvoikkaita elämyksiä!

   Himpun hirvittää, kun koulut aukeavat - lähteekö korona taas laukalle?

   Poista
 6. Löytyy sulta hirvittävästi rutistusta! Onnittelut, sekä vakipaikasta, että opintojen loppuhun saattamisesta! Korona o tuanu monelle hankaluuksia, mutta meillä sei vaikuta normaalihin elämähän. Tiätenki liikkumine ihimisten ilimoollon varovaasempaa ku enne. Toivottavasti asiat selekeentyy pia. Mukavaa tyäviikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä himpan rutisteltu olokin kaiken tämän jälkeen :D

   Toivottavasti Korona katoaa kesän myötä, kuten yleensä lentsut. Takaisinhan se pirulainen tulee kuitenkin, tai eihän sen tapoja kukaan tiedä. Ollaan varovaisia ja eletään ihmisiksi.

   Poista
 7. Olet pistänyt tuulemaan ja kovalla tahdilla. Lämpimät onnittelut vakituisen työpaikan johdosta.
  Tuo sama ongelma monessa paikassa. Saa nähä milloin tilanne normalisoituu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti edessä on himpun tyynempää. Olen kaikin tavoin erinomaisen tyytyväinen - etenkin kun sain hommat pakettiin ennen kasvukautta.

   Koronan toivon hiivatin kuuseen täältä rakkaasta Suomestamme. Ehkä elo palaa hiljalleen rauhallisempaan uomaan.

   Poista