torstai 9. tammikuuta 2020

Google oraakkeli?

Hurjan iso ja lämmin yhteinen kiitos kaikille edellisen tekstin kommenteissa olleista lämpimistä sanoista! Elämä jatkuu. Olen saanut ison nipun mitä moninaisimpia asioita hoidettua. Joka päivä käsittelen siivun verran asioita. Tänään lopetin äitini puhelinliittymän, vein turvapuhelimen pois, ilmoitin isännöitsijälle ja tilasin sukuselvityksellä olevan virkatodistuksen.



Hirnakan Torppa-blogista hokasin haasteen kokeilla mitä Google antaa kun kirjoittaa "Haluan" ja etunimen eka kirjain - minulla T.


Haluan töitä ja haluan töihin pitää hyvin paikkansa. Tosin olen viettänyt nyt lomaa joulun aluksesta alkaen. Tämän viikon otin vielä vuosilomaa, ja jäi vielä pitämättömiä päiviäkin. Lääkäri tarjosi sairaslomaa, mutta mielestäni en ole sairas vaan suruissani ja järkyttynyt. Se taas ei kuulu työnantajan kontolle, joten mieluiten käytän vuosilomaani. Työ on minulle hyvin mielekästä ja innostavaa, joten olen ihan mielissäni olen töissä. Se merkitsee minulle paljon.

Haluan todistaa... tähän on tähtitieteellinen mielikuvitus rajana, mitä kaikkea voisin todistaakin! Sanovat minun olevan puhuessani hyvin vakuuttava ja innostukseni tarttuvaa. Olen todistanut kanadanruusut täällä V-vyöhykkeellä kestäviksi nyt ainakin. Tuo tuli heti kättelyssä mieleen.

Kanadanruusu 'Morden Blush'

Haluan taksikuskiksi - ja kattia kanssa! Just sain penikat aikuisiksi ja elämään omaa elämäänsä. Ei tarvi olla taksikuskina enää. Tosin viihdyn ihan hyvin auton ratissa tien päällä, mutta nykyään siis ihan itsekkäistä syistä.

Kuka haluaisi maksaa Rosen kyydistä?!?

Haluan tappaa - no kyllä veikkonen kotilot, kirvat ja kärhöpistiäiset on surutta tappolistalla. En säälisi myyriä, rusakoita tai kauriitakaan, mutta minusta ei ole kyllä niitä teloittamaan. Sanotaanko että pystyn tappamaan, jos kana on vanha, sairas ja eläinystävällisistä syistä se on lopetettava. Voin kertoa, että se on vaikeaa. Rakastan elämää ja sen monimuotoisuutta.

Haluan tehdä jotain repäisevää - no mistä google tämän tietää? Miten ihmeessä tuo algoritmi on rakennettu? Kyllä - minulla on paha tapa sortua näihin repäiseviin juttuihin ainakin omasta mielestäni. Tosin minun "repäisevät jutut" voivat olla toisista hyvinkin latteita juttuja, kuten nyt vaikka mittavia rakenteluja puutarhassa tai repäiseviä reissuja Viron puutarhaparatiiseihin. Tai vain melko suunnittelemattomia reissuja ympäri Suomen hienoihin puutarhoihin yhtä hullujen ystävien kanssa. Lopputuloksena on voinut olla ihan toivottomia kokeilukasveja julmalle V-vyöhykkeelle, mutta seassa on toki ollut kestäviä helmiäkin.

Virosta löytyi ihana sakskanpihlaja (Sorbus aria) 'Magnifica'

Haluan työttömäksi - no en hitossa! Sitäkin lajia tuli kokeiltua jonkin aikaa, eikä se tosiaankaan ole minua varten. Yleensä tuokion hiljaiselosta on seurannut seuraava suunnitelma ja sen toteutus. En ole jäänyt suremaan menneitä, vaan suunnitellut uusia polkuja. Se on aina toiminut.

Haluan toisen lapsen - huoli pois, sekin tuli tehtyä jo reilut 19 vuotta sitten.

Haluan takaisin armeijaan - kattia kanssa! Upseerin tyttärenä lapsuus tuli vietettyä kasarmialueilla kasvaen, joten olen oman palvelukseni sen suhteen suorittanut.




Kiitos Hirnakalle ajatukset arjesta kääntäneelle haasteelle! Oli ihan rentouttavaa istua ja näpytellä hassuja ja ihan turhia juttuja :D Hirnakan torpan haasteen voi poimia mukaansa ja vastata jos siltä tuntuu.


11 kommenttia:

  1. Ihanaa, sullakin on koristeltu auto. Mulla on pari fenixlintua konepellillä ja etuovissa siiven jatkeet. Ne on kovin tärkeitä itselle niin kauan kun tuolla nykyisellä kotelolla ajelen, vaikka oonkin saanut amisteini päivittelyjä, mutta viis niistä :)

    Ootko muuten käynyt Türin kukkamarkkinoilla Virossa? Olin viime keväänä ekaa kertaa, saatoin seota ja tänä vuonna olis tarkoitus mennä ihan pakettiautolla :D

    -Marra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marra - pitkästä aikaa kiva nähdä! Sulla on aina ollut kunnon tatsia asioihin ja autoihin. Tuo Rose maksoi 1€ ja teippaus 180€. Ei kallista kumpikaan.

      Tür on tullattu moneen kertaan, mutta muutamat viime vuodet on jäänyt välistä. Me kerättiin iso porukkaa täältä bussiin, ja viiletettiin Türin lisäksi kaikki mielenkiintoiset puukoolit Virossa. Paljon tuotiin kasveja, eikä oikeastaan ollenkaan viinaksia. Niille ei ollut isossa bussissa enää tilaa...

      Poista
  2. Varmasti on monenlaista asiaa hoidettavana äitisi poismenon jälkeen. Voimia tulevaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoidettavien asioiden lista on pitkä. Siitä voisi kirjoittaa oman postauksen, koska sellainen lista olisi hyvä olla ihan jokaisella asian pariin joutuvalla. Ihan arkisia asioita on tolkuton lista, vaikka hautaustoimisto hoitaakin ison osan hautaukseen liittyvistä asioista.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oiskohan se sitä mustaa huumoria vai todellisuuspakoa?
      :D

      Poista
  4. Mukavaa vaihtelua välillä. Hoirettavien asiooren lista o pitkä. Siitoon saanu tuntumaa istumalla kaksis perunkirijootuksis viimme vuaren pualella ja mones muus miittingis niihin liittyen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi älysin ottaa (Maestron vakavasti suositellessa) lisää lomapäiviä, sillä on ollut tosi pitkä to do-lista. Olen tehnyt joka päivälle semmoisen neljän kohdan listan, jonka olen sitten toteuttanut. Enempää en olisi jaksanutkaan. Perunkirjotuksia en ole vielä ajatellutkaan, eikä sillä kiirus olekaan.

      Poista
  5. Whee, kiva kun sait oraakkelin arvausten tulkinnoista toviksi muuta ajateltavaa.

    Kovasti olin itse rivien välistä tulkitsevinani myönteistä suhtautumista huimia seikkailuja kohtaan. Ties vaikka saisin sittenkin kokeneen oppaan kauan kaihotulle etelän reissulle...

    Joko olet analysoinut meneillään olevaa talvea? Onko taas tappotalvi vai onko toivoa? Kauhulla odotan kovien pakkasten hirmuista tuhovoimaa, maa on vain vähän kohmeessa ja lumi sulanut moneen kertaan, ei jää paljoa lämmitä tai suojaa kasveille anna.
    Ei näytä sielläkään kovin talviselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi mulla vielä lomapäiviä jemmaan ja lisää kertyy koko ajan. Pidetään mahdollisuus vireillä, ja toivotaan ettei taivas tipu niskaan.

      Talvi vaikuttaa huolestuttavalle, mutta ei mahdottomalle. Lämpötila on täällä sahannut koko "talven" (joka on ollut jatkettua syksyä) nollan kahta puolen. On tuullut rivakasti ja satanut luntaräntäävettä. Kaikki paikat on jäätiköllä. Kohopenkit on tosi jees näillä keleillä. Kasvit luultavasti sen kestävät, paitsi jos paljaaseen maahan iskee Siperian pakkaset. Jos näin käy, niin Virosta on tosi paljon rahdattavaa!

      Poista
  6. Heh, pieni annos huumoria piristää päivän kuin päivän. Pitäisiköhän itsekin kokeilla, mitä saisi aikaiseksi googlella? Voimia asioiden hoitamiseen!

    VastaaPoista