torstai 1. marraskuuta 2018

Vihapuhetta marraskuulle

Iloni töiden jatkumisesta hykerryttää hyvän aikaa. Töissä nyt suunnittelen ensi kesän kesäkukkaistutuksia, mikä on puolestaan täysin verrattoman valloittavaa puuhaa. Selailen tukkujen tarjonnan runsaasti kuvitettuja katalogeja, ja piirtelen istutuskarttoja puistojen kesäkukien istutusalueisiin. Luon silmieni eteen kiinnostavia insallaatioita, jotka vaihtavat kasvukauden kuluessa näkymäänsä. Se on innovatiivista taidetta, jossa on ihastuttava ripaus intohimoa mukana!

Jäätynyt


Ilosta ja hykerryksestä huolimatta edessä on yksi kalenterini vihatuimmista asioista eli marraskuu. Yksinkertaisesti inhoan sitä sydämeni pohjasta. Täysillä. Satasella. Ja vielä parit superlatiivit päälle keksi ite-menetelmällä.

Physocarpus opulifolius 'Coppertina'

Marraskuu on viheliäinen alati vähenevässä valossaan, kylmyydessään, ja märissä mustissa keleissä. Marraskuun mahdollisuudet on vain toivoa voimia kahlata sen läpi joulukuuhun. No en ole jouluihmisiäkään, joten vain talvipäivän seisaus on hiljainen voimapiste kohti kevättä. Herään eloon keskimäärin synttärieni tienoilla helmikuun lopussa. Siitä se elämä taas alkaa!

Syyskimikki 'Brunette'

Siis leuka rintaan, ja kohti synkkenevää marraskuuta.Joka vuosi tästä on kuitenkin aina selvitty. Nyt kyllä marraskuun seuralaisena on ennen kokematon hymynkare suupielessä...

Kynttilän liekin lempeää valoa ja rahtunen iloa mukaasi - mistä ikinä sitä irtoaakaan :D

22 kommenttia:

 1. Vielä kerran onnittelut työkuvioiden asettumisesta mukavaan muotoon. Tuommoinen kukkaistutusten suunnittelu ja kuvastojen plärääminen on juuri sinulle passaavaa hommaa.

  Allekirjoitan kaiken sanomasi marraskuusta ja lisään, se on ihan turha !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vilpittömästi juuttaan iloinen työhommien järjestymisestä. Vaihtoehtojakin oli, joissa parempi palkkaus. Valitsin selkeästi mielenkiintoisemman työn. Tämä kokemus ja ikä asettaa asiota erilaiseen järjestykseen. 10 vuotta sitten olisin valinut toisin.

   Poista
 2. Tuo työ on kyllä tosi hyvää lääkettä marraskuumasennukseen, hieno juttu! Onnittelut vielä.
  Marraskuu ei minulle ole niin paha, joulukuu on vielä pimeämpi ja talvipäivänseisaus ahdistaa siksi, että siitä kylmä talvi vasta alkaa. Aurinko ei hirveästi ilahduta, kun jäätyy elävältä. Helmikuun lopulla alkaa elämä voittaa. Siihen tuntuu kyllä nyt olevan hirmu pitkä aika. Marraskuu on toden totta piiitkä raskas kuukausi vailla toivonkipinää. Onneksi jokunen kukka vielä sinnittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kieltämättä suorastaan piehtaroida ensi kesän suunnitelmissa kukkaisten katalogien äärellä :) Aika moni puutarhaihminen herää talviunesta juuri helmikuun lopulla.

   Talven kylmyyttä en ollut vielä ehtinyt ajattelemaankaan. Kai siihenkin taas tottuu.

   Poista
 3. Suunnittelutyö on varmasti tosi kiinnostavaa ja palkitsevaa!
  Höh, mutta marraskuu on just upea pimeydessään. Siivoan ja haravoin pihaa otsalamppu päässä. Ja nautin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - kaupungin kukkaistutukset on kertaluokkaa isompia, kuin kotipuutarhassani. Ja mullakin on isoja :D

   Oletpa ihan sissi, kun vielä jaksat otsalampun kanssa turata syystöitä :D

   Poista
 4. Marraskuu on täysin joutava ajanjakso kalenterissa. Ympärivuorokautinen pimeys on ihan pahinta ja sen kun vielä höystää ruskeina lötköttävillä kasveilla, lehdettömillä puilla ja pensailla, inhottavalla kuraloskalla ja koleudella, niin vaikea keksiä siitä mitään hyvää sanottavaa. Joulukuun alkukin on muuten yhtä ankeaa, mutta yleensä ainakin täällä päin on jo edes jonkun verran lunta maassa tuomassa valoisuutta. Sinnitellään. Nautinnollisia hetkiä työn parissa! :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa saada selailla kasvikuvastoja kun siitä vielä maksetaankin :)

  VastaaPoista
 6. En minäkään tykkää yhtään tästä marraskuun pimeydestä, mutta ei pysty täysillä vihaamaankaan, kun on syntymäkuu tämä. Joten jotain juhlistavaa on tiedossa ja ainahan sitä joulunvaloon päin ollaan menossa. Sisäkukkiakin voi haalia itselle piristykseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun alkupuoli vielä menettelee, mutta varsinkin lumettomana syksynä se loppupuoli on kuin tervassa etenemistä. Hyvää tulevaa synttäriä - kaamoksessakin voi juhlistaa vaikka mitä. Me eilen vietettiin pikkujouluja ystäväseurassa.

   Poista
 7. Marraskuu on minullakin inhokkien ykkösenä. Mutta nuo huurteiset kuvat antavat marraskuullekin pienen mahdollisuuden päästä ihailun piiriin. Hienoa, että olet päässyt innostviin työhommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Hirnakan keksintöä lainatakseni olemme lusineet nyt 3/30 marraskuusta. Minusta se on nerokkaasti ajateltu.

   Kahden hämärän välissä voi olla pilkahdus jotain sievääkin. Kannattaa olla kamera hollilla, sillä ne hetket on pieniä.

   Poista
 8. Selatappa kasvikuvastoja palakan erestä. Huippu homma!
  Lämpööne marraskuu kuluu paremmi ku kylymä. Lämpöösellä voi viälä jotaki teherä pihallaki, mutta pakkaasella kaikki on topis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hassua, että tuommoisesta huvista maksetaan palkkaa :D

   Lämpöinen marraskuu on minunkin mieleeni. Tänään tuuppasin kolme pensasruusua maahan. Vielä jäi kolme. Pihaakin ehdittiin siivota jonkin verran. Ihan parhautta!

   Poista
 9. Mukava sellailla kuvastoja kevättä varten. Marraskuu on just sopiva siihen! Mie en ossoo moittii tätäkään kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa uppotutua kesäkukkien suunnitteluun. Hyötynsä siitä on, että tietää tilata sopivat määrät oikeita kukkia aikanaan. Ja istutusvaiheessa on selkeät istutuskartat. Aiempina vuosina ei tätä ole ollut.

   Poista
 10. Onpa sinulla unelmahomma ja vielä saat siitä palkkaa! Ei marraskuu paha kuukausi ole ollenkaan, se on haaveilukuukaisi numero yksi, erinomainen taimien ja siementen hankintakuukausi, ei tarvi siristellä ulkona - ei tule ryppyjä, ulos ei ole edes pakko mennä, paitsi kanalaan! Ja tosiaan vähän voi vielä pihahommia fiilistellä, istuttaa viimeiset alesipulihankinnat...kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyni on leveä kieltämättä, Saila :D
   Sulla on varmaan haaveilukuukaudet 1, 2, 3, 4 ja sitten alkaakin tositoimet sormet mullassa.

   Poista
 11. Mukavalle kuulostaa työsi!
  Onhan se marraskuu ankea, mutten oikeastaan siedä joulukuun kaupallista hössötystäkään. Odotan tammikuuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhössötys ja yltiökaupallisuus käy yli minunkin järkeni. Siksi panostankin mieluiten hyviin jouluruokiin ja rauhalliseen tunnelmaan. Siihen on onneksi aikaa vielä. Tänä vuonna tuleekin maksimaalinen määrä vapaapäiviä joulun pyhiksi. Tänä vuonna se merkitseekin jotain minulle :D

   Poista