sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kuusi kuvaa kesästä Majakarilla

Mukava haaste tämäkin Kuusi Kuvaa Kesästä. Kivipellon Saila minulle tämmöisen mukavan rastin välitti, kiitokset siitä! Kuvien kanssa piti tehdä tiukkaa valintaa, ja jaoin vastaukseni jokaiselle kesäiselle kuukaudelle. Valitsemani kuvat lopulta yllättivät minutkin 😎

Toukokuu
Silmujen aika on ihan parasta. Sorbus 'Dodong'
Kasvukausi käynnistyy oikeasti vasta toukokuussa täällä kylmällä meren rannalla V-vyöhykkeellä. Maasta toki punnertaa varhaisia kukkijoita jo huhtikuussa, mutta puiden puhkeavat silmut tulevat toukokuussa. Niitä rakastan. Puhkeava silmu on yhdenlainen ihme - siihen on talvea vasten pakattu kaikki tarvittava. Lämpö ja keväinen vesisade saa silmut turpoamaan ja lopulta puhkeamaan. Hiirenkorvien vihreä on raikkaan lime. Jos pitäisi sanoa mikä on kevään paras hetki, niin miettimättä kertoisin sen olevan juuri se kiitävä hetki kun koivuun tulee orastavat hiirenkorvat.

Kesäkuu
Alppiruusut 'Haaga' ja 'StMichel' - nämä ekat rhdoni ovat jo isoja.
Kesäkuu on kiivasta kasvun aikaa. Kaikki kasvaa ja kukintaa pukkaa joka suunnasta.  Hyötymaalla häärääminen alkaa olla valmista, kylvöt on tehty ja kasvari istutettu. Rhodot kukkivat mikäli kukkanuput onnistuivat talvehtimaan paleltumatta. Juhannus ja kesäpäivänseisaus ovat kuukauden merkkietappeja. Kesä on silloin syvimmillään, vaikka tuntuu että vastahan tässä vauhtiin päästiin.

Heinäkuu
Pioni Sarah Bernhartd on kestosuosikkini.
Heinäkuu jatkaa kiivaana kukintana ja uusia primadonnia astuu kehiin keväisempien jo lopettaessa. Pensasruusut, lukemattomat perennat ja pensaat kukkivat. Runsaus on yhtä kuin heinäkuu. Puutarhurin elämä on kastelua, kitkemistä ja kukkineiden leikkomista. Puutarhakierrokset joka aamu ovat löytöretkeilyä. Tänä vuonna tein ison pionialueen ja jännään tulevaa heinäkuuta!

Elokuu
Ahkeran työn saalista - omavaraisuus upeista talvivalkosipuleista!

Elokuusta lähtien on ruusujen ja kärhöjen aikaa, mutta valitsin kuvaksi kuitenkin rakkaat valkosipulit. Olette ruusun kuvia nähneet tässä blogissa runsaasti jo aiemmin, ja tiedätte kuinka lähellä ne ovat sydäntäni ilman kuvaakin. Elokuu aloittaa sadonkorjuuta alkaen sipuleista ja valkosipuleista. Oman ruoan kasvattaminen on minulle hyvin tärkeä asia. Puhdasta ruokaa läheltä ja rakkaudella kasvatettuna. Onneksi on oma maakellarikin - siellä säilyy huikea määrä monenlaista satoa eri tavoin säilöttynä.

Syyskuu
Syyskatkero 'Dake's Strain Alba'
Syyskuussa pysähtyy äkkiä ja pohtii mihin se kesä taas katosi???!? Mutta syksyt on pitkiä ja lempeitä täällä. Yleensä syksystä meillä aletaan rakentelemaan kaikkea kasvualueiden laajennoksia. Kesä on siihen liian hektinen. Syyskukkijoita tervehtii riemulla - minun puutarhassa niitä on paljon. Ehkä pihani onkin parhaimmillaan juuri syksyllä. Syksy on kilpajuoksua talven tulon kanssa, mutta lopulta kuitenkin saan tehtyä suunnitelmani loppuun. Talvi tulee hiljaa ja viivytellen. Se voi käydä ja esittäytyä, mutta lämmin meri pitää sen loitolla monasti lähelle joulua (tai sen ylikin)

Lopuksi kuudes ihan vain kesän fiiliksille - tätä oli vaikea etsiä, mutta tiesin heti kohdalle osuessa että tämä on juuri se oikea lopettamaan kuvakertomuksen Majakarin kesästä:
Kaatosateen jälkeen usvaa joen päällä auringon paistaessa

Luonto ja sen hienot ilmiöt ovat aina niin lähellä sydäntä. Tuossa kuvassa oli ensin kaatosade, joka haihtui äkkiä auringonpaisteeseen. Lämpö höyrysti kosteuden voimakkaasti joen päälle ja toi hetkeksi todella uskomattoman valoilmiön. Luulen, että siellä oli keijukaisia.

Antoisaa viikon alkua ja keveitä askelia poluillesi!

Siirrän haasteen eteenpäin
Hirnakalle Hirnakan torppaaan
Anneli A:lle Pihakuiskaajan puutarhaan 
Sirpalle Tylsän Mörököllin blogiin

14 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea tuo viimeinen kuva! Keijujen valtakuntaa, ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 2. Olitpa koonnut vastauksen tosi mukavasti! Koko kesälle riittää uusia ihania tulijoita ja kukkijoita, vihreän eri sävyjä, huumaavia kukkia ja tuoksuja, upeaa sadonkorjuuta, voimanlähteitä!

  Sait nauttia hetken keijujen tanssista, uskomattoman kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, kesä on vauhdikasta aikaa, huikeaa kasvua ja kypsymistä sadonkorjuuseen. Ja aina hitokseen nopeasti menee ohi!

   Poista
 3. Kauniita kesäisiä kuvia. Kiitos Tita haasteesta; otan sen ilomielin vastaan.

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman upea tu viimeinen kuva. ...niin ja tuo valkoinen katkero, ainakin kuvassa . Kiitti haasteesta, yritän huomenna jotain 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mörökölli, sun kuvissa riittääkin valkkaamista. Jään mielenkiinnolla odottamaan :)

   Poista
 5. Kiitti edellisen postauksen haasteesta!

  Tuo tämän postauksen viimeinen kuva on jotakin aivan sanoin kuvaamatonta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Nina! Ja kiitoksia - luonnossa sattuu ja taphtuu, valo se vasta osaakin olla veitikka!

   Poista
 6. Tuan syyskatkeronku sais, ihana! Mahtava usvakuva!

  VastaaPoista
 7. Tämä haaste on todella kiva, on hauskaa katsella kesäisiä kuvia. Viimeinen kuva on kaunis! Se tuntuu niin epätodelliselta juuri nyt, keskellä harmainta vuodenaikaa.

  VastaaPoista