keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Lämpöaalto - kuinka hyvää se tekeekään!

Ahhh! Lämpöaalto saapui Pohjanmaalle. Eilisen vesisateen jälkeen illalla lämpötila alkoi nousta lähelle +10 astetta ja tänään sekalaisen pilvipoutaisen ja tihkukuuroisen kelin ryydittäjänä elohopea nousi jo +15 asteeseen. Ulkona oli mukavaa puuhata ilman toppavällyjä ja pipoa. Sormetkaan eivät kohmettuneet. Mörököllin povaamaa kasvun suhinaa ei ole vielä kuulunut, mutta annas kattoo nyt... odotellaan ihan vähäsen.
Itätuulet toivat lämpöä kevääseen ja puskevat vähiä jäitä ruotsalaisten iloksi :D

 
Suloisen karvainen Meconopsiksen lehtiruusuke punnertaa kohti kevättä

Kevään kunnolla startessa tuntuu aina, että nythän tulee kiire. Monta paikkaa pitäisi ehtiä laittaa, istuttaa ja kylvää. Isossa puutarhassa on aina joku paikka repsollaan ja kunnostusta vailla. Viime kesä ei houkutellut puutarhanhoitoon, joten tänä vuonna maksetaan hintaa. Viime kesä kun oli sangen suosiollinen rikkakasveille. Ei ollut pulaa vedestä, eikä niitä kehnot kelitkään haitanneet.
Skopolian versot ovat jännän väriset.

Olen minä kerennytkin - kasvihuoneen pesin sisältä ja maapohja odottaa vielä kunnostusta. Siellä jo vihertää kellarissa talvetetut ja valoon kannetut purkkitaimet. Samoin grillin pesaisin eilen odottamaan kauden avajaisia Vappuna. Tosin heti muistui mieleen Vappu 2013:
Lapset silloinkin niin odottivat grilliherkkuja. Vapun aatto meni vesisateessa, joten siirrettiin avajaiset vapunpäivään. Säätila tuossa kuvassa... grillaajan hampaat kalisivat valkoviinilasia vasten, mutta grillattua tuli. Kevät on yllättävä. Aina.

Nauti päivästäsi, jokainen päivä ollaan lähempänä lämpimiä kelejä!

P.S Lisäsin Lukijat-gadgetin tuohon oikealle. Käyttäkään kuka osaa ja ymmärtää mitä se on :P

2 kommenttia:

  1. Kas, ne meidän kiihkeät tuulet ovat käyneet sielläkin. Hyvähyvä ja jäille hyvää matkaa lännen suuntaan.

    VastaaPoista
  2. Näiden jäiden kanssa on vuosien taistelu. Jostain ihmeen syystä koko Pohjanlanden perukan jäät ajautuvat aina Raahen rannikolle kylmäämään kevättä. No viime vuonna ei ollut jäitä ollenkaan, mutta sekään ei kesää tehnyt.

    http://ilmatieteenlaitos.fi/jaatilanne kytistän aina jäätilannetta, alalaidasta saa avattua päivittäin päivittyvän värillisen pdf-kartan jäätilanteesta. Tuo linkki on jokapäiväisessä käytössä talven läpi. Puutarhaharrastus tuottaa totta vieköön myös sääharrastuksen. Ja valokuvausharrastuksen.

    VastaaPoista